Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl
Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl

Utrechtpad etappe 9 | Wandeling van Baarn naar Hollandsche Rading

Utrechtpad etappe 9 van Baarn naar Hollandsche Rading

Mooie, bosrijke etappe van het Utrechtpad. Vrijwel direct vanaf station Baarn wandel je de gevarieerde Baarnse bossen in. Zo ongeveer alle aspecten van het bos komen langs: je wandelt over koninklijke beukenlanen, schrijdt door geheimzinnige berceaus, en laat je betoveren door oneindig naaldwoud. Alleen in het levendige Lage Vuursche (pannenkoeken!) en op heideveld De Stulp laat het bos je los.

NS-wandeling De Vuursche

De wandeling komt geheel overeen met NS-wandeling De Vuursche, die ik al op Frankwandelt.nl heb beschreven:

  Utrechtpad etappe 9 van Baarn naar Hollandsche Rading
 

Aan de wandel?

  Afstand van deze wandeling14 km
  Wat voor soort wandeling?Utrechtpad
  Startplaats of station van deze wandelingBaarn
  Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 74/100
  Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling
  Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Restaurant De Lage Vuursche

Toch nog even wat extra informatie. Want we hebben de allermooiste uitspanning van Lage Vuursche ontdekt: restaurant De Lage Vuursche. Daarvoor moet je wel even doorlopen naar het einde van het dorp. Maar dan heb je ook wat: bij De Lage Vuursche is het echt ouderwets genieten. Je zit heerlijk rustig op het terras of binnen in een nostalgische ambiance. Appeltaart met slag krijgt van ons 5 sterren.

Oorspronkelijk een tolhuis

De oorsprong van dit restaurant ligt in het jaar 1648. Jonkheer van Reede liet toen een boerderij bouwen, die tevens zou dienen als tolhuis voor de pas aangelegde weg van Hilversum over De Vuursche naar de Bilt. Zijn vrouw Geertruid vond de tolheffing geen prettige regeling. Zij had medelijden met de toch al zo arme boeren. Daarom liet zij er jenever en bier schenken om het tol-leed voor de boeren te verzachten. Dit was het begin van de huidige herberg.

Wandel mee voor de orang-oetan

Supermooi gidsje

Wandelgids Utrechtpad Het Utrechtpad wandelen wordt een feestje met de mooie gids. Lekker thuis alvast grasduinen in de routes die je gaat lopen. Schitterend uitgegeven, boordevol mooie foto's en verhalen. En natuurlijk: handige kaartjes en routebeschrijvingen.

Toen wij deze wandeling maakten, 30 mei 2015, waren er opeens aardig wat wandelaars op pad die driftig in papieren aan het neuzen waren. Het bleken deelnemers van een georganiseerde wandeling van het Wereldnatuurfonds: ‘Wandel mee voor de orang-oetan’. Voor kinderen hing het bos vol met allerlei vragen over de orang-oetan. Wij braken ons hoofd over de vraag of een orang-oetan een staart heeft en zo ja hoe lang die is.

Ook voor wie niets van orang-oetans weet, is het een goed idee om te doneren aan het Wereldnatuurfonds:

 

 

 

Tags: Utrechtse Heuvelrug, Utrechtpad, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!