De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Mooie paddenstoelen-wandeling op de Utrechtse Heuvelrug

Mooie paddenstoelen-wandeling op de Utrechtse Heuvelrug

Het is volop paddenstoelentijd, ontdekte ik afgelopen weekend. Ik maakte een wandeling waar de paddenstoelen rijkelijk de grond waren uitgeschoten: door de prachtige landgoederen Beerschoten en Houdringe op de Utrechtse Heuvelrug bij De Bilt. Vliegenzwammen begin september, is dat niet erg vroeg? Paddenstoelenfans kunnen hun hart ophalen.

Schitterende wandelroutes

Sowieso kun je schitterend wandelen over Beerschoten en Houdringe, en het aanpalende Panbos. Samen vormen deze drie gebieden een aaneengesloten natuurgebied van 367 hectare. Parkbos, stuifduinen, weiden met boomgroepen en oude lanen wisselen elkaar af. Er zijn drie uitgezette wandelingen: 3,5, 4,5 of 12 kilometer.

Beeldentuin van Jits Bakker

Vlakbij het startpunt van de wandeling, Paviljoen Beerschoten kun je je auto goed kwijt. Achter het paviljoen kun je de leuke beeldentuin van Jits Bakker een bezoekje brengen. Neem wat lege waterflesjes mee: het paviljoen heeft een tappunt voor lokaal bronwater.

Meer informatie

Mooiste paddenstoelenwandelingen

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie paddenstoelenwandelingen te maken. Ik selecteerde de vijf mooiste wandelingen voor de herfst.


Bekijk de foto's

Geef je mij sterren?

3.9/5 Waardering (19 beoordelingen)

Gerelateerde artikelen

Op andere websites:

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>