Oktober 2014: Maand van het Onverharde Pad

Oktober: Maand van het Onverharde Pad
Oktober: Maand van het Onverharde Pad

Ook zo dol op onverharde paden? Dan wordt oktober jouw maand. In deze herfstmaand in 2015 organiseren wandelroutemaker Rob Wolfs, Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en Wandelzoekpagina.nl de Maand van het Onverharde Pad, en dat is geen MOP.

5 dagen, 15 kilometer

Op 5 dagen in oktober 2015 kun je meedoen aan groepswandelingen van rond 15 kilometer waarbij het ‘onverharde pad’ centraal staat. Je gaat op pad met Rob Wolfs, dé Nederlandse onverhardepadenspecialist. Je kunt je inschrijven op Gegarandeerdonregelmatig.nl/. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Zandpaden, kerkpaden, schouwpaden

In oktober kunnen liefhebbers van zandpaden hun hart ophalen. Tijdens de ‘Maand van het onverharde pad’ wordt er gewandeld over de meest fantastische zandpaadjes. Kleine grintweggetjes, uitgesleten karrensporen, bijna onzichtbare kerkpaden of frisse schouwpaden: wandelen over wegen die door fietsers en automobilisten gemeden worden. Dat is de essentie van de ‘Maand van het onverharde pad’.

Zandpadgarantie

Iedere week in oktober loopt wandelroutemaker Rob Wolfs voorop. Als ‘godfather’ van de zogenaamde ‘zandpadgarantie’ weet hij als geen ander waar de liefhebber van onbezorgd struinen moet zijn. Wolfs is bekend van de NS-wandelingen en heeft de laatste jaren verschillende wandelgidsen uitgegeven. Al zijn routes zijn voorzien van een zogenaamde ‘zandpadgarantie’: hij garandeert minimaal 70% zandpad op zijn tochten maar vaak is het bijna 100%.

Enthousiaste streekgidsen

Iedereen die minimaal 15 kilometer kan wandelen is welkom. Deelname kost € 5 per persoon en hiervoor krijg je koffie/thee aan het begin van de wandeling en een frisdrankje of borrel na afloop. Tijdens de wandelingen is er op twee plekken een streekeigen gids die bij een lokale bezienswaardigheid enthousiast tekst en uitleg geeft terwijl de wandelaars de gelegenheid hebben om even uit te rusten en hun meegebrachte lunchpakketje kunnen verorberen.

Wandelagenda

De volgende onverharde tochten staan op het wandelprogramma:

  • vrijdag 2 oktober: Echten (Drenthe) zandpadgarantie: 90%
  • zaterdag 10 oktober: Dieren (Veluwe) zandpadgarantie: 90%
  • zondag 18 oktober: Almen (Achterhoek) zandpadgarantie: 85%
  • woensdag 21 oktober: Rhenen(Utrecht) zandpadgarantie: 80%
  • donderdag 29 oktober: De Lutte (Twente) zandpadgarantie: 80%

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy