natuurhuisje banner 750px
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Wandelbladen: Bergen Magazine

Bergen Magazine: tijdschrift voor wandelaars

Bergen Magazine: tijdschrift voor wandelaars

De vakantie is echt voorbij. Heerlijk gewandeld in de bergen van de Cantal en de Abruzzen, en ook nog een lang weekend naar de Eifel. Buiten regent het pijpenstelen. Het wordt kouder en vroeger donker. Chagrijnig open ik mijn brievenbus: ah het nieuwe nummer van Bergen Magazine ligt in de bus. Ik veer op.

Noodweer in de Abruzzen

En wat schetst mijn verbazing: een groot artikel over de Abruzzen dit keer, een berggebied vlakbij Rome waar ik in het voorjaar met vrienden was. Regen, storm en sneeuw, noodweer was het. Maar toch hebben we enorm genoten van de mooie, nee schitterende natuur en het heerlijke eten.

Ruige ruggengraat van Italië

Wandelen in de AbruzzenDromerig laat ik me meevoeren door het verhaal, lekker vlot geschreven, met als titel 'De ruige ruggengraat van Italië'. En ik ben weer even helemaal daar, middenin de bergen. De schitterende foto's helpen daarbij. De Abruzzen in de herfst, met prachtige gouden tinten, en de witte toppen in de verte. Eigenlijk wil ik er direct weer heen. Nu!

Leuk tijdschrift

Zo'n tijdschrift is toch wel een erg leuk ding eigenlijk. Ja, alle info kun je tegenwoordig razendsnel vinden via internet. Maar een tijdschrift biedt toch nog wel veel extra's. Prachtige foto's, die op papier eigenlijk pas echt tot hun recht komen. En je gaat er even echt voor zitten om een artikel te lezen, in plaats van als een dolle te surfen van site naar site. Misschien is het ook de tastbaarheid van het papier, de geur ervan. Alsof je daardoor ook echt in contact bent met de wilde natuur van de bergen.

Mittelwald in Beieren

Het artikel over het Mittelwald in het Duitse Beieren spreekt me erg aan. Deze streek staat al een tijdje op mijn agenda om eens wandelend te verkennen. Romantiek in combinatie met een pittoresk alpien decor. Goethe en koning Ludwig II lieten zich hier betoveren door een adembenemend landschap van meren, bergen en bossen. De foto's en het verhaal trekken me het landschap al zowat binnen: hier ga ik volgend voorjaar een wandeling maken, besluit ik.

Leukste wandelroutes

Bergen Magazine is een tijdschrift zoals een tijdschrift moet zijn. Alle wandelverhalen zijn goed gedocumenteerd, en met feiten afgerond: hoe kom je er? Wat zijn de leukste wandelroutes? Wat is de beste wandelperiode? Waar kun je overnachten? Verder barst het blad van de leuke weetjes (en minder leuke: de gletsjers in de Alpen smelten harder dan ooit), nuttige tips, trends in wandelkleding (2014: heel kleurig) en wandeluitrusting en natuurlijk een rubriek over wandelboeken.

Kruizen op toppen

Tot slot biedt Bergen nog een grappige fotoreportage over kruizen op bergen. Nooit opgevallen? Ieder huisje heeft z'n kruisje, maar iedere hoge bergtop heeft er ook eentje. Meestal ook met een inspirerende tekst erop. Er zijn zelfs websites die bergkruisteksten verzamelen. Een van de mooiste kruizen staat op de top van Lagazuoi Pizo, in de Italiaanse Dolomieten. Een lijdende Jezus kijkt uit over een wonderschoon berglandschap met beroemde toppen als Civetta, Monte Pelmo en Marmolada. Zo wil ik ook wel lijden.

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>