De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling12 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingMaarn (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 75/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Vanaf uitkijktoren De Kaap zie je pas goed hoe bosrijk het gebied is dat je doorkruist. Zelfs op een grauwe novemberdag kun je hier volop genieten van alles wat de herfst te bieden heeft aan geuren en kleuren. De wandeling gaat bijna alleen maar door uitgestrekt bos en over mooie slingerpaadjes.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Groene Wissels >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Huis te Maarn

Je wandelt over verschillende landgoederen, onder andere dat van het mooi gelegen Huis te Maarn en de Kaapse bossen. De bossen zijn rustig, wij kwamen alleen rond de uitkijktoren andere mensen tegen. En wat een variatie weer aan loof- en naaldbomen. Juist in de herfst valt die rijkdom aan soorten op, omdat ze allemaal op hun eigen wijze verkleuren.

Majestueuze boslanen

Deze middellange wandeling (12 kilometer) voert vrijwel alleen maar door zeer gevarieerd bos. Je gaat afwisselend over smalle slingerpaadjes en over brede, majestueuze boslanen.

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Overwoekerd met struiken

Wij liepen op vrijdag en kwamen bijna geen andere wandelaars tegen. In het weekend zal het ongetwijfeld drukker zijn, maar veel paadjes zagen er niet drukbelopen uit en waren zelfs deels overwoekerd met struiken.

Uitkijktoren ‘De Kaap’

Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt is de hoge uitkijktoren 'De Kaap'. Voor hoogtevrezers is de toren een opgave: halverwege zag ik een vrouw die zich met een ongelukkig gezicht verbeten aan de leuningen vastklemde alsof haar laatste uur geslagen had.

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Adembenemend uitzicht

Doorzetters worden getrakteerd op een adembenemend uitzicht over de provincie Utrecht. Je kunt goed zien hoe uitgestrekt de bossen hier zijn. Bekijk ook mijn filmpje hieronder voor een impressie.

Theehuis Helenaheuvel

Omdat we een paar keer verkeerd waren gelopen, begon de tijd voor ons te dringen en hebben we Theehuis Helenaheuvel links laten liggen.

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Pannenkoeken?

Het schijnt dat de pannenkoeken daar goed smaken en het uitzicht niet verkeerd is. Op het Groene Wissel-forum schrijft ene Myns dat het theehuis gedurende het winterseizoen alleen zaterdag en zondag is geopend. "Geen chocolademelk met pannenkoek vandaag dus voor ons. Het is maar dat u het weet."

Snel prachtig wandelen? Alle Groene Wissels >>

Groene Wissels & Trage Tochten: betaald per 2021

Groene Wissels en Trage Tochten waren altijd gratis te downloaden. Helaas zijn dit vanaf 2021 betaalde routes geworden. Kijk voor meer informatie op Wandelzoekpagina.nl.

Ga naar Wandelzoekpagina.nl >>

 

 

Bekijk de wandelreizen van SNPPlan je wandelvakantie bij SNP voor 2021

Actieve wandelreizen: SNP Natuurreizen is erin gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen. Bekijk de mogelijkheden voor als we weer mogen!

Vakantieplannen maken

Uiteraard houdt SNP zich aan het advies om tot medio maart 2021 niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Maar plannen maken voor daarna mag natuurlijk wel. Dat kan zonder zorgen: je mag bij SNP tot 30 dagen voor vertrek je reis kosteloos omboeken of annuleren. En ze vragen géén aanbetaling. Zo kun jij met een goed gevoel nu al je vakantie voor 2021 boeken.

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

Tags: Utrechtse Heuvelrug, Groene Wissels, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>