Friese Elfsteden Wandeltocht | De Tocht der Tochten te voet

De elfstedentocht zat er ook dit jaar weer niet in. Maar niet getreurd, de Friese Elfsteden Wandeltocht 2015 gaat 100% zeker door. Van 12 tot en met 16 mei 2015 kun je, voor de 68ste keer alweer, meedoen aan de Wandeltocht der Wandeltochten.

5 etappes voor wandelbikkels

Je hoeft niet in één keer door te bikkelen. De route is opgedeeld in 5 etappes. Die zijn nog steeds niet voor de poes: de kortste is 28,5 kilometer, de langste bijna 50 kilometer. Het is en blijft een tocht voor wandelbikkels.

Afwisselende stukjes Fryslân

 

De Wandeltocht der Wandeltochten is een georganiseerde vijfdaagse wandeling langs de elf steden van de vermaarde Elfstedentocht. De tocht wordt sinds 1946 elk jaar gelopen. Vijf dagen lang wandel je door de mooiste en meest afwisselende stukjes Fryslân.

Elfstedenwandelkruisje

Je hoeft overigens niet per sé de hele route te lopen, je kunt ook voor een dagje aanschuiven. Maar het Elfstedenwandelkruisje (vergelijkbaar met het Elfstedenkruisje) is er alleen voor de lopers van de gehele vijfdaagse.

Etappes op een rij

Dag Steden Afstand
1. Leeuwarden - Sneek - IJlst - Sloten
49,84 km
2. Sloten - Stavoren - Hindeloopen - Workum 44,91 km
3. Workum - Bolsward - Harlingen - Franeker 42,37 km
4. Franeker - Dokkum 43,33 km
5. Dokkum - Leeuwarden 28,57 km
 Totaal   209 km

Meer informatie


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

4.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!