De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Groot-Frieslandpad | Wandelpad door het Groot-Friese Rijk

Groot-Frieslandpad | Wandelpad door het Groot-Friese Rijk

Nog even en dan hebben we er weer een nieuw Lange-Afstand-Wandelpad bij: het Groot-Frieslandpad (LAW 14). Met dit bijzondere wandelpad keer je terug in de tijd, toen de Zuiderzee nog niet bestond en Friesland en Noord-Holland één geheel vormden. Vanaf eind januari kun je het Groot-Frieslandpad downloaden op Wandelnet.nl. De gids verschijnt later.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Fiets- en Wandelbeurs 2015

De beschrijving van het Groot-Frieslandpad is al gereed. Nu is een werkgroep van Wandelnet druk bezig het pad te markeren. Het Groot-Frieslandpad wordt gepresenteerd op de Fiets- en Wandelbeurs 2015, op 31 januari en 1 februari 2015 in de Amsterdamse RAI.

Van Bergen aan Zee naar Sneek

De route van het Groot-Frieslandpad loopt van Bergen aan Zee via West-Friesland naar Enkhuizen en gaat vanaf Stavoren naar Sneek. Het pad verbindt zo de gebieden van het 'oude' Friese rijk met elkaar.

Magna Frisia

Je wandelt langs uitgestrekte landerijen, statige boerderijen, dorpen en dijken. In de beschrijvingen op internet wordt uitgebreid aandacht geschonken aan het Groot-Friese Rijk (Magna Frisia) en de Friese cultuur en historie.

Naar de Eems in Duitsland

Als het pad helemaal klaar is, wordt de route nog verlengd. In de eerste fase komt er een traject naar Norg in de provincie Drenthe. Daarna komen er nog etappes bij: naar de plaatsen Schipborg, Oude Pekela en Bellingwolde in Groningen, en naar de Eems in Duitsland.

Idee van vrijwilliger Martien Veth

Het idee voor het Groot-Frieslandpad komt van een vrijwilliger van Wandelnet: Martien Veth uit Nieuwe Niedorp. Hij wilde heel graag een wandelroute door West-Friesland maken. Helaas kan Martien niet de vruchten plukken van zijn idee: hij overleed twee jaar geleden.

Wandelgids

Omdat de route de komende jaren nog in ontwikkeling is, komt er niet direct een wandelgids. Die verschijnt pas als de hele route tot aan de Eems gerealiseerd is. Tot die tijd kun je de etappes gratis downloaden via Wandelnet.nl. Hou de site in de gaten: Wandelnet.nl/nieuw-groot-frieslandpad.

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (9 beoordelingen)

Gerelateerde artikelen

Op andere websites:

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>