Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl
Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl

Attentie

Google Geocoding API error: You are over your quota.

De allermooiste wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een van mijn favoriete streken voor een prachtige boswandeling. Diep in de herfst maakten we voor de tweede keer de schitterende Trage Tocht tussen Leersum en Doorn. Je beleeft zo ongeveer alle hoogtepunten van de Heuvelrug. Letterlijk ook: er zitten fikse klimmetjes tussen. Gelukkig kun je halverwege neerploffen op het terras van uitspanning Sint Helenaheuvel. Wat zijn de vijf mooiste wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug?

Adembenemende herfstkleuren

Op alweer een prachtige novemberdag toonden de bossen van de Utrechtse Heuvelrug zich nog één keer in hun volle glorie. De herfstkleuren waren adembenemend mooi. Maar hoe lang nog? Een klein stormpje en het is toch echt afgelopen.

Uitzichtstoren De Kaap

Toch kun je hier ook prachtig wandelen als de winter heeft toegeslagen. De Utrechtse Heuvelrug is een enorm gevarieerde streek. Neem de Trage Tocht tussen Leersum en Doorn die wij liepen. Een pittige rondwandeling van 20 kilometer. Het eerste stuk loop je door dichte bossen, met flink wat klimmen en dalen. Op je pad tref je uitzichtstoren De Kaap, vanwaar je half het land kunt overzien.

Oude Postweg

Deel twee van de wandelroute heeft een ander karakter: je loopt op de rand van bos en open land over een oude Postweg, die met indrukwekkende beuken is omzoomd. En vrijwel de gehele wandelroute gaat over onverharde paden: brede beuken- en eikenlanen, maar ook intieme slingerpaadjes.

Landgoed Broekhuizen

Als klap op de vuurpijl kom je nog over het heerlijke landgoed Broekhuizen. Een schoolvoorbeeld van de Engelse landschapsstijl. Het landhuis uit 1736 spiegelt zich als Narcissus in een klassieke vijver. Je hoort hem bijna vragen: ben ik mooi of ben ik mooi?

Top 5 wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug


Bekijk de foto's


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

4.3/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!