Bergen Magazine: vijf keer per jaar bergwandelinspiratie

Bergen Magazine: vijf keer per jaar bergwandelinspiratie
Bergen Magazine: vijf keer per jaar bergwandelinspiratie

Wandel jij ook graag in de bergen? Dan is Bergen Magazine een ‘must read’. Dit prachtige magazine brengt je 5 keer per jaar de meest avontuurlijke hikingparadijzen in de Alpen, de Pyreneeën en daarbuiten. Binnenkort verschijnt het nieuwe nummer!

Veel voorpret voor je bergwandeling

Bergen Magazine geeft je lekker veel voorpret, met adembenemende foto’s en bevlogen reportages. Bovendien profiteer je van de uitgebreide praktische informatie, zodat je je eigen bergvakantie perfect kunt plannen. Altijd inspiratie voor je volgende trip!

Bekijk de speciale aanbieding >>

In het februarinummer

 

Het eerste nummer van Bergen Magazine 2018 verschijnt op 9 februari. Dit zijn de onderwerpen.

Collectors item: De allermooiste huttentochten in de Alpen

 • Frankrijk
 • Italië
 • Oostenrijk
 • Zwitserland

Voor échte bergwandelaars bestaat er niets mooiers dan de Alpen te beleven door van hut naar hut te trekken. Spullen en kleren in de rugzak, zonnecrème en drinkfles of slangetje binnen handbereik en gaan met die banaan! Vooral die bijzondere momenten ’s ochtends vroeg en ’s avonds, als de laagstaande zon het landschap een warm bad geeft. Of door die regenbui, die onverwachte sneeuwstorm… Het hoort er allemaal bij.

Gelukkig hebben de alpenverenigingen er in het verleden voor gezorgd dat er honderden bemande berghutten werden gebouwd, overal verspreid in de Alpen. Je zou zomaar de hele Alpenboog kunnen doorkruisen zonder één keer in een tent te hoeven slapen (da’s trouwens een feit; steeds meer lange afstandsroutes worden uitgezet die de bergketen van noord naar zuid of van oost naar west – of andersom – doorkruisen).

Winterse trektocht in Nepal

De afgelopen jaren reisden Noes Lautier en Robert Eckhardt vier keer tussen november en februari naar Nepal Een trektocht maken in de wintermaanden bleek veel aangenamer dan ze dachten. De Nepalese jongens, met wie ze rondtrokken, waren bovendien opgetogen met dit kansje buiten het seizoen. Na de aardbevingen van 2015 hebben zij nog steeds onze steun nodig.

Lecco

Geen stad ter wereld is zo nadrukkelijk door een groep klimmers op de kaart gezet als Lecco. Maar omgekeerd kan ook: door het harde leven in deze Noord-Italiaanse industriestad en de vele klimbergen vlakbij kon misschien juist hier de beroemdste klimmersclub van de wereld ontstaan.

Neem een abonnement

Het komende nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 29 januari 16:00 uur een abonnement!

1 jaar Bergen Magazine van €29,95 voor €22,50 + 3 cadeaus >>

 


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

 • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
 • Verre rondreizen, ruim 50 landen
 • Goede kwaliteit, scherpe prijs
 • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!