Groene Wissel Pannenkoekendorp Lage Vuursche | Rondwandeling vanuit Hilversum Sportpark

Groene Wissel-wandeling door bossen in de herfst rond Lage Vuursche

Wandelen is Zen. Je kunt met een kop vol zorgen op pad gaan, en een halve dag later kalm en gelouterd weer thuiskomen. Ik merkte dat ook weer op deze heerlijke wandeling in het hart van de Utrechtse Heuvelrug. Over kleine slingerpaadjes wandel je door mooie oude bossen. Halverwege wachten je de smakelijke pannenkoeken in Lage Vuursche.

Lage Vuursche: pannenkoekenparadijs

Goed uitgemikt, namelijk exact halverwege, kom je door pannenkoekenparadijs Lage Vuursche. Kan dat op zondagen enorm druk zijn, op deze doordeweekse dag is het lekker rustig. En dan ontdek je dat het eigenlijk best een aangenaam dorp is, met een echt mooi oud restaurant: De Lage Vuursche.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Groene Wissel-wandeling door bossen in de herfst rond Lage VuurscheIn het begin is het even afzien: je loopt een stuk over een deprimerend bedrijven- en kantorenterrein en gaat een snelweg onderdoor. Het geluid achtervolgt je nog een tijdje, maar al die narigheid ben je snel kwijt door de rust van de oude bossen waar je doorheen trekt.

Goois Natuurreservaat

Je wandelt door het mooie Cronebos, het Goois Natuurreservaat en de dichte bossen rond Maartensdijk. Af en toe opent het bos zich en loop je tussen velden of over een mooi stuk heide.

Leuke slingerpaadjes

De paadjes zijn weer met zorg gekozen door de Groene Wisselaars. Kenmerken zijn als altijd: klein, intiem en slingerend. Een paar keer ga je over half overwoekerde kruip-door-sluip-door-paadjes. Echt leuk.

Laaperspark

De finale van deze wandeling vormt een mooi stuk langs het spoor en een wandelingetje door het aangename Laaperspark.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!