De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6) | Zeister landgoederen & Slot Zeist

Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6) | Zeister landgoederen & Slot Zeist

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling16 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingDriebergen-Zeist (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 77/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk het wandelkaartje

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Direct vanaf het station wandel je via statige beukenlanen over het mooie landgoed Bornia. Daarna doorkruist deze Groene Wissel dichter bos, afgewisseld met heidegebieden waar schapen grazen. Via smalle paadjes ga je over romantische landgoederen naar het imposante Slot Zeist. Ook daarna blijft de wandeling boeien, al is het maar omdat je langs Wibi Soerjadi’s landgoed De Wulperhorst komt.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Groene Wissels >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Old London

Halverwege kun je de inwendige mens versterken in hotel Old London, dat z’n best doet chique te zijn. Vergeet in de brasserie niet de verdraaid interessante clientèle te peilen – léuk. Oud Goois geld, zo schatten wij in, zichzelf fêterend op een zondagse borrel. Wij hielden het op een ordinair lekkere choco met slag.

Buiten de gebaande paden

Net als alle Groene Wissels vermijdt de wandeling de gebaande paden. De NS-wandeling, die dezelfde start kent, laat je al snel links liggen, en je gaat over veel leukere, stille paadjes door bossen en over heidevelden.

Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6) | Zeister landgoederen & Slot Zeist

Statige bomen

De bossen zijn nu nagenoeg bladloos, maar juist doordat de landgoederen veel statige bomen tellen, geeft dat de wandeling een speciale sfeer. Je voelt de winter in de lucht en in de grond zitten.

Slot Zeist

Vooraf hadden we voornamelijk gerekend op veel bos, maar deze wandeling biedt zoveel meer. Een van de toegiften, in het laatste kwart van de tocht, is Slot Zeist. Ik was er nog nooit geweest, het ligt er zeer imposant bij en wordt omgeven door een prachtig Engels landschapspark.

Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6) | Zeister landgoederen & Slot Zeist

Icoon van de Gouden Eeuw

Het slot is een van de iconen van de Gouden Eeuw, en het roept inderdaad beelden op van het vorstelijke wonen en leven in die tijd. Jammer dat we er niet wat langer konden verpozen, de zonsondergang zat ons al op de hielen.

Landgoed De Wulperhorst

Omdat we een paar keer verkeerd waren gelopen, en dus extra kilometers in de benen hadden, waren we na Slot Zeist flink afgepeigerd. Toen kwam er toch nog een bijzonder stukje: landgoed De Wulperhorst. Het monumentale witte huis op buitenplaats De Wulperhorst is in 1858 gebouwd door Joan Huydecoper. Het neoclassicistische huis wordt omgeven door vijf hectare natuurgebied.

Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6) | Zeister landgoederen & Slot Zeist

Wibi Soerjadi

In 2001 trok Wibi Soerjadi er in. Zijn droom was om een piano-academie op te richten en daarvoor had hij rust en ruimte nodig. Het huis was geheel vervallen, dus Wibi moest alles laten restaureren. Iedere kamer is in een andere kleur ingericht. Via de roze hall kom je in de Michael Angelo-blauwe studeerkamer of in de zachtgele zitkamer. In de grote salon geeft Wibi geregeld intieme huisrecitals voor zeer klein publiek (en tegen schappelijke prijzen).

Verscholen paadjes

Was dat al leuk (wat een prachtig huis!), vooral genieten waren de verscholen paadjes tussen rijen mooie bomen, gelardeerd met boerenvelden. Aan de einder kuste roze zon donker akkerland. Snel daarna viel de schemering. Alleen romantische pianoklanken, bijvoorbeeld van Wibi, ontbraken nog.

Snel prachtig wandelen? Alle Groene Wissels >>

Groene Wissels & Trage Tochten: betaald per 2021

Groene Wissels en Trage Tochten waren altijd gratis te downloaden. Helaas zijn dit vanaf 2021 betaalde routes. Kijk voor meer informatie op Wandelzoekpagina.nl.

Ga naar Wandelzoekpagina.nl >>

 

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van NederlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Nederland >>

 

Tags: rondwandelingen, 15-20 km, Utrechtse Heuvelrug, Groene Wissels

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>