NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug | Wandelroute van Driebergen-Zeist naar Maarn

Utrechtse Heuvelrug: NS-wandeling vanaf Driebergen-Zeist

Mooie wandeling voor bosfanaten. Maar behalve prachtig gemengd bos met statige beukenlanen tref je op je pad ook heerlijke heide en stuivende duinen. Lekker rustig op doordeweekse dagen, op zondag kan het hier aardig druk zijn. Halverwege kun je even uitrusten op een terras in Austerlitz (stel je er niet te veel van voor).

Herfst in aantocht

Die bossen, die zijn zich op deze prachtige nazomerdag al flink aan het opmaken voor de herfst. De bladeren verkleuren al licht, tussen de bomen is het merkbaar vochtig, paddenstoelen steken nieuwsgierig hun kopjes boven de grond. En dan die heerlijke herfstgeuren die (mij) doen verlangen naar open haard, kaarslicht en bockbier.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

Heidestein

Utrechtse Heuvelrug: NS-wandeling vanaf Driebergen-ZeistJe neemt een flinke aanloop door dichte bossen (toen ik even van het pad afdwaalde, stuitte ik op een mooi, verscholen veldje, zie het filmpje hieronder). Plots wordt het landschap opener. Via een schitterend paadje loop je het uitgestrekte heideveld van Landgoed Heidestein op.

Glasheldere beekjes, mysterieus meertje

Vooral als de heide bloeit, is dat bijzonder aangenaam voor de ogen. Maar ook in andere jaargetijden ligt dit gebied er prachtig bij. Met glasheldere beekjes, mooie bruggetjes en een mysterieus meertje tekent het lichtglooiende, open landschap zich mooi af tegen de dichte bossen aan de einder. Zou ik kunnen schilderen, dan zou ik zeker m’n ezel een keer meenemen.

Drentse heideschapen

Heidestein is rond 1906 aangelegd in een boomloos heidelandschap. Om dichtgroeien van de heide te voorkomen, begraast een kudde Drentse heideschapen het gebied. In Heidestein huist een grote populatie zandhagedissen.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.


De beste camera's en verrekijkers!

Bekijk de beste camera's en verrekijkers

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Bekijk een filmpje van deze wandeling

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpeditiesFOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

 • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
 • Verre rondreizen, ruim 50 landen
 • Goede kwaliteit, scherpe prijs
 • Winnaar Vakantie Award 2016!

Bergsportreizen: de mooiste bergvakanties

Bekijk de mooiste bergvakanties op Bergsportreizen.nl Bergsportreizen.nl biedt bijzondere trekkings in de bergen. In Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en veel andere berglanden. Onderdeel van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.

 • Scherpe prijzen zonder winstoogmerk
 • Grootste aanbod van Nederland
 • 115 jaar dé specialist in bergsport
 • Deskundige begeleiding
 • Kleine groepen