Onderzoek: Nederlanders zijn koplopers in het wandelen

Heel Holland bakt, maar wist je ook dat heel Holland wandelt? Dat Nederland een echt wandelland is, is natuurlijk geen verrassing, maar nu zijn er ook keiharde bewijzen. Uit een groot internationaal onderzoek blijkt dat van alle Europeanen Nederlanders het meeste wandelen. Liefst 84 procent van de Nederlanders tussen 20 en 59 jaar trekt regelmatig de wandelschoenen aan.

Ook Spanje wandelt

Voor mij niet verbazingwekkend. Maar wist je dat ook Spanjaarden dol zijn op wandelen? Zij staan met 76 procent op plek twee. Engeland (75 procent) en Italië (59 procent) volgen op de voet. Dit blijkt uit onderzoek van GORE-TEX, bekend van het waterdichte membraan dat in veel wandelproducten is verwerkt. Het bedrijf liet bureau Research Now onderzoek doen naar de wandelprestaties van 7.000 Europeanen. Zo’n 1.000 Nederlanders tussen de 20 en 59 jaar deden mee aan het onderzoek.

Nederlander wandelt vaak alleen

Nederlanders wandelen in vergelijking met andere Europese landen het liefst alleen: liefst 27 procent van de Nederlandse wandelaars prefereert wandelen in z’n eentje. Het liefst wandelen Nederlanders met hun partner (45 procent). Italianen en Spanjaarden wandelen daarentegen het liefst met vrienden.

 

Wandelen maakt gelukkig (vooral als je Italiaan bent)

Waarom gaan Nederlanders wandelen? De belangrijkste redenen om de paden op te gaan: wandelen biedt ontspanning, je geniet van de natuur, het is goed voor de gezondheid en je kunt bijpraten met familie en vrienden. Veel deelnemers aan het onderzoek gaven aan dat ze wandelen omdat ze er gelukkig van worden. Eén op de vier Nederlanders zegt gelukkig te worden van een goede wandeling. Italianen worden er nog blijer van. Meer dan de helft van de Italiaanse wandelaars zegt gelukkig te worden van wandelen.

Regen & zweetvoeten

Minder blij worden Nederlandse wandelaars van... regen: 71 procent van de Nederlanders ziet dit als een minder prettige bijkomstigheid tijdens het wandelen. Slecht schoeisel is voor 20 procent een reden voor minder plezier. Merkwaardig, want maar één op de vier Nederlanders gaf aan blij te zijn met het eigen schoeisel. Pijnlijke voeten, zweetvoeten of een slechte pasvorm zijn de grootste knelpunten.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!