De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Wandeltip: Waterliniepad geheel vernieuwd

Waterliniepad geheel vernieuwd
Waterliniepad geheel vernieuwd

Het Waterliniepad, heb je dat al gelopen? Binnenkort kun je genieten van een vernieuwd Waterliniepad. Het wandelpad met als rode draad de Nieuwe Hollandse Waterlinie is totaal verbouwd: nog meer onverharde paden plus nieuwe natuur. Vanaf 1 januari kun je de vernieuwde route downloaden via Wandelnet.nl. Ook komt er in 2015 waarschijnlijk een nieuw gidsje.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

10 jaar Waterliniepad

Tien jaar geleden werd het Waterliniepad feestelijk geopend. Dit Streekpad telt 145 km en loopt van Weesp naar Werkendam door het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Door stukken land onder water te zetten, moest de linie ons land beschermen tegen de vijandelijke legers. Maar vliegtuigen maakten de linie overbodig. Forten werden gesloten en raakten in verval.

Opgeknapte forten

Nu de Nieuwe Hollandse Waterlinie als cultureel erfgoed weer op waarde wordt geschat, gebeurt er van alles in het gebied. Forten zijn opgeknapt en hebben nieuwe functies gekregen. Zo is Werk aan het Spoel bij Culemborg een aantrekkelijke horecagelegenheid geworden. Fort bij de Nieuwe Steeg is omgetoverd tot een educatief centrum: Geofort. Daarnaast zijn er diverse nieuwe natuurgebieden met nieuwe wandelmogelijkheden gekomen.

Waterliniepad: leuker en spannender

Vanwege alle wijzigingen moest ook het Waterliniepad nodig op de schop. De route wordt een stuk leuker en spannender. De wandelroute komt langs forten, sluisjes, groepsschuilplaatsen en inundatiekanalen. Veel forten hebben hun deuren wagenwijd openstaan, leuk voor een bezoekje.

Nieuwe route per 1 januari 2015

Meer lezen over alle veranderingen? Ga dan naar Wandelnet.nl. De route is per 1 januari te downloaden.

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.6/5 Waardering (8 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>