De heide bloeit al op het Balloërveld!

Bloeiende heide op het Balloërveld

De heide staat al in bloei op het Balloërveld in Drenthe. Nog niet helemaal volop natuurlijk, maar op maandag 4 augustus 2014 stond de heide er al behoorlijk paars bij. Wacht nog een weekje, dan staat hij te bloeien dat het een lieve lust is!

Heide bloeit vroeg in 2014

De heide bloeit vroeger dan anders. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het warme voorjaar en dito zomer. Normaal gesproken komt de heide pas rond half augustus aardig in bloei. Nu, begin augustus, staat het Balloërveld al flink te bloeien.

Half augustus: heide vol in bloei

Toch zou ik nog een weekje wachten met een bezoek aan de heide. Rond half augustus zal de heide overal vol bloeien schat ik. En dan zit je tot begin september goed voor een lekker dagje bloeiende heide.

Mooiste heidejaar: 2012

Maar zo te zien wordt het niet het mooiste heidejaar aller tijden. Dat was voor mij 2012. Toen was ik half augustus op de Posbank en ik had van m'n leven nog nooit zulke mooie bloeiende heide gezien. Ik werd er helemaal stil van.

Nou is de Posbank wel zo'n beetje het summum als je op zoek bent naar bloeiende heide. En ik ga dit jaar zeker nog eens kijken.

Mooiste heidewandelingen van Nederland

Voor wie een schitterende heidewandeling wil maken: ik heb de vijf mooiste heidewandelingen van Nederland op een rij gezet. Behalve de Posbank komen ook de Kampina en natuurlijk de Mookerheide aan bod.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!