Utrechtpad etappe 5 | Wandeling van Amerongen naar Renswoude

Utrechtpad etappe 5 van Amerongen naar Renswoude

Eén etappe, drie gezichten. Eerst wandel je door de schitterende, glooiende bossen rond de Amerongse Berg. Na het bos volgt een rommelzooitje van snelweg, spoor en supersaaie buitenwijken van Veenendaal-West. Gelukkig toont de Grebbelinie weer een veel charmanter gezicht, met weiden, vervallen forten en heerlijke dijkpaadjes. De klapper: kasteel Renswoude, met z’n bijzondere Grand Canal. Eind goed, al goed.

Bosrestaurant Het Berghuis

De hele etappe is horecaloos, dus neem het er bij de start even van in bosrestaurant Het Berghuis, in de 19e eeuw gebouwd in opdracht van Lady Athlone, vrouwe van Amerongen. In 1883 verkocht de Lady het Berghuis, sindsdien is het een populaire uitspanning. Lekker terras, lekkere appeltaart.

 

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark