De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Heide bloeit al op Texel | Paarse heidevelden in 2015

De heide bloeit begin augustus al een beetje op Texel. En wat ik niet wist: er zijn zeer uitgestrekte en prachtige heidevelden op dit grootste Waddeneiland van Nederland. Je vindt ze in de duinen tussen De Koog en ‘t Horntje.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Paarse pracht

Tijdens mijn schitterende NS-wandeling over Texel op 2 augustus 2015 trof ik niet alleen prachtige duinen plus een zalig breed zandstrand maar dus ook die heidevelden, helemaal in het begin van hun bloei. Sommige struiken stonden al vol te pronken met hun paarse pracht, aan andere was nog geen bloempje te bekennen.

Heide op het Balloërveld in Drenthe

Vorig jaar wandelde ik op 4 augustus 2014 over het Balloërveld in Drenthe en daar was de heide toen al en stuk verder. Die stond al flink te bloeien. Dus dit jaar is de heide wat later in bloei. Vanaf ongeveer half augustus kun je prachtige paarse heidevelden verwachten.

Posbank: adembenemende heide

De mooist bloeiende heidevelden zag ik in augustus 2012. Ik was toen op de Posbank en ik had nog nooit zulke mooie bloeiende heide gezien. Een adembenemend gezicht. Sowieso is de Posbank the place to be als het om heide gaat.

Mooiste heidewandelingen van Nederland

Voor wie een schitterende heidewandeling wil maken: ik heb de vijf mooiste heidewandelingen van Nederland op een rij gezet. Behalve de Posbank komen ook de Kampina en natuurlijk de Mookerheide aan bod.

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>