NS-wandeling Beukenburg | Bilthoven - Utrecht

NS-wandeling BilthovenNiet alle wandelingen zijn even mooi. Soms valt het landschappelijk schoon tegen, is er veel herrie van wegen of mensen, of is de routebeschrijving abominabel. NS-wandeling Beukenburg is er zo eentje: te veel snelwegherrie, te veel asfalt, gaapwekkende stukken, welterusten.

Wat is er niet leuk aan deze wandeling?

NS-wandeling Beukenburg

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling14 km

Wat voor soort wandeling?NS-wandeling

Startplaats of station van deze wandelingBilthoven (station

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 45/100

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Snelweg-shuffle

Nee, deze route tussen Bilthoven en de stad Utrecht heeft het niet. Goed, er zitten wat leuke stukjes in. Maar de lange, rechte, geasfalteerde, saaie stukken voeren toch de boventoon. En als je die achter de kiezen hebt, mag je je tanden stukbijten op een barre tocht langs en onder snelweg A27.

Luidruchtig autogeraas

Niets aan te doen als je naar Utrecht wandelt. Maar een snelweg maakt de wandeling kilometerslang minder. Niet alleen vanwege de horizonvervuiling, maar vooral ook vanwege het luidruchtige autogeraas dat je nog lang achtervolgt.

Positieve Leontine

Daar kun je anders over denken, getuige het commentaar van ene Leontien op de site van Eropuit: “Ik had gelezen dat er veel achtergrondrumoer was, maar ik heb tot aan Utrecht alleen vogeltjes gehoord.” Leontine, meid, jij moet wel een zeer positief en blij mens zijn, type 'glas is halfvol' zal ik maar zeggen. Of ben je soms medewerkster van Eropuit?

De dikste iep van Nederland in UtrechtWat deugt wel?

Leuk is de start in Bilthoven, waar je over een chique laan met oude beuken onder meer langs de beroemde Kees Boekeschool komt, waar ook de Oranjeprinsessen onderwezen werden.

Groene singels met eeuwenoude bomen

En leuk is ook het stuk door de stad Utrecht. Eerst over de brede Maliebaan, met herenhuizen en flink wat kunstwerken. Dan het mooiste stuk: via groene singels met eeuwenoude bomen (onder meer de oudste iep van Nederland) loop je zo naar het station.

 

Lelijkste plek van NL

O ja, tot slot nog even zeuren: Hoog Catharijne, altijd goed voor een instant depressie, staat bij mij op de shortlist van ‘lelijkste plekken van Nederland’. Misschien denkt Leontine daar anders over?

Tags: NS-wandelingen, 10-15 km, lijnwandelingen

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!