Groene Wissel Utrechtse Heuvelrug | Rondwandeling vanuit Maarn

Utrechtse-Heuvelrug_artikel01_groot

De NS-wandeling over de Utrechtse Heuvelrug liep ik talloze malen. Verfrissend om nu een nieuwe wandelroute te volgen door deze bosrijke omgeving. En wat voor wandeling: een van de mooiste die ik ken. Loop ‘m in de herfst, en geniet van de prachtige kleuren en de heerlijke (verrottings)geuren. En van de vele en veelsoortige paddenstoelen.

Pyramide van Austerlitz

De wandeling voert langs het Henschotermeer en de bekende Pyramide van Austerlitz (een eerbetoon aan Napoleon uit 1804). Je loopt over fraaie landgoederen, over intieme slingerpaadjes en statige beukenlanen.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De bossen

Utrechtse Heuvelrug: mooie Groene Wissel-wandeling door de bossenDe bossen van de Utrechtse Heuvelrug zijn echt prachtig. Vooral nu, in de herfst. Dat komt door de soortenrijkdom, wat prachtige kleurschakeringen oplevert in het najaar.

Majestueuze beukenlanen

Maar ook door het afwisselende landschap: je loopt door dichte naaldbossen, over majestueuze beuken- en eikenlanen, en dan weer langs open akkers en graslanden. Verder doet de Heuvelrug z’n naam eer aan: het terrein is glooiend zonder dat je vermoeiende klimmetjes hoeft te maken. Kortom: bos zoals bos bedoeld is.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken. 

Bekijk mijn paddenstoelen-fotoreportage

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!