Heide bloeit mooi op de Kampina

Bloeiende heide zien? Ga eens naar natuurgebied Kampina in Brabant tussen Boxtel en Oisterwijk. Tijdens de NS-wandeling door dit schitterende natuurgebied kom je langs paars bloeiende heidevelden. T.h.t. midden september.

Paarse hei

Wil je alleen maar heide zien tot het je paars voor de ogen wordt? Ga dan niet naar Kampina maar bijvoorbeeld naar de Posbank. De heide van Kampina is veel bescheidener, maar niet minder mooi (vind ik). Pluspunt: het is hier veel rustiger dan in andere heidegebieden.

Brabants natuurgebied

Kampina is een echt Brabants natuurgebied met droge en natte heide, bossen, beken en vennen. In de zomer tref je hier allerlei sporen van de dieren die van de bosbessen eten. Vos, duif, gaai en egel laten dan prachtig blauw gekleurde poepsporen achter op de paarse hei.

NS-wandeling Kampina

Maak je, zoals wij, de NS-wandeling Kampina van Boxtel naar Oisterwijk, dan kom je het allemaal tegen. Overigens is het in andere jaargetijden ook prachtig wandelen hier. Ga je in oktober en november dan heb je grote kans de kraanvogel tegen het lijf te lopen. Ze foerageren hier tijdens de trek.


Bekijk de foto's


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!