Actieve vakanties bij SNP Natuurreizen
Boek een actieve vakantie op Snp.nl

Trage Tocht Rhenen | Over Grebbeberg & Laarsenberg

Trage Tocht Rhenen | Over Grebbeberg & Laarsenberg

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling13 km

Wat voor soort wandeling?Trage Tocht

Startplaats of station van deze wandelingRhenen (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 80/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Nederland plat? Deze wandeling bewijst het tegendeel: via een trap met 261 treden klauter ik de Grebbeberg op. Mijn beloning: fenomenaal zicht over natuurgebied De Blauwe Kamer. Langs de 'bergwand' kronkelt mijn paadje door betoverend bos. Tussen de bomen het zilver van de Nederrijn, daarachter vervaagt de Betuwe in ijle mist.

Snel prachtig wandelen? Bekijk de 7 mooiste Trage Tochten >>

Stervende varens

De Grebbeberg en ook natuurgebied Laarsenberg bieden mooi oud bos, afgewisseld met open velden. Herfst hangt in de lucht: akkers liggen braak, de lucht is vochtig. In het kleurrijke bos schieten paddenstoelen op tussen stervende varens. Weemoedig verlang ik naar de mooie zomer die voorbij is.

Levendig schouwspel

Het uitzicht op de Blauwe Kamer is groots, ik heb er geen ander woord voor. Stilletjes heb ik daarvan zitten genieten op de brede halfronde bank langs het pad. Er is zoveel te zien in dit natuurgebied, ondanks de wat heiige dag waar ik het mee moest doen. Het water van de Nederrijn heeft hier vrij spel, het gebied stroomt regelmatig onder en dat zorgt voor een levendig schouwspel.

Trage Tocht Rhenen | Over Grebbeberg & Laarsenberg

Bever in de Blauwe Kamer

Mooiste actieve vakanties op Snp.nl

De dynamische rivier zorgt voor hoogteverschillen en trekt bijzondere planten en dieren aan. Bloemrijke graslanden, wilgenbossen en moerassen beschilderen het landschap in vele tinten groen. En ze bieden ruimte aan 200 vogelsoorten en 300 plantensoorten. Ook de bever voelt zich thuis in de Blauwe Kamer. Alleen al om dit uitzicht kan ik je deze wandeling aanbevelen.

De Grebbeberg

De steile Grebbeberg is ontstaan doordat de rivier duizenden jaren zand en grind van de stuwwal heeft weggespoeld. Een strategische ligging bij gevechten, wisten de Neanderthalers al in de prehistorie. Veel vooruitgang heeft de mensheid niet geboekt op sommige terreinen: ook in de Tweede Wereldoorlog is hier zwaar gevochten.

Trage Tocht Rhenen | Over Grebbeberg & Laarsenberg

Militair ereveld

Ik kom langs een militair ereveld, met een waardige tentoonstelling. De laatste rustplaats van 400 militairen, lees ik. Begraven in de grond die zij in 1940 met hun leven verdedigden. In vrijheid wandel ik verder.

Snel prachtig wandelen? Bekijk alle Trage Tochten >>

 

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

Tags: rondwandelingen, Trage Tochten, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>