De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Bunnik (nr. 49) | Kromme Rijnpad & Zeister Landgoederen

Groene Wissel Bunnik (nr. 49) | Kromme Rijnpad & Zeister Landgoederen

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling23 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingBunnik (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 72/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Na een mooi stuk over het jaagpad langs de Kromme Rijn, wandel je over smalle paadjes door boerenlandschap. Driebergen, halverwege de wandeling, maakt helder hoe je óók kunt wonen (als je geld hebt). Geen wandeling voor watjes: 23 kilometer maar liefst.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Groene Wissels >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Kromme Rijnpad

Het eerste deel van de wandeling haakt aan bij het Kromme Rijnpad, dat van Utrecht naar Wijk bij Duurstede 29 kilometer lang de slingerende Kromme Rijn volgt.

Fraai kerkje

De wandeling begint in Bunnik, waar je je eerst door mistroostige nieuwbouw moet werken om vervolgens te ontdekken dat het best een aardig plaatsje is met een fraai kerkje.

Groene Wissel Bunnik (nr. 49) | Kromme Rijnpad & Zeister Landgoederen

Geluid van de A12

Waar het kerkje naar de hemel reikt, zak jij af naar de Kromme Rijn, om een uur lang het jaagpad te volgen. Nadeel is hier de snelweg A12 waar je een flink stuk op hoor- en zichtafstand langsloopt. Heel storend vond ik dat overigens niet.

Klompenpaden

Langs het prachtige Kasteel Beverweert ga je door boerenakkerland naar het chique Driebergen. Over landgoederen, klompenpaden en een mooie houtkade wandel je – met 23 kilometer in de benen – weer terug naar het station. Overigens kom je na 16 kilometer langs station Driebergen-Zeist waar je ook de trein kunt pakken. Je hebt dan het mooiste deel van de wandeling gelopen, de laatste 7 kilometer zijn wat minder.

Groene Wissel Bunnik (nr. 49) | Kromme Rijnpad & Zeister Landgoederen

Kasteel Beverweert

Kasteel Beverweert ligt even van de route af op een eilandje langs de Kromme Rijn. Loop er even heen, het is een mooi intiem kasteel zonder bombarie van horeca en toeristenterrorisme. Het ligt ook niet te pronken en te pralen en toch (of misschien: juist daardoor) heeft het wat.

Ridder Zweder van Zuylen

Zo’n kasteel heeft altijd een geschiedenis. Beverweert stamt uit de 13e eeuw, met als eerste bewoner een heuse ridder: Zweder van Zuylen. Daarna kwam het in handen van de Oranjes en vervolgens van een hele schare adellijke families. In de twintigste eeuw wil het niet meer zo vlotten met Beverweert. Er zou een internationale Quakerschool in komen, maar het kasteel bleef tientallen jaren leegstaan.

Groene Wissel Bunnik (nr. 49) | Kromme Rijnpad & Zeister Landgoederen

Oudere vegetariërs

In 2005 kocht Stichting Philadelphia Vegetarisch Centrum het kasteel. Er zouden appartementen komen voor een wat aparte doelgroep: oudere vegetariërs. Maar de stichting heeft weinig vlees op de botten: in 2009 stokten de werkzaamheden wegens geldgebrek.

Driebergen & heide

Leuk dat deze wandeling door Driebergen komt. Het chique plaatsje is de moeite waard om even doorheen te slenteren, met mooie ruime lanen en natuurlijk jaloersmakende huizen voor de rijken van Nederland.

Groene Wissel Bunnik (nr. 49) | Kromme Rijnpad & Zeister Landgoederen

Heidetuin

Verrassend (en gratis) is de heidetuin aan het randje van Driebergen. Verbluft sta je opeens te kijken naar heide die begin maart staat te bloeien dat het een lieve lust is. Huh, dat kan toch niet waar wezen?

150 heivariëteiten

Op een bordje las ik de verklaring: hier zijn zo’n 150 heivariëteiten bijeengebracht, waarvan het hele jaar door wel enkele soorten in bloei staan. De tuin is in 1953 aangelegd, nadat in het bos na de zware februaristorm van dat jaar een grote open plek was ontstaan. Als experiment heeft de plantsoenendienst toen een heidetuin ontworpen, die steeds verder uitgroeide en zelfs internationale faam verwierf.

Snel prachtig wandelen? Alle Groene Wissels >>

Groene Wissels & Trage Tochten: betaald per 2021

Groene Wissels en Trage Tochten waren altijd gratis te downloaden. Helaas zijn dit vanaf 2021 betaalde routes. Kijk voor meer informatie op Wandelzoekpagina.nl.

Ga naar Wandelzoekpagina.nl >>

 

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van NederlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Nederland >>

 

Tags: rondwandelingen, Groene Wissels, 20-25 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>