Schrijf je in voor de Fjoertoer Terschelling 2016

Fjoertoer Terschelling 2016 | Schrijf je snel in!
Schrijf je in voor de Fjoertoer Terschelling 2016

Wandelaars zijn er dol op: de Fjoertoers. Die van Terschelling is de oudste. De volgende editie is op zaterdag 2 april 2016. Inschrijving start maandag 30 november. De ervaring leert dat je er razendsnel bij moet zijn.

Wat is een Fjoertoer?

Fjoertoer: de naam van dit evenement is op Terschelling geboren. ‘Toer’, zo noemen de Terschellingers hun Brandaris, al eeuwenlang een vertrouwd baken voor de scheepvaart en eindpunt van de Fjoertoer Terschelling. Bovenop de Brandaris brandt het vuur dat licht geeft, oftewel het ‘fjoer’. Fjoertoer betekent dus gewoon vuurtoren.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Lichtobject Fjoertoer

De Fjoertoer Terschelling 2016 is de negende editie. Afhankelijk van de door jou gekozen afstand (15, 21 of 42 kilometer) start je ’s middags of aan het begin van de avond. Je geniet volop van de schitterende natuur van het eiland. Maar echt bijzonder wordt het zodra de duisternis invalt. Dan worden de kampvuren ontstoken en wijzen prachtige objecten van licht en vuur je de verdere weg naar de finish, de fjoertoer (vuurtoren) Brandaris.

Schrijf je in

De inschrijving voor de negende Fjoertoer Terschelling start op maandag 30 november om 09.00 uur. Het evenement is altijd binnen een paar dagen ‘uitverkocht’, dus als je verzekerd wilt zijn van een startbewijs, moet je er snel bij zijn.

Meer Fjoertoers

De Fjoertoer Terschelling is een enorm populair wandelevenement. Daardoor zijn ook in andere plaatsen Fjoertoers ontstaan. Zo beleefde de Fjoertoer Renesse dit jaar op 25 september zijn tweede editie en gaan op 28 november 7.000 deelnemers (inschrijving gesloten) van start voor de derde Fjoertoer van Egmond. Data voor volgend jaar zijn nog niet bekend, maar zijn binnenkort te vinden via de websites van de betrokken organisaties.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy