Te koop: Italiaans droomhuis voor rustzoekers

Droomhuis in Ligurië
Droomhuis in Ligurië

Soms kom ik op een trektocht in Italië langs zo'n schitterend, verscholen huis in de bergen. En dan denk ik: wauw, als ik hier toch eens zou kunnen wonen! Een bezoeker van Frankwandelt heeft nu zo'n huis te koop in het Italiaanse Ligurië.

Help je m'n huis te verkopen?

Joop van Wijk, de eigenaar, mailde me. Of ik kan helpen z'n unieke huis te verkopen (of eventueel te verhuren). Door omstandigheden moet hij z'n droomhuis van de hand doen. Met pijn in z'n hart. Als je de foto's bekijkt, word je direct verliefd op dit huis en vooral ook: op de geweldige plek middenin de bergen.

Droomhuis in Ligurië Huis langs de GR 52

Joop: “Ik noem het mijn ‘Castello’. Het is geen doorsnee huis: je kunt het niet bereiken met de auto. Dus zoek ik naar wandelliefhebbers - je kunt er heerlijk wandelen. De GR52 (Grand Randonnée) komt er langs.”

20 minuten over een geitenpaadje

Dus je moet geen luxepaardje zijn. De dichtstbijzijnde parkeerplaats is weliswaar op maar 60 minuten rijden van het vliegveld van Nice. Maar nu komt het: vervolgens is het dan 20 minuten lopen over een geitenpaadje. Maar dan ben je ook ergens!

Droomhuis in Ligurië Schitterende, unieke plek

Volgens Joop is het echt een schitterend, uniek plekje. “Ik weet zeker dat er iemand is die net als wij helemaal enthousiast zouden zijn als ze zo'n huis zouden hebben. Het moeten in ieder geval mensen zijn die er niet tegenop zien om erheen lopen. Sterker nog, ze zouden dat leuker moeten vinden.”

Je boek of filmscript schrijven

Maar de beloning is enorm, weet Joop uit jarenlange woonervaring: “Je ziet geen auto, je hoort ze niet. Je kunt er je boek of filmscript of proefschrift schrijven. Yoga doen en mediteren... Het is weliswaar afgelegen, maar wel heel comfortabel ingericht, niet eenzaam en slechts een minuut of 20 naar die parkeerplaats.”

Droomhuis in Ligurië Bekijk de foto's

Benieuwd? Bekijk alle info over het huis en ga eens grasduinen in de foto's.
Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!