De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Wandelroute 2018: ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’

De prestigieuze Wandeltrofee 2018 gaat naar de wandelgids ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’ van auteur Alex Buis. Uitgever van deze prachtige gids is Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. De jury prijst de route, het grote aandeel onverharde paden en de informatie in de gids.

Initiatief van de Fiets en Wandelbeurs

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die deze trofee jaarlijks toekent. Nieuwe of recent vernieuwde wandelprojecten in Nederland en België konden hun kandidatuur indienen. Ze werden beoordeeld door een onafhankelijke jury van ervaren wandelaars.

Andere 5 genomineerden

Op de shortlist prijkten nog vijf genomineerden: GR 512 (Brabantse Heuvelroute), ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’, het ‘Roots Natuurpad dwars door Nederland’, het Wandelnetwerk Vlaamse-Ardennen en een reeks nieuwe wandelingen in het Thorpark in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Wandelroute van het Jaar 2018

Maar er kan er maar één met de Wandeltrofee vandoor gaan. En dat is dus volgens de jury 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' tot Wandelroute van het Jaar 2018. Het zuidelijkste stukje Nederland staat bekend als een heus wandelparadijs. De route laat zien dat dit heuvelende landschap zich ook voorbij de landsgrenzen verderzet.

Wandelaars naderen abdij van Val-Dieu tijdens ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’ Een echte ontdekkingsreis

De wandelroute bestaat uit een ruime lus van 277 km die in 11 pittige etappes 3 landen aandoet: Duitsland, Nederland en België. Voor de jury “hebben die niet alleen hun eigen taal, maar ook hun eigen cultuur en natuur, wat de wandeling tot een echte ontdekkingsreis maakt”.

Aantrekkelijke gids

De jury prijst de route, het grote aandeel onverharde paden en de informatie in de gids. De route is niet bewegwijzerd, maar vrijwel foutloos beschreven in een aantrekkelijke gids met veel achtergrondinformatie, uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Padmaker & prijswinnaar Alex Buis

Padmaker Alex Buis was blij verrast en ziet de prijs als een aanmoediging om platgetreden wandelpaden en grenzen te doorbreken.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig of bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel bij de uitgever >>

Bestel op Bol.com >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>