De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

De heide bloeit al op het Balloërveld!

Bloeiende heide op het Balloërveld

De heide staat al in bloei op het Balloërveld in Drenthe. Nog niet helemaal volop natuurlijk, maar op maandag 4 augustus 2014 stond de heide er al behoorlijk paars bij. Wacht nog een weekje, dan staat hij te bloeien dat het een lieve lust is!

Heide bloeit vroeg in 2014

De heide bloeit vroeger dan anders. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het warme voorjaar en dito zomer. Normaal gesproken komt de heide pas rond half augustus aardig in bloei. Nu, begin augustus, staat het Balloërveld al flink te bloeien.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Half augustus: heide vol in bloei

Toch zou ik nog een weekje wachten met een bezoek aan de heide. Rond half augustus zal de heide overal vol bloeien schat ik. En dan zit je tot begin september goed voor een lekker dagje bloeiende heide.

Mooiste heidejaar: 2012

Maar zo te zien wordt het niet het mooiste heidejaar aller tijden. Dat was voor mij 2012. Toen was ik half augustus op de Posbank en ik had van m'n leven nog nooit zulke mooie bloeiende heide gezien. Ik werd er helemaal stil van.

Nou is de Posbank wel zo'n beetje het summum als je op zoek bent naar bloeiende heide. En ik ga dit jaar zeker nog eens kijken.

Mooiste heidewandelingen van Nederland

Voor wie een schitterende heidewandeling wil maken: ik heb de vijf mooiste heidewandelingen van Nederland op een rij gezet. Behalve de Posbank komen ook de Kampina en natuurlijk de Mookerheide aan bod.

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>