De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Onderzoek: Nederlanders zijn koplopers in het wandelen

Heel Holland bakt, maar wist je ook dat heel Holland wandelt? Dat Nederland een echt wandelland is, is natuurlijk geen verrassing, maar nu zijn er ook keiharde bewijzen. Uit een groot internationaal onderzoek blijkt dat van alle Europeanen Nederlanders het meeste wandelen. Liefst 84 procent van de Nederlanders tussen 20 en 59 jaar trekt regelmatig de wandelschoenen aan.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Ook Spanje wandelt

Voor mij niet verbazingwekkend. Maar wist je dat ook Spanjaarden dol zijn op wandelen? Zij staan met 76 procent op plek twee. Engeland (75 procent) en Italië (59 procent) volgen op de voet. Dit blijkt uit onderzoek van GORE-TEX, bekend van het waterdichte membraan dat in veel wandelproducten is verwerkt. Het bedrijf liet bureau Research Now onderzoek doen naar de wandelprestaties van 7.000 Europeanen. Zo’n 1.000 Nederlanders tussen de 20 en 59 jaar deden mee aan het onderzoek.

Nederlander wandelt vaak alleen

Nederlanders wandelen in vergelijking met andere Europese landen het liefst alleen: liefst 27 procent van de Nederlandse wandelaars prefereert wandelen in z’n eentje. Het liefst wandelen Nederlanders met hun partner (45 procent). Italianen en Spanjaarden wandelen daarentegen het liefst met vrienden.

Wandelen maakt gelukkig (vooral als je Italiaan bent)

Waarom gaan Nederlanders wandelen? De belangrijkste redenen om de paden op te gaan: wandelen biedt ontspanning, je geniet van de natuur, het is goed voor de gezondheid en je kunt bijpraten met familie en vrienden. Veel deelnemers aan het onderzoek gaven aan dat ze wandelen omdat ze er gelukkig van worden. Eén op de vier Nederlanders zegt gelukkig te worden van een goede wandeling. Italianen worden er nog blijer van. Meer dan de helft van de Italiaanse wandelaars zegt gelukkig te worden van wandelen.

Regen & zweetvoeten

Minder blij worden Nederlandse wandelaars van... regen: 71 procent van de Nederlanders ziet dit als een minder prettige bijkomstigheid tijdens het wandelen. Slecht schoeisel is voor 20 procent een reden voor minder plezier. Merkwaardig, want maar één op de vier Nederlanders gaf aan blij te zijn met het eigen schoeisel. Pijnlijke voeten, zweetvoeten of een slechte pasvorm zijn de grootste knelpunten.

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>