NS-wandeling Beukenburg | Bilthoven - Utrecht

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling 14 km

Wat voor soort wandeling?NS-wandeling

Startplaats of station van deze wandelingBilthoven (station)

Hoe scoort deze wandeling? Frankwandelt-rating: 45/100

Download de routebeschrijvingNaar de routebeschrijving

Niet alle wandelingen zijn even mooi. Soms valt het landschappelijk schoon tegen, is er veel herrie van wegen of mensen, of is de routebeschrijving abominabel. NS-wandeling Beukenburg is er zo eentje: te veel snelwegherrie, te veel asfalt, gaapwekkende stukken, welterusten.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste NS-routes >>

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

Snelweg-shuffle

Nee, deze route tussen Bilthoven en de stad Utrecht heeft het niet. Goed, er zitten wat leuke stukjes in. Maar de lange, rechte, geasfalteerde, saaie stukken voeren toch de boventoon. En als je die achter de kiezen hebt, mag je je tanden stukbijten op een barre tocht langs en onder snelweg A27.

Luidruchtig autogeraas

Niets aan te doen als je naar Utrecht wandelt. Maar een snelweg maakt de wandeling kilometerslang minder. Niet alleen vanwege de horizonvervuiling, maar vooral ook vanwege het luidruchtige autogeraas dat je nog lang achtervolgt.

Positieve Leontine

Daar kun je anders over denken, getuige het commentaar van ene Leontien op de site van Eropuit: “Ik had gelezen dat er veel achtergrondrumoer was, maar ik heb tot aan Utrecht alleen vogeltjes gehoord.” Leontine, meid, jij moet wel een zeer positief en blij mens zijn, type 'glas is halfvol' zal ik maar zeggen. Of ben je soms medewerkster van Eropuit?

Wat deugt wel?

Leuk is de start in Bilthoven, waar je over een chique laan met oude beuken onder meer langs de beroemde Kees Boekeschool komt, waar ook de Oranjeprinsessen onderwezen werden.

Groene singels met eeuwenoude bomen

En leuk is ook het stuk door de stad Utrecht. Eerst over de brede Maliebaan, met herenhuizen en flink wat kunstwerken. Dan het mooiste stuk: via groene singels met eeuwenoude bomen (onder meer de oudste iep van Nederland) loop je zo naar het station.

Lelijkste plek van NL

O ja, tot slot nog even zeuren: Hoog Catharijne, altijd goed voor een instant depressie, staat bij mij op de shortlist van ‘lelijkste plekken van Nederland’. Misschien denkt Leontine daar anders over?

Snel prachtig wandelen? Alle NS-routes >>

 

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Nederland >>

 

NS-wandelingen, 10-15 km

  • Hits: 13080

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy