De mooiste Kerstcadeaus bij Cameranu

NS-wandeling Hollandse Kade | Wandeltocht Woerden en Kockengen

NS-wandeling over de Hollandse Kade rond Kockengen

Jaren geleden liep ik regelmatig deze NS-wandeling over de Hollandse Kade. Met heel wat meer kilometers in de benen, maakte ik op een miezerige dag hernieuwd kennis met deze bijzondere tocht. Na een mooi stuk over jaagpaden langs de Oude Rijn trek je over grassige kaden dwars door het Groene Hart. Trek oude kleren aan: na afloop zit de modder tot boven je knieën.

Hollands landschap

Echt Hollands landschap krijg je voorgeschoteld op deze wandeling. Je loopt over kaarsrechte kaden tussen weilanden en kunt weer eens aan den lijve ervaren hoe nat en plat Nederland eigenlijk is.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

Wandeling

NS-wandeling over de Hollandse Kade rond KockengenDe eerste zes kilometers voeren over een jaagpad langs de Oude Rijn. Het pad is rond 1660 aangelegd, waarbij 100 bruggen moesten verrijzen, en herinnert aan de trekschuitvaart.

Putkop

Een mooi stuk, maar je blijft wel dichtbij bebouwing en hoort voortdurend een parallel lopende provinciale weg. Na het deprimerende Putkop loop je de kades op, verreweg het mooiste deel van deze route. Wat een rust en ruimte! Alleen in de verte zie je wat bebouwing en wegen zijn er al helemaal niet.

Knotwilgen & ganzen

Bijzonder zijn de vele oude knotwilgen die je pad omzoomen, als wachters in het landschap. Het is ook een echt vogelgebied, ik zag regelmatig zwermen ganzen overvliegen, op weg naar overwintering. Na Kockengen wordt de wandeling minder: eentoniger en je loopt weer parallel aan een vrij drukke provinciale weg.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpeditiesFOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!