Groene Wissel Kromme Rijnpad & Kasteel Beverweert | Rondwandeling vanuit Bunnik

Groene Wissel-wandeling over het Kromme Rijnpad en langs Kasteel Beverweert

Na een mooi stuk over het jaagpad langs de Kromme Rijn, wandel je over smalle paadjes door boerenlandschap. Driebergen, halverwege de wandeling, maakt helder hoe je óók kunt wonen (als je geld hebt). Geen wandeling voor watjes: 23 kilometer maar liefst. En tel daar nog een paar bij op als je, zoals ik, dromend over vette bonussen het foute pad inslaat.

Kromme Rijnpad

Het eerste deel van de wandeling haakt aan bij het Kromme Rijnpad, dat van Utrecht naar Wijk bij Duurstede 29 kilometer lang de slingerende Kromme Rijn volgt.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Groene Wissel-wandeling over het Kromme Rijnpad en langs Kasteel BeverweertDe wandeling begint in Bunnik, waar je je eerst door mistroostige nieuwbouw moet werken om vervolgens te ontdekken dat het best een aardig plaatsje is met een fraai kerkje.

Geluid van de A12

Waar het kerkje naar de hemel reikt, zak jij af naar de Kromme Rijn, om een uur lang het jaagpad te volgen. Nadeeltje is hier de snelweg A12 waar je een flink stuk op hoor- en zichtafstand langsloopt. Heel storend vond ik dat overigens niet.

Klompenpaden

Langs het prachtige Kasteel Beverweert ga je door boerenakkerland naar het chique Driebergen. Over landgoederen, klompenpaden en een mooie houtkade wandel je – met 23 kilometer in de benen – weer terug naar het station. Overigens kom je na 16 kilometer langs station Driebergen-Zeist waar je ook de trein kunt pakken. Je hebt dan het mooiste deel van de wandeling gelopen, de laatste 7 kilometer zijn wat minder.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!