Utrechtpad etappe 7 | Wandeling van Woudenberg naar Amersfoort

Utrechtpad etappe 7 van Woudenberg naar Amersfoort

Schitterend is deze etappe van het Utrechtpad, van Woudenberg naar Amersfoort. Maar ik ga me er met een Jantje van Leiden van afmaken. Dit is namelijk een exacte kopie van NS-wandeling Heiligenbergerbeek, die ik pas geleden beschreven heb. We liepen hem met het onverwacht zonnige weer op Koningsdag. De wandeling is nóg mooier dan ik hem al vond. Koninklijk, zou ik bijna zeggen.

NS-wandeling Heiligenbergerbeek

 

Koningswandelingen & rustzoekers

  Utrechtpad etappe 7 van Woudenberg naar Amersfoort
 

Aan de wandel?

  Afstand van deze wandeling18 km
  Wat voor soort wandeling?Utrechtpad
  Startplaats of station van deze wandelingWoudenberg
  Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 78/100
  Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling
  Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Toch een klein verhaaltje. Elk jaar maak ik met Koningsdag (m/v) een wandeling. Een Koningswandeling, zal ik maar zeggen. Lekker de stad uit, waar het voor rustzoekers op dat soort dagen een crime is om te vertoeven. Vorig jaar liep ik van Purmerend naar Amsterdam, over het voormalige traject van het Trekvogelpad. Het jaar daarvoor van Weesp naar Amsterdam, ook over het voormalige traject van het Trekvogelpad. Voormalige paden, ik ben er dol op.

Feestgangers & rustzoekers

Het leuke van wandelen op Koningsdag is dat het buiten de stad nóg rustiger is dan anders. Je merkt het al als je de trein pakt: overvolle treinstellen met luidruchtige feestgangers rollen Amsterdam binnen. Vrijwel lege treinwagons met een paar rustige rustzoekers rollen de stad weer uit. Dan begint voor mij het feest.

Oranje-ontvluchters

Onderweg op het Utrechtpad van Woudenberg naar Amersfoort kwamen we een handjevol andere wandelaars tegen. Je lacht nog wat vriendelijker naar elkaar: oh, jullie zijn ook van dat soort types, Oranje-ontvluchters. Wat fietsers zagen we ook, en een stelletje in een kano. Want over de Heiligenbergerbeek kun je ook kanoën, mocht dat je ding zijn.

Oergezellig feesten

Supermooi gidsje

Wandelgids Utrechtpad Het Utrechtpad wandelen wordt een feestje met de mooie gids. Lekker thuis alvast grasduinen in de routes die je gaat lopen. Schitterend uitgegeven, boordevol mooie foto's en verhalen. En natuurlijk: handige kaartjes en routebeschrijvingen.

Hoe meer we de mooie stad Amersfoort naderden, hoe luider het feestgedruis tot ons doordrong. Boem-boem-boem deed de ‘muziek’. Misschien word ik een zuurpruim, maar het lijkt of dit soort evenementen steeds meer een aanleiding is om heel veel herrie te maken. Het is feest dus je laad je boot vol met bier en geluidsboxen en lang leve de luidruchtige lol. Stil is synoniem met saai, herrie is gezellig. In Amsterdam is het tegenwoordig vaak oergezellig.

Serene sfeer

Afijn, Amersfoort bleek ondanks dat heel mooi. In het oude deel van de stad was het verrassend rustig, er hing een bijna serene sfeer. Zonlicht van de namiddag streelde middeleeuwse huizen. Op de middeleeuwse deurknop van huize Bollenburgh hadden de bewoners Willy-en-Max-poppen bevestigd. Terug naar Amsterdam was het ook al zo stil in de trein. Het was, kortom, een topdag.


Hotel de TabaksplantMooi hotelletje in de buurt

Wil je er echt een heerlijk uitje van maken? Boek dan een hotelletje in de buurt en je hebt een superweekendje. Mijn tip: Hotel de Tabaksplant. Krijgt van 571 gasten op Trivago.nl een 8,4.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Tags: 15-20 km, Utrechtpad

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!