Mooiste vogelreizen van Spanje: van Extremadura tot Ebrovallei Mooiste vogelreizen van Spanje: van Extremadura tot Ebrovallei

Mooiste vogelreizen van Spanje: van Extremadura tot Ebrovallei

Mooiste vogelreizen van Spanje: van Extremadura tot Ebrovallei Mooiste vogelreizen van Spanje: van Extremadura tot Ebrovallei

Mooiste vogelreizen van Spanje: van Extremadura tot Ebrovallei

Zoek je een bijzondere vogelreis? Spanje heeft veel te bieden voor vogelaars. Bekijk snel de Top 4 Vogelreizen in Spanje. En ga eindeloos vogels spotten in Extremadura, Pyreneeën of Ebrovallei. “Geweldige reis met zeer goede reisleiders! 134 verschillende vogelsoorten gezien. Dit overtrof onze verwachtingen!”

Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Fan van vogels

Ben je net als ik fan van vogels? Altijd speurend naar bijzondere vogels, genietend van hun opmerkelijke gedrag en luisterend naar hun verrukkelijke zang? Spanje is zo'n land waar veel te beleven is voor beginnende én gevorderde vogelaars.

Verrijk je vogelverzameling

De ervaren natuurgidsen die onderstaande vogelreizen begeleiden, kennen de plekken waar bijzondere vogels zitten. En weten precies wanneer je daar moet zijn om juist die ene vogel in je kijker te krijgen die nog ontbreekt in je vogelverzameling.

Vogelreizen met SNP Natuurreizen

Zelf heb ik veel gereisd met SNP Natuurreizen. Altijd waren dat topvakanties waar ik nog lang van kon nagenieten. Bijzondere reizen, tot in de puntjes georganiseerd, vaak met speciale overnachtingsplekken, super enthousiaste reisleiders. Extra leuk om te weten: SNP steunt Vogelbescherming Nederland met diverse projecten. En SNP ontving in 2019 de ‘Sustainable Travel Award’, de nationale duurzaamheidsprijs van de Nederlandse reissector.

Voor beginnende vogelaars én kenners

De vogelreizen hieronder zijn geschikt voor beginnende vogelaars en voor echte kenners. De natuurgidsen van SNP leren je tijdens de vogelreizen de eerste beginselen van het 'vogelen'.

4 schitterende vogelreizen in Spanje

Hieronder vind je 4 schitterende vogelreizen in Spanje. Geniet van de enorme vogelrijkdom in Extremadura. Spot de Spaanse keizerarend en de monniksgier. Of bekijk de spectaculaire najaarstrek boven de ‘miradores’ van Tarifa. Voor vogelaars valt er zoveel te genieten!

Mis geen vogel en neem een verrekijker mee. Bekijk mijn top 10 vogelkijkers >>

Extremadura: individuele vogelreis

Extremadura is een van de bekendste en mooiste vogelgebieden van Europa. Je vindt hier extreem veel roofvogels en gieren. Individuele vogelreis met gedetailleerde routebeschrijvingen, GPS-gegevens en beschrijvingen van de beste waarnemingslocaties.

Uit de reviews

 • “Een heerlijke reis. Extremadura is behoorlijk groot en gevarieerd in landschap en 'habitats' voor vogels. Ik vond 7 dagen eigenlijk veel te weinig om een gevoel te krijgen dat ik iets voltooid had. Een reisaanbod voor 14 dagen, zou dat niet wat zijn?”
 • “Leuke, mooie, rustige reis; een soort safari in Europa. Véél vogels. Totaal ontspannen.”

Highlights van deze vogelreis

 • Hét vogelgebied van Zuid-Europa
 • Landelijke accommodaties
 • Individuele vogelreis
 • Beoordeling van reizigers: 84/100

Bekijk deze unieke vogelreis >>

 

Groeps-vogelreis: najaarstrek Straat van Gibraltar

De najaarstrek boven de Straat van Gibraltar is beslist spectaculair te noemen. Je beleeft hem vanaf de beroemde ‘Miradores’ van Tarifa. Vele bijzondere vogelsoorten vind je in je kijker. Je verblijft in een heerlijk hotel aan het strand van Tarifa.

Uit de reviews

 • “De vogelreis naar Tarifa in September is een uitgelezen kans om vooral veel roofvogels te zien trekken. Wij hadden het geluk grote aantallen Wespendieven, Dwergarenden, Slangenarenden, Aasgieren en Bijeneters te zien. Het hotel is prima en centraal gelegen en Frank is een uitstekende gids/ reisleider.”
 • “Reisleider en enkele deelnemers waren zeer ervaren bird-watchers.”

Highlights van deze vogelreis

 • Najaarstrek boven de Straat van Gibraltar
 • Bezoek aan moerassen en zoutpannen
 • Flexibel dagprogramma
 • Beoordeling van reizigers: 84/100

Bekijk deze unieke vogelreis >>

 

Groeps-vogelreis: Extremadura

Extremadura is onder vogelaars een begrip. Hier in deze afgelegen landstreek maak je grote kans om zeldzame vogels te spotten, zoals de Spaanse keizerarend, de monniksgier, de grijze wouw en de kleine torenvalk.

Uit de reviews

 • “Fantastische reis gehad in Extremadura! Heel veel gezien onder begeleiding van een goede en ervaren gids. Hij kreeg het voor elkaar om én vogels te spotten én mij een veilig gevoel te geven terwijl hij reed. Fantastisch reisgezelschap en daarmee een hele leuk week gehad.”
 • “Geweldige reis met zeer goede reisleiders! 134 verschillende vogelsoorten gezien. Dit overtrof onze verwachtingen!”

Highlights van deze vogelreis

 • Hét vogelgebied van Zuid-Europa
 • De vogels van de steppen en dehesa
 • Twee vogelaars als reisleider
 • Beoordeling van reizigers: 89/100

Bekijk deze unieke vogelreis >>

 

Groeps-vogelreis: Ebrovallei & Pyreneeën

Deze veelzijdige vogelreis neemt je mee op verkenningstocht door alle biotopen van Noord-Spanje. Je bezoekt de wetlands van de Ebrodelta, de steppes van de Ebrovallei en de kloven en gierenrotsen van de Sierra de Guara. Twee ervaren vogelaars zorgen voor deskundige begeleiding.

Uit de reviews

 • “Fantastische vogelreis door een afwisselend en prachtig deel van Spanje. We zagen 170 soorten.”
 • “De afwisseling van de verschillende biotopen maakt het een erg interessante reis. Behalve aan vogels werd er ook aandacht besteed aan wilde planten en geologische wetenswaardigheden. Fijn dat er ook werd gewandeld.”

Highlights van deze vogelreis

 • Van Middellandse Zee tot hooggebergte
 • Unieke steppes van Belchite
 • Heel dicht bij gieren
 • Beoordeling van reizigers: 84/100

Bekijk deze unieke vogelreis >>

 

 

 

'

Camera of kijker mee op je vogelreis?

Je wilt natuurlijk geen vogel missen op je zorgvuldig uitgekozen vogelreis. Neem dan een camera of verrekijker mee. CameraNU.nl is dé speciaalzaak van Nederland voor kijkers en camera's. Scherpe prijzen, zeer ruim assortiment en 33.564 klanten op Kieskeurig.nl geven gemiddeld een 9,1. Mijn favoriete fotospeciaalzaak!

Bekijk alle camera's >>

Bekijk alle verrekijkers >>

 

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy