De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Utrechtpad etappe 9 | Wandeling van Baarn naar Hollandsche Rading

Utrechtpad etappe 9 | Wandeling van Baarn naar Hollandsche Rading

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling14 km

Wat voor soort wandeling?Utrechtpad

Startplaats of station van deze wandelingBaarn (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 74/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Alle routebeschrijvingenAlle routebeschrijvingen Utrechtpad

Mooie, bosrijke etappe van het Utrechtpad. Vrijwel direct vanaf station Baarn wandel je de gevarieerde Baarnse bossen in. Zo ongeveer alle aspecten van het bos komen langs: je wandelt over koninklijke beukenlanen, schrijdt door geheimzinnige berceaus, en laat je betoveren door oneindig naaldwoud. Alleen in het levendige Lage Vuursche (pannenkoeken!) en op heideveld De Stulp laat het bos je los.

Overzichtspagina Utrechtpad >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

NS-wandeling De Vuursche

De wandeling komt geheel overeen met NS-wandeling De Vuursche, die ik al op Frankwandelt.nl heb beschreven:

Restaurant De Lage Vuursche

Toch nog even wat extra informatie. Want we hebben de allermooiste uitspanning van Lage Vuursche ontdekt: restaurant De Lage Vuursche. Daarvoor moet je wel even doorlopen naar het einde van het dorp. Maar dan heb je ook wat: bij De Lage Vuursche is het echt ouderwets genieten. Je zit heerlijk rustig op het terras of binnen in een nostalgische ambiance. Appeltaart met slag krijgt van ons 5 sterren.

Utrechtpad etappe 9 | Wandeling van Baarn naar Hollandsche Rading

Oorspronkelijk een tolhuis

De oorsprong van dit restaurant ligt in het jaar 1648. Jonkheer van Reede liet toen een boerderij bouwen, die tevens zou dienen als tolhuis voor de pas aangelegde weg van Hilversum over De Vuursche naar de Bilt. Zijn vrouw Geertruid vond de tolheffing geen prettige regeling. Zij had medelijden met de toch al zo arme boeren. Daarom liet zij er jenever en bier schenken om het tol-leed voor de boeren te verzachten. Dit was het begin van de huidige herberg.

Utrechtpad etappe 9 | Wandeling van Baarn naar Hollandsche Rading

Wandel mee voor de orang-oetan

Toen wij deze wandeling maakten, 30 mei 2015, waren er opeens aardig wat wandelaars op pad die driftig in papieren aan het neuzen waren. Het bleken deelnemers van een georganiseerde wandeling van het Wereldnatuurfonds: ‘Wandel mee voor de orang-oetan’. Voor kinderen hing het bos vol met allerlei vragen over de orang-oetan. Wij braken ons hoofd over de vraag of een orang-oetan een staart heeft en zo ja hoe lang die is.

Ook voor wie niets van orang-oetans weet, is het een goed idee om te doneren aan het Wereldnatuurfonds:

Supermooi gidsje

Het Utrechtpad wandelen wordt een feestje met de mooie gids. Lekker thuis alvast grasduinen in de routes die je gaat lopen. Schitterend uitgegeven, boordevol mooie foto's en verhalen. En natuurlijk: handige kaartjes en routebeschrijvingen. Simpel bestellen bij Bol.com!

Bestel deze mooie gids >>

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van NederlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Nederland >>

 

Tags: Utrechtpad, langeafstandswandelingen, LAW's

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>