Mooiste wandelroutes in het Noordhollands Duinreservaat

Groene Wissel-wandeling door het Noordhollands Duinreservaat

We waren weer eens in de duinen bij Castricum voor een lange najaarswandeling. Het was volop herfst, met alle kleuren, spectaculaire wolkenluchten en dwarrelende bladeren die daarbij horen. Wat kun je hier toch prachtige wandeltochten maken. Intieme bossen, weidse duinen en het heerlijk brede strand. Wat zijn de mooiste wandelroutes in het Noordhollands Duinreservaat?

Groene Wissel-wandeling Castricumse Duinen

We maakten opnieuw de buitengewoon leuke Groene Wissel-wandeling vanuit Castricum, misschien wel de mooiste wandeling die je in dit gebied kunt maken. Je maakt een lang rondje van 19 kilometer vanuit station Castricum. Alle hoogtepunten van dit heerlijke duingebied doe je aan. Plus, net als je denkt “Ik lust wel weer eens wat”, duikt er horeca op: Johanna’s Hof en Castricum aan Zee.

Paddenstoelen & heksenkringen

Op deze wandelbare zaterdag was het lekker rustig in de duinen. Het stikte wel van de paddenstoelen en heksenkringen. Op het strand belandden we in wedstrijden van gestroomlijnde ATB’ers in strakke pakkies en schommelende paragliders met reuzerugzakken. Een hazewindhond liep met twee vingers in z’n neus een labrador op een hoop.

NS-wandeling & paaltjeswandelingen

Je kunt nog veel meer mooie wandelingen maken in dit duingebied. Niet te versmaden is bijvoorbeeld de NS-wandeling Noordhollands Duinreservaat van Castricum naar Egmond aan Zee. Hieronder staan wat wandelroutes op een rij.

40 wandelroutes in de duinen

Op Natuurwegwijzer.nl staan zo’n 40 gemarkeerde wandelroutes door het Noordhollands Duinreservaat. Maak me gek!


Bekijk de foto's


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!