Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6): Zeister landgoederen & Slot Zeist Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6): Zeister landgoederen & Slot Zeist
Utrecht – Groene Wissel – 16km

Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6): Zeister landgoederen & Slot Zeist

Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6): Zeister landgoederen & Slot Zeist Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6): Zeister landgoederen & Slot Zeist
Utrecht – Groene Wissel – 16km

Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6): Zeister landgoederen & Slot Zeist

Direct vanaf het station wandel je via statige beukenlanen over het mooie landgoed Bornia. Daarna doorkruist deze Groene Wissel dichter bos, afgewisseld met heidegebieden waar schapen grazen. Via smalle paadjes ga je over romantische landgoederen naar het imposante Slot Zeist. Ook daarna blijft de wandeling boeien, al is het maar omdat je langs Wibi Soerjadi’s landgoed De Wulperhorst komt.

Aan de wandel
Highlights van deze wandeling
  • Fraai landgoed met beukenlanen
  • Stille bos- en heidepaadjes
  • Fraaie Slot Zeist
  • Landgoed De Wulperhorst
  • Lekkere horeca onderweg
Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Old London

Halverwege kun je de inwendige mens versterken in hotel Old London, dat z’n best doet chique te zijn. Vergeet in de brasserie niet de verdraaid interessante clientèle te peilen – léuk. Oud Goois geld, zo schatten wij in, zichzelf fêterend op een zondagse borrel. Wij hielden het op een ordinair lekkere choco met slag.

Buiten de gebaande paden

Net als alle Groene Wissels vermijdt de wandeling de gebaande paden. De NS-wandeling, die dezelfde start kent, laat je al snel links liggen, en je gaat over veel leukere, stille paadjes door bossen en over heidevelden.

Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6) | Zeister landgoederen & Slot Zeist

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Statige bomen

De bossen zijn nu nagenoeg bladloos, maar juist doordat de landgoederen veel statige bomen tellen, geeft dat de wandeling een speciale sfeer. Je voelt de winter in de lucht en in de grond zitten.

Slot Zeist

Vooraf hadden we voornamelijk gerekend op veel bos, maar deze wandeling biedt zoveel meer. Een van de toegiften, in het laatste kwart van de tocht, is Slot Zeist. Ik was er nog nooit geweest, het ligt er zeer imposant bij en wordt omgeven door een prachtig Engels landschapspark.

Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6) | Zeister landgoederen & Slot Zeist

Icoon van de Gouden Eeuw

Het slot is een van de iconen van de Gouden Eeuw, en het roept inderdaad beelden op van het vorstelijke wonen en leven in die tijd. Jammer dat we er niet wat langer konden verpozen, de zonsondergang zat ons al op de hielen.

Landgoed De Wulperhorst

Omdat we een paar keer verkeerd waren gelopen, en dus extra kilometers in de benen hadden, waren we na Slot Zeist flink afgepeigerd. Toen kwam er toch nog een bijzonder stukje: landgoed De Wulperhorst. Het monumentale witte huis op buitenplaats De Wulperhorst is in 1858 gebouwd door Joan Huydecoper. Het neoclassicistische huis wordt omgeven door vijf hectare natuurgebied.

Groene Wissel Driebergen-Zeist (nr. 6) | Zeister landgoederen & Slot Zeist

Wibi Soerjadi

In 2001 trok Wibi Soerjadi er in. Zijn droom was om een piano-academie op te richten en daarvoor had hij rust en ruimte nodig. Het huis was geheel vervallen, dus Wibi moest alles laten restaureren. Iedere kamer is in een andere kleur ingericht. Via de roze hall kom je in de Michael Angelo-blauwe studeerkamer of in de zachtgele zitkamer. In de grote salon geeft Wibi geregeld intieme huisrecitals voor zeer klein publiek (en tegen schappelijke prijzen).

Verscholen paadjes

Was dat al leuk (wat een prachtig huis!), vooral genieten waren de verscholen paadjes tussen rijen mooie bomen, gelardeerd met boerenvelden. Aan de einder kuste roze zon donker akkerland. Snel daarna viel de schemering. Alleen romantische pianoklanken, bijvoorbeeld van Wibi, ontbraken nog.

 

Mooiste natuurhuisjes op de Veluwe!

Lekker eropuit naar de Veluwe. Een minivakantie wandelen of fietsen vanuit een superlekker natuurhuisje. Ik selecteerde de tien allermooiste!

Natuurhuisjes >>

Mooiste natuurhuisjes van Utrecht!

Lekker eropuit in eigen land. Een minivakantie wandelen of fietsen vanuit een superlekker natuurhuisje. Ik selecteerde de zes allermooiste!

Natuurhuisjes >>

Foto's van deze wandeling

gw driebergenzeist002
gw driebergenzeist004
gw driebergenzeist005
gw driebergenzeist006
gw driebergenzeist009
gw driebergenzeist014
gw driebergenzeist017
gw driebergenzeist020
gw driebergenzeist021
gw driebergenzeist023
gw driebergenzeist027
gw driebergenzeist029
gw driebergenzeist032
gw driebergenzeist035
gw driebergenzeist037
gw driebergenzeist039
gw driebergenzeist043
gw driebergenzeist045
gw driebergenzeist047
gw driebergenzeist049
gw driebergenzeist053
gw driebergenzeist058
gw driebergenzeist064
gw driebergenzeist065
gw driebergenzeist066
gw driebergenzeist067
gw driebergenzeist068
gw driebergenzeist071
gw driebergenzeist074
gw driebergenzeist075
gw driebergenzeist076
gw driebergenzeist077
gw driebergenzeist078
gw driebergenzeist079
gw driebergenzeist081
gw driebergenzeist084

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

6x de leukste vakantiehuisjes van Utrecht!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in de provincie Utrecht? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes midden in natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 6 mooiste!

Leukste vakantiehuisjes Utrecht >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy