De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Wandelroute van het Jaar 2017: de genomineerden

Wandelroute van het jaar 2017: de genomineerden
Wandelroute van het jaar 2017: de genomineerden

Vijf nieuwe wandelinitiatieven kunnen Wandelroute van het Jaar 2017 worden. De Nederlandse en Belgische versies van deze wedstrijd van de Fiets- en Wandelbeurs zijn dit jaar voor het eerst samengevoegd. De trofee wordt uitgereikt op zaterdag 18 februari 2017 in Gent.

Beste wandelinitiatief

Met de trofee bekroont de Fiets- en Wandelbeurs een Nederlands of Belgisch wandelinitiatief. Dat kan een nieuwe wandelroute zijn of een bestaande route die grondig vernieuwd is.

Geen dagwandelingen

Deelnemende wandelingen zijn: langeafstandsroutes, wandelnetwerken en luswandelingen met een thematische samenhang. Dus dagwandelingen - zoals de geweldige NS-wandelingen, Groene Wissels of Trage Tochten - mogen niet meedingen naar de trofee. Dat is best gek, want die worden heel vaak gelopen en hoog gewaardeerd.

De vijf genomineerden

 1. GR 12 Het Belgische traject van de langeafstandsroute Amsterdam-Parijs werd grondig vernieuwd, onder meer met een westelijke variant door Antwerpen en de Rupelstreek. Organisatie: Grote Routepaden.
 2. Groene Woud Pad Een 250 km lang pad dat gebruik maakt van knooppunten in het Groene Woud, de regio tussen ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Ingediend door het Nationaal Landschap het Groene Woud.
 3. Dommelpad 120 km wandelen langs het riviertje de Dommel van het Belgische Peer naar het Nederlandse Den Bosch. Ingediend door Nationaal Landschap het Groene Woud.
 4. Groene Corridor Noordwest Brabant 12 nieuwe wandellussen in het noordwesten van de provincie Vlaams-Brabant. Organisatie: Regionaal Landschap Groene Corridor.
 5. Groot-Frieslandpad Nederland heeft er een nieuwe LAW bij. Het Groot-Frieslandpad doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen en is 362 km lang. Organisatie: Wandelnet.

Fiets- en Wandelbeurs: 40.000 bezoekers

De Fiets- en Wandelbeurs in Nederland en België, samen goed voor 40.000 bezoekers, is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Het evenement biedt een compleet programma met arrangementen, informatiemarkten, outdoormateriaal en lezingen en workshops.

Geef je mij sterren?

4.6/5 Waardering (8 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

 • Middenin unieke natuurgebieden
 • Weg van de massa
 • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>