Wandeltip: Waterliniepad geheel vernieuwd

Waterliniepad geheel vernieuwd
Waterliniepad geheel vernieuwd

Het Waterliniepad, heb je dat al gelopen? Binnenkort kun je genieten van een vernieuwd Waterliniepad. Het wandelpad met als rode draad de Nieuwe Hollandse Waterlinie is totaal verbouwd: nog meer onverharde paden plus nieuwe natuur. Vanaf 1 januari kun je de vernieuwde route downloaden via Wandelnet.nl. Ook komt er in 2015 waarschijnlijk een nieuw gidsje.

10 jaar Waterliniepad

Tien jaar geleden werd het Waterliniepad feestelijk geopend. Dit Streekpad telt 145 km en loopt van Weesp naar Werkendam door het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Door stukken land onder water te zetten, moest de linie ons land beschermen tegen de vijandelijke legers. Maar vliegtuigen maakten de linie overbodig. Forten werden gesloten en raakten in verval.

Opgeknapte forten

Nu de Nieuwe Hollandse Waterlinie als cultureel erfgoed weer op waarde wordt geschat, gebeurt er van alles in het gebied. Forten zijn opgeknapt en hebben nieuwe functies gekregen. Zo is Werk aan het Spoel bij Culemborg een aantrekkelijke horecagelegenheid geworden. Fort bij de Nieuwe Steeg is omgetoverd tot een educatief centrum: Geofort. Daarnaast zijn er diverse nieuwe natuurgebieden met nieuwe wandelmogelijkheden gekomen.

 

Waterliniepad: leuker en spannender

Vanwege alle wijzigingen moest ook het Waterliniepad nodig op de schop. De route wordt een stuk leuker en spannender. De wandelroute komt langs forten, sluisjes, groepsschuilplaatsen en inundatiekanalen. Veel forten hebben hun deuren wagenwijd openstaan, leuk voor een bezoekje.

Nieuwe route per 1 januari 2015

Meer lezen over alle veranderingen? Ga dan naar Wandelnet.nl. De route is per 1 januari te downloaden.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!