NS-wandeling Beukenburg: van Bilthoven naar Utrecht NS-wandeling Beukenburg: van Bilthoven naar Utrecht
Utrecht – NS-wandeling – 14km

NS-wandeling Beukenburg: van Bilthoven naar Utrecht

NS-wandeling Beukenburg: van Bilthoven naar Utrecht NS-wandeling Beukenburg: van Bilthoven naar Utrecht
Utrecht – NS-wandeling – 14km

NS-wandeling Beukenburg: van Bilthoven naar Utrecht

Niet alle wandelingen zijn even mooi. Soms valt het landschappelijk schoon tegen, is er veel herrie van wegen of mensen, of is de routebeschrijving abominabel. NS-wandeling Beukenburg is er zo eentje: te veel snelwegherrie, te veel asfalt, gaapwekkende stukken, welterusten.

Aan de wandel
Wandelkaart route
Highlights van deze wandeling
  • Oude beukenlaan in Bilthoven
  • Groene singels van Utrecht
  • Veel snelwegherrie
  • Veel over asfalt
  • Saaie stukken
Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Snelweg-shuffle

Nee, deze route tussen Bilthoven en de stad Utrecht heeft het niet. Goed, er zitten wat leuke stukjes in. Maar de lange, rechte, geasfalteerde, saaie stukken voeren toch de boventoon. En als je die achter de kiezen hebt, mag je je tanden stukbijten op een barre tocht langs en onder snelweg A27.

Luidruchtig autogeraas

Niets aan te doen als je naar Utrecht wandelt. Maar een snelweg maakt de wandeling kilometerslang minder. Niet alleen vanwege de horizonvervuiling, maar vooral ook vanwege het luidruchtige autogeraas dat je nog lang achtervolgt.

Positieve Leontine

Daar kun je anders over denken, getuige het commentaar van ene Leontien op de site van Eropuit: “Ik had gelezen dat er veel achtergrondrumoer was, maar ik heb tot aan Utrecht alleen vogeltjes gehoord.” Leontine, meid, jij moet wel een zeer positief en blij mens zijn, type 'glas is halfvol' zal ik maar zeggen. Of ben je soms medewerkster van Eropuit?

Wat deugt wel?

Leuk is de start in Bilthoven, waar je over een chique laan met oude beuken onder meer langs de beroemde Kees Boekeschool komt, waar ook de Oranjeprinsessen onderwezen werden.

Groene singels met eeuwenoude bomen

En leuk is ook het stuk door de stad Utrecht. Eerst over de brede Maliebaan, met herenhuizen en flink wat kunstwerken. Dan het mooiste stuk: via groene singels met eeuwenoude bomen (onder meer de oudste iep van Nederland) loop je zo naar het station.

Lelijkste plek van NL

O ja, tot slot nog even zeuren: Hoog Catharijne, altijd goed voor een instant depressie, staat bij mij op de shortlist van ‘lelijkste plekken van Nederland’. Misschien denkt Leontine daar anders over?

 

Mooiste natuurhuisjes op de Veluwe!

Lekker eropuit naar de Veluwe. Een minivakantie wandelen of fietsen vanuit een superlekker natuurhuisje. Ik selecteerde de tien allermooiste!

Natuurhuisjes >>

Mooiste natuurhuisjes van Utrecht!

Lekker eropuit in eigen land. Een minivakantie wandelen of fietsen vanuit een superlekker natuurhuisje. Ik selecteerde de zes allermooiste!

Natuurhuisjes >>

Foto's van deze wandeling

Helaas waren al mijn foto's van deze wandeling mislukt...Althans, afgekeurd door de ballotagecommissie van Frankwandelt.nl.

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

6x de leukste vakantiehuisjes van Utrecht!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in de provincie Utrecht? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes midden in natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 6 mooiste!

Leukste vakantiehuisjes Utrecht >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy