Martin Luther King Vijfdaagse 2020: wandelen tegen racisme

Martin Luther King Vijfdaagse 2020: wandelen tegen racisme
Martin Luther King Vijfdaagse 2020: wandelen tegen racisme

Van 21-25 maart 2020 is het precies 55 jaar geleden dat Martin Luther King zijn beroemde mars van Selma naar Montgomery leidde, om stemrecht te eisen voor de zwarte bevolking. Om dit te herdenken, heeft kunstenaar Airco Caravan vijf rondwandelingen ontworpen.

87 kilometer lang

De tocht van Selma naar Montgomery was 87 kilometer lang, waarbij op de laatste dag 25.000 mensen met Martin Luther King meeliepen. Wandel jij met kunstenaar Airco Caravan mee, dan kun je ervaren hoe het is om in vijf dagen exact deze afstand te lopen voor een betere wereld.

Veertien Amsterdamse parken

De vijf rondwandelingen starten en finishen in het Martin Luther Kingpark en leiden langs de plekken die ons eraan herinneren hoe belangrijk het is te blijven strijden tegen racisme en discriminatie. De Martin Luther King Vijfdaagse is daarnaast ook nog eens verrassend interessant: je loopt door maar liefst veertien Amsterdamse parken. En je komt op tal van plekken waar je nog nooit bent geweest.

If you can’t fly then run, if you can’t run then walk, if you can’t walk then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward.

Martin Luther King, Jr.

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

Van 21 t/m 25 maart 2020 legt kunstenaar en routemaker Airco Caravan de 87 kilometer te voet af. Zaterdag 21 maart is tevens de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Een stukje van de wandelroute valt samen met de demonstratie op de Dam.

Routes met gps-track en beschrijving

Iedereen kan de vijf wandelingen lopen, in elke gewenste volgorde, richting en vanaf elk startpunt. De routes zijn uiteraard ook het hele jaar door en per stuk te lopen. Op de website Mlk50.nl vind je de vijf routes van 17-20 km, inclusief gps-track, foto’s, informatie en alternatieve startpunten, in het Engels en Nederlands, plus printbare PDF. Ook is er een pagina met video’s en podcasts over Selma en Martin Luther King.

Bekijk alle routes op Mlk50.nl >>

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy