De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

NS-wandeling Beukenburg | Bilthoven - Utrecht

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling14 km

Wat voor soort wandeling?NS-wandeling

Startplaats of station van deze wandelingBilthoven (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 45/100

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Niet alle wandelingen zijn even mooi. Soms valt het landschappelijk schoon tegen, is er veel herrie van wegen of mensen, of is de routebeschrijving abominabel. NS-wandeling Beukenburg is er zo eentje: te veel snelwegherrie, te veel asfalt, gaapwekkende stukken, welterusten.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste NS-routes >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Snelweg-shuffle

Nee, deze route tussen Bilthoven en de stad Utrecht heeft het niet. Goed, er zitten wat leuke stukjes in. Maar de lange, rechte, geasfalteerde, saaie stukken voeren toch de boventoon. En als je die achter de kiezen hebt, mag je je tanden stukbijten op een barre tocht langs en onder snelweg A27.

Luidruchtig autogeraas

Niets aan te doen als je naar Utrecht wandelt. Maar een snelweg maakt de wandeling kilometerslang minder. Niet alleen vanwege de horizonvervuiling, maar vooral ook vanwege het luidruchtige autogeraas dat je nog lang achtervolgt.

Positieve Leontine

Daar kun je anders over denken, getuige het commentaar van ene Leontien op de site van Eropuit: “Ik had gelezen dat er veel achtergrondrumoer was, maar ik heb tot aan Utrecht alleen vogeltjes gehoord.” Leontine, meid, jij moet wel een zeer positief en blij mens zijn, type 'glas is halfvol' zal ik maar zeggen. Of ben je soms medewerkster van Eropuit?

Wat deugt wel?

Leuk is de start in Bilthoven, waar je over een chique laan met oude beuken onder meer langs de beroemde Kees Boekeschool komt, waar ook de Oranjeprinsessen onderwezen werden.

Groene singels met eeuwenoude bomen

En leuk is ook het stuk door de stad Utrecht. Eerst over de brede Maliebaan, met herenhuizen en flink wat kunstwerken. Dan het mooiste stuk: via groene singels met eeuwenoude bomen (onder meer de oudste iep van Nederland) loop je zo naar het station.

Lelijkste plek van NL

O ja, tot slot nog even zeuren: Hoog Catharijne, altijd goed voor een instant depressie, staat bij mij op de shortlist van ‘lelijkste plekken van Nederland’. Misschien denkt Leontine daar anders over?

Snel prachtig wandelen? Alle NS-routes >>

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van NederlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Nederland >>

 

Tags: NS-wandelingen, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>