Bergen Magazine: vijf keer per jaar bergwandelinspiratie

Bergen Magazine: vijf keer per jaar bergwandelinspiratie
Bergen Magazine: vijf keer per jaar bergwandelinspiratie

Wandel jij ook graag in de bergen? Dan is Bergen Magazine een ‘must read’. Dit prachtige magazine brengt je 5 keer per jaar de meest avontuurlijke hikingparadijzen in de Alpen, de Pyreneeën en daarbuiten. Op 6 december 2019 verschijnt het nieuwe nummer! Een preview.

Veel voorpret voor je bergwandeling

Van de Alpen tot Nepal, van de Pyreneeën tot de Amerikaanse nationale parken. Van mooie tochten door dalen en over almen, tot klettersteigen in de Dolomieten. Van sneeuwschoenwandelen tot alpine-klimavonturen. Voor elke bergliefhebber heeft Bergen Magazine wat wils! In het komende nummer vind je de volgende artikelen.

Neem een abonnement >>

Op gletsjeravontuur door Karinthië

De gletsjers in de Alpen verdwijnen langzaam en dus kun je er nog maar beter van genieten nu ze er nog zijn. Bergen Magazine verkende in het Oostenrijkse Karinthië de nog immer imposante Pasterzegletsjer onder de Grossglockner en de Hochwurtenkees in het Mölltal. Onderweg wordt duidelijk hoe snel de ijsmassa afsmelt en wat de gevolgen zijn voor het landschap, de natuur en de inwoners die van het bergtoerisme afhankelijk zijn. Tegelijkertijd is de ijzige bergwereld nog altijd indrukwekkend met zijn ijsstructuren, gletsjerspleten en wilde smeltwaterbeken. Om die wereld echt te ervaren ontkom je er niet aan om het ijs te betreden en aan touw de ijsvlakten te verkennen.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Over de toppen van de Wildstrubel

Niets lijkt zo onveranderlijk als een bergmassief. Ruim anderhalve eeuw geleden keken de eerste Engelse alpinisten tegen dezelfde bergen aan als wij nu en over nog eens 150 jaar staan ze er nog zo bij. Zo voelt dat althans als je ze beklimt en erover uitkijkt. Maar is dat wel zo? Marnix Viëtor beklimt met zijn twee zonen de Wildstrubel precies volgens de route die hij bijna vijftig jaar eerder volgde met zijn ouders. Hij stuit op onverwachte verschillen.

IJzig actief in de Aletsch Arena

Met een goede vriend via het spoor naar het autovrije Bettmer- en Riederalp. Op eigen kracht door de bergen wandelen, E-power mountainbiken en een ritje met een mountainkart. Met altijd die grote Aletsch Gletsjer in het zicht of onder de voeten. Vijf dagen de telefoon op zwart en in plaats daarvan een gesprek, een boek en een kaartspel. Geen verbinding met de buitenwereld maar met elkaar. De rest van de wereld wacht maar een paar dagen. Een reis voelde zelden zo goed.

Meedraaien op een alpien onderzoeksstation

Simone van Velzen liep mee op twee alpiene onderzoeksstations in twee verschillende Alpenlanden. Onderzoek naar de effecten van klimaatsverandering bleek op beide stations een hot item, want de gevolgen zijn juist hoog in de bergen goed te merken. Maar hoe reageren dieren en planten in de Alpen eigenlijk op de veranderingen?

Verder in dit nummer

  • Bivakhutten boven Val Ferret
  • Sporen in de maagdelijke sneeuw in Val d'Anniviers
  • 5 wandelroutes voor het hele gezin in de Brenta-Dolomieten

Neem een abonnement!

Nog geen abonnee? Neem voor 25 november 2019 een abonnement, dan krijg je dit nummer gewoon thuisgestuurd! Het nieuwe nummer verschijnt op 6 december.

Neem een abonnement >>

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy