De langste wandelroute ter wereld De langste wandelroute ter wereld

De langste wandelroute ter wereld

De langste wandelroute ter wereld De langste wandelroute ter wereld

De langste wandelroute ter wereld

De langste wandelroute ter wereld lopen, da’s zacht gezegd een uitdaging. Over de Trans Canada Trail zou de gemiddelde wandelaar drie jaar doen. Kevin van Luykeren van Visumbuitenland.nl schreef voor Frankwandelt een artikel over deze Wandelroute der Wandelroutes. Ga jij de uitdaging aan?

Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Wandelen in gezond

Wandelen is gezond, dat is algemeen bekend. Even een frisse neus halen, je hoofd leegmaken, tot rust komen, lekker in beweging zijn. Het welbekende blokje om of de vaste wandelroute tijdens de lunchpauze is daardoor voor veel mensen een routine geworden. Dat alles is echter niets in vergelijking met het lopen van de langste wandelroute ter wereld. We hebben het over de Trans Canada Trail, ook wel bekend als Great Trail.

Drie jaar onderweg

En die is lang hoor. Reken maar even mee. Stel, je wandelt dag in dag uit 25 kilometer, 365 dagen per jaar. Dan zou je net iets langer dan 3 jaar doen over de Trans Canada Trail. Bij 10 kilometer per dag loopt dit op naar 7,5 jaar.

Het ontstaan van de Great Trail

Het idee om ’s werelds langste recreatieve wandelroute aan te leggen in Canada, is ontstaan na het 125-jarig bestaan van het land in 1992. Met donaties van individuen, bedrijven, organisaties en overheidsinstanties is de route beetje bij beetje aangelegd. Bij het 150-jarig bestaan van Canada werd de route, als nationaal cadeau, geopend. In 2018 kende de route een officieel gemeten lengte van 24.134 kilometer. En het is niet uit te sluiten dat de route komende jaren nog verder wordt uitgebreid.

Bezienswaardigheden onderweg

De langste wandelroute van Canada neemt je mee langs wonderlijke landschappen, rustige meertjes en ruige bergtoppen. Gedurende de route doorkruis je alle provincies van Canada en ontdek je meer dan 15.000 steden, dorpen en gehuchtjes. De route verbindt daarnaast ook 3 oceanen: de Atlantische oceaan, de Pacifische Oceaan en de Arctische Oceaan. De langste wandelroute ter wereld kent een zeer groot aantal etappes, waardoor je op verschillende plekken kunt aanhaken. Reizigers kunnen hierdoor kiezen welk gedeelte van de route zij willen afleggen en hoe ver zij willen lopen.

Voor op je bucketlist

Nationale parken zoals het Banff National Park en het Prince Edward Island National Park doet de route ook aan. Hier maak je kennis met de bijzondere natuur en de vele wilde dieren die Canada rijk is. Een grote diversiteit aan natuur en culturele bezienswaardigheden en pittoreske uitzichten zorgen ervoor dat deze route op de bucketlist staat van veel wandel- en natuurliefhebbers.

Hardlopers en skiërs op je pad

Naast wandelaars kom je ook hardlopers, fietsers en paardrijders op de route tegen. In de winter kun je in sommige van deze cross-country gebieden zelfs skiërs tegenkomen. En in de zomer zijn sommige gebieden zelfs per kajak of kano af te leggen. Wat je niet tegenkomt op deze route? Auto’s! Hoe ongeloofwaardig het ook klinkt, op deze ruim 24.000 lange route is geen auto te vinden. En zo kun je dus heerlijk rustig genieten van jouw eindeloze wandeltocht.

Reisvoorbereidingen treffen

De Great Trail kan een onderdeel of juist het doel van jouw vakantie worden. Maar hoe dan ook: een goede reisvoorbereiding is essentieel. Denk bijvoorbeeld aan het uitstippelen welk gedeelte van de route jij wilt bewandelen en welke accommodaties hierbij in de buurt gelegen zijn. Vergeet ook niet geschikte kledij, een goede rugzak en dito wandelschoenen mee te nemen, en tal van andere accessoires die je nodig hebt voor jouw wandeling.

Zeker niet vergeten: het eTA!

Ach, mocht je een van bovenstaande dingen vergeten, dan is dat nog geen ramp. Elk item dat je vergeet, kun je ook prima kopen in Canada. En loopt je reis onverhoopt anders dan gepland, dan kun je je accommodaties eventueel omboeken. Maar… er is één ding dat je absoluut niet mag vergeten voordat jouw onvergetelijke reis naar Canada begint: het eTA.

eTA aanvragen

Het eTA is een elektronische reistoestemming waarmee je Canada mag bezoeken voor onder ander toeristische doeleinden zoals een vakantie. Het eTA is onderdeel van het Waiver Visa Program waardoor mensen met verschillende nationaliteiten, waaronder de Nederlandse, geen verplicht visum nodig hebben. In plaats van een Canadees visum moet je dan een eTA Canada aanvragen. Het eTA is, ten opzichte van een visum, veelal goedkoper en kan ook sneller geleverd worden. Ook voor deze reistoestemming gelden bepaalde voorwaarden. Het eTA kan gemakkelijk, online en in het Nederlands worden aangevraagd via een online visumbureau zoals VisumBuitenland.

Vraag het eTA Canada aan >>

Meer info over de Trans Canada Trail

Benieuwd naar de route of wil je alvast plannen welke etappes jij wilt bewandelen? Neem dan een kijkje op de website van de Trans Canada Trail. Op deze Canadese website kan je gemakkelijk de route en etappes bekijken. Op deze manier bereid je jouw reis optimaal voor en kan je met een gerust hart gaan wandelen door het prachtige natuurlandschap van Canada.

Ga naar tctrail.ca >>

Kaartje van de Trans Canada Trail

Kaartje van de Trans Canada Trail

 

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy