Groene Wissel Zeister landgoederen & Slot Zeist | Rondwandeling vanuit Driebergen-Zeist

Mooie heidevelden zijn onderdeel van deze leuke Wissel

Direct vanaf het station wandel je via statige beukenlanen over het mooie landgoed Bornia. Daarna doorkruist deze Groene Wissel dichter bos, afgewisseld met heidegebieden waar schapen grazen. Via smalle paadjes ga je over romantische landgoederen naar het imposante Slot Zeist. Ook daarna blijft de wandeling boeien, al is het maar omdat je langs Wibi Soerjadi's landgoed Wulperhorst komt.

Old London

Halverwege kun je de inwendige mens versterken in hotel Old London, dat z’n best doet chique te zijn. Vergeet in de brasserie niet de verdraaid interessante clientèle te peilen – léuk. Oud Goois geld, zo schatten wij in, zichzelf fêterend op een zondagse borrel. Wij hielden het op een ordinair lekkere choco met slag.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Mooie afwisseling tussen bos en heideNet als alle Groene Wissels vermijdt de wandeling de gebaande paden. De NS-wandeling, die dezelfde start kent, laat je al snel links liggen, en je gaat over veel leukere, stille paadjes door bossen en over heidevelden.

Statige bomen

De bossen zijn nu nagenoeg bladloos, maar juist doordat de landgoederen veel statige bomen tellen, geeft dat de wandeling een speciale sfeer. Je voelt de winter in de lucht en in de grond zitten.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!