De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Wandelaars kiezen Hof van Espelo als mooiste wandeling van 2015

De mooiste wandeling van 2015 is Hof van Espelo, een wandeling over de landgoederen Hof Espelo en Lonnekermeer in de provincie Overijssel. Wandelaars hebben deze wandeling gekozen uit een voorselectie van 14 wandelingen die in 2014 zijn verschenen op Wandelzoekpagina.nl.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

14 mooie wandelingen

De voorselectie van 14 wandelingen is gemaakt door een jury van Wandelzoekpagina. Hierbij is gekeken naar het aantal downloads en het aantal reacties van wandelaars. Verder moesten de wandelingen van verschillende routemakers zijn. Op Wandelzoekpagina zijn in 2014 liefst 800.000 wandelingen gedownload.

Gratis wandelkaart

Wandelaars kunnen nu de gratis wandelkaart van deze mooiste wandeling afdrukken.

Mooiste wandeling 2015 Hof van Espelo op Frankwandelt >>

Over de wandeling Hof van Espelo

De wandeling Hof van Espelo is dus de allermooiste. De wandelroute van 17 kilometer voert over twee prachtige landgoederen in Twente. Het gebied rond Enschede is bijzonder rijk aan landgoederen: ze liggen als een soort landgoedgordel om deze stad. Al wandel je vlakbij Enschede, op grote delen van deze route zul je geen mens tegenkomen. Meer kans heb je om reeën te zien en vogels te horen.

Sterrenbos

Via oude lanen, langs akkers en weilanden, door bos en langs oude boerderijen doorkruis je vervolgens Hof Espelo. Bijzonder is het sterrenbos. Een bos met paden die vanuit een middelpunt straalsgewijs naar de uiteinden lopen en die daarmee een ster vormen. Sterrenbossen vormen een element uit de barokke tuinarchitectuur en raakten in de achttiende eeuw in zwang.

Over Wandelzoekpagina

De site Wandelzoekpagina.nl biedt informatie over wandelen in Nederland. De diversiteit van de wandelingen is groot: zowel natuur-, stads- en GPS-wandelingen en meerdaagse tochten. Wandelzoekpagina.nl biedt meer dan 5000 gratis wandelingen in Nederland en is daarmee de meest volledige site voor dagwandelingen in Nederland.

Foto: Truus Wijnen

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>