Vier gloednieuwe NS-wandelingen in 2016

Vier gloednieuwe NS-wandelingen in 2016
Vier gloednieuwe NS-wandelingen in 2016

Nieuwe lente, nieuwe NS-wandelingen. Zo gaat het al jaar in jaar uit. Ook dit jaar zijn er weer 4 nieuwe NS-wandelingen bijgekomen. Ik ga ze zeker lopen!

Wandelen van station naar station

Gemak dient de mens: alle NS-wandelingen lopen van station naar station. Je springt uit de trein en kunt gelijk aan de wandel. Hieronder de 4 nieuwe NS-wandelingen van 2016.

1. Park Lingezegen

Afwisselende wandeling door groenstroken en langs de randen van de stad. Je komt door Park Lingezegen, een nieuw landschapspark met dijkjes, sloten, jonge bosaanplant en een gezellig restaurant. Vervolgens loop je door Uiterwaardpark Meinerswijk: een ruig natuurgebied waar het water vrij kan in- en uitstromen. Er grazen Galloways en konikpaarden, er leven zeldzame vogels en er groeien bijzondere planten.

 

2. Fort de Roovere

Heerlijke rondwandeling vanaf station Bergen op Zoom door bossen, landgoederen en langs oude forten. Via Landgoed Zoomland, een gebied met loof- en naaldbos, heide, stuifzand en moeras, kom je bij Fort de Roovere. Dit fort maakte deel uit van de West-Brabantse Waterlinie en moest Bergen op Zoom vroeger verdedigen. De route eindigt in het historische en bourgondische hart van Bergen op Zoom, waar je tijd te kort komt!

3. Land van Ravenstein

Tussen Nijmegen en Oss slingert de Maas door een open gebied van weilanden, boerderijen, dijken en oude dorpjes. Je loopt over stille asfaltweggetjes, groene graspaden en struint door de uiterwaarden. In de zomer kun je met het voetveer de Maas oversteken om het middeleeuwse Batenburg te bezoeken. De route eindigt in het oude vestingstadje Ravenstein met zijn monumenten, klinkerstraatjes en terrassen.

4. De Bretten

Verrassende NS-wandeling onder de rook van Amsterdam. Je wandelt door een groene wildernis vol planten en dieren. Verborgen tussen flats, spoorlijnen en snelwegen ligt een prachtig stukje natuur. Je wandelt over grasdijken, langs kanalen en slootjes en volgt slingerende struinpaadjes. Vanwege het avontuurlijke karakter en de korte afstand is deze route ook geschikt voor (oudere) kinderen. Kruip samen onder omgevallen bomen door, klim via overstapjes over hekken en steek de sloot over met een trekpontje.

NS-wandelingen op Frankwandelt

Ik heb nogal wat NS-wandelingen in de benen. Alle wandelingen op Frankwandelt staan overzichtelijk op een rij, met startplaats, provincie, lengte en de inmiddels befaamde Frankwandelt-rating.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!