Bergen Magazine: vijf keer per jaar bergwandelinspiratie

Bergen Magazine: vijf keer per jaar bergwandelinspiratie
Bergen Magazine: vijf keer per jaar bergwandelinspiratie

Wandel jij ook graag in de bergen? Dan is Bergen Magazine een ‘must read’. Dit prachtige magazine brengt je 5 keer per jaar de meest avontuurlijke hikingparadijzen in de Alpen, de Pyreneeën en daarbuiten. Binnenkort verschijnt het nieuwe nummer!

Veel voorpret voor je bergwandeling

Van de Alpen tot Nepal, van de Pyreneeën tot de Amerikaanse nationale parken. Van mooie tochten door dalen en over almen, tot klettersteigen in de Dolomieten. Van sneeuwschoenwandelen tot alpine-klimavonturen. Voor elke bergliefhebber heeft Bergen Magazine wat wils!

Bekijk de speciale aanbieding >>

In het komende nummer

 

Het volgende nummer van Bergen Magazine 2018 verschijnt omstreeks 14 september. Dit zijn de onderwerpen.

Yosemite, Sequoia & Kings Canyon National Parks

Op een halve dag rijden van San Francisco liggen ze: de granieten toppen van de Sierra Nevada. De bergketen telt drie indrukwekkende en erg van elkaar verschillende nationale parken: Yosemite, Sequoia en Kings Canyon. Onze hoofdredacteur trok zijn bergschoenen aan en ondervond dat bergwandelen ook in Californië puur genieten is, maar wel anders.

De laatste uitdagingen van de Alpen

Elk alpinistisch tijdperk heeft z’n ‘laatste uitdagingen’. Maar nooit heeft de strijd zo tot de verbeelding gesproken als die om de noordwanden van de Eiger en de Grandes Jorasses. Dat kwam vooral door de media-aandacht, zeker toen er slachtoffers vielen. Exact tachtig jaar geleden zouden Anderl Heckmair en Riccardo Cassin, de hoofdrolspelers in het Duitse en Italiaanse klimmen, die wanden als eersten beklimmen.

IJzervreten in de zon

Rondom Riva del Garda, aan de uiterste noordpunt van het Gardameer, bevinden zich meer dan vijftien via ferrata’s. Sporen van de Eerste Wereldoorlog zijn overal te vinden. Door de oude stellingen op de Cima Capi en de tunnels van Cima Rocco lopen vier eenvoudige klettersteigroutes.

Sentiero Alpino Calanca: Avontuur tussen hemel en aarde

Tussen de Passo del San Bernardino en Bellinzona is avontuur het sleutelwoord. Hoog boven het Zwitserse Val Calanca loopt een magnifieke wandelroute langs twee bivakhutten, een gewone berghut en een noodonderkomen. Natuurlijk zijn er meer avontuurlijke routes langs unieke bivakhutjes, maar ’t is wel effe zoeken.

Neem een abonnement

Het komende nummer ontvangen, maar nog geen abonnee? Profiteer van de speciale aanbieding: 1 jaar Bergen Magazine vanaf €17,95

Bekijk deze speciale aanbieding >>

 


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark