Wandeltip: Waterliniepad geheel vernieuwd

Waterliniepad geheel vernieuwd
Waterliniepad geheel vernieuwd

Het Waterliniepad, heb je dat al gelopen? Binnenkort kun je genieten van een vernieuwd Waterliniepad. Het wandelpad met als rode draad de Nieuwe Hollandse Waterlinie is totaal verbouwd: nog meer onverharde paden plus nieuwe natuur. Vanaf 1 januari kun je de vernieuwde route downloaden via Wandelnet.nl. Ook komt er in 2015 waarschijnlijk een nieuw gidsje.

10 jaar Waterliniepad

Tien jaar geleden werd het Waterliniepad feestelijk geopend. Dit Streekpad telt 145 km en loopt van Weesp naar Werkendam door het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Door stukken land onder water te zetten, moest de linie ons land beschermen tegen de vijandelijke legers. Maar vliegtuigen maakten de linie overbodig. Forten werden gesloten en raakten in verval.

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

Opgeknapte forten

Nu de Nieuwe Hollandse Waterlinie als cultureel erfgoed weer op waarde wordt geschat, gebeurt er van alles in het gebied. Forten zijn opgeknapt en hebben nieuwe functies gekregen. Zo is Werk aan het Spoel bij Culemborg een aantrekkelijke horecagelegenheid geworden. Fort bij de Nieuwe Steeg is omgetoverd tot een educatief centrum: Geofort. Daarnaast zijn er diverse nieuwe natuurgebieden met nieuwe wandelmogelijkheden gekomen.

Waterliniepad: leuker en spannender

Vanwege alle wijzigingen moest ook het Waterliniepad nodig op de schop. De route wordt een stuk leuker en spannender. De wandelroute komt langs forten, sluisjes, groepsschuilplaatsen en inundatiekanalen. Veel forten hebben hun deuren wagenwijd openstaan, leuk voor een bezoekje.

Nieuwe route per 1 januari 2015

Meer lezen over alle veranderingen? Ga dan naar Wandelnet.nl. De route is per 1 januari te downloaden.

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.7/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy