De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Mooiste wandelroutes in het Noordhollands Duinreservaat

Groene Wissel-wandeling door het Noordhollands Duinreservaat

We waren weer eens in de duinen bij Castricum voor een lange najaarswandeling. Het was volop herfst, met alle kleuren, spectaculaire wolkenluchten en dwarrelende bladeren die daarbij horen. Wat kun je hier toch prachtige wandeltochten maken. Intieme bossen, weidse duinen en het heerlijk brede strand. Wat zijn de mooiste wandelroutes in het Noordhollands Duinreservaat?

Groene Wissel-wandeling Castricumse Duinen

We maakten opnieuw de buitengewoon leuke Groene Wissel-wandeling vanuit Castricum, misschien wel de mooiste wandeling die je in dit gebied kunt maken. Je maakt een lang rondje van 19 kilometer vanuit station Castricum. Alle hoogtepunten van dit heerlijke duingebied doe je aan. Plus, net als je denkt “Ik lust wel weer eens wat”, duikt er horeca op: Johanna’s Hof en Castricum aan Zee.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Paddenstoelen & heksenkringen

Op deze wandelbare zaterdag was het lekker rustig in de duinen. Het stikte wel van de paddenstoelen en heksenkringen. Op het strand belandden we in wedstrijden van gestroomlijnde ATB’ers in strakke pakkies en schommelende paragliders met reuzerugzakken. Een hazewindhond liep met twee vingers in z’n neus een labrador op een hoop.

NS-wandeling & paaltjeswandelingen

Je kunt nog veel meer mooie wandelingen maken in dit duingebied. Niet te versmaden is bijvoorbeeld de NS-wandeling Noordhollands Duinreservaat van Castricum naar Egmond aan Zee. Hieronder staan wat wandelroutes op een rij.

  • Trage Tocht Egmond aan den Hoef | Frankwandelt-rating: 88/100 | Op Frankwandelt.nl >>
  • Groene Wissel Castricumse Duinen | Frankwandelt-rating: 80/100 | Op Frankwandelt >>
  • NS-wandeling Noordhollands Duinreservaat | Frankwandelt-rating: 82/100 | Op Frankwandelt >>

40 wandelroutes in de duinen

Op Natuurwegwijzer.nl staan zo’n 40 gemarkeerde wandelroutes door het Noordhollands Duinreservaat. Maak me gek!

Bekijk deze wandelroutes >>

Bekijk de wandelreizen van SNPPlan je wandelvakantie bij SNP voor 2021

Actieve wandelreizen: SNP Natuurreizen is erin gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen. Bekijk de mogelijkheden voor als we weer mogen!

Vakantieplannen maken

Uiteraard houdt SNP zich aan het advies om tot medio maart 2021 niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Maar plannen maken voor daarna mag natuurlijk wel. Dat kan zonder zorgen: je mag bij SNP tot 30 dagen voor vertrek je reis kosteloos omboeken of annuleren. En ze vragen géén aanbetaling. Zo kun jij met een goed gevoel nu al je vakantie voor 2021 boeken.

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Bekijk de foto's

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>