Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling 12 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingMaarn (station)

Hoe scoort deze wandeling? Frankwandelt-rating: 75/100

Bekijk wandelgids op Bol.comBekijk wandelgids op Bol.com

Vanaf uitkijktoren De Kaap zie je pas goed hoe bosrijk het gebied is dat je doorkruist. Zelfs op een grauwe novemberdag kun je hier volop genieten van alles wat de herfst te bieden heeft aan geuren en kleuren. De wandeling gaat bijna alleen maar door uitgestrekt bos en over mooie slingerpaadjes.

Snel prachtig wandelen? De mooiste Groene Wissels >>

Huis te Maarn

Je wandelt over verschillende landgoederen, onder andere dat van het mooi gelegen Huis te Maarn en de Kaapse bossen. De bossen zijn rustig, wij kwamen alleen rond de uitkijktoren andere mensen tegen. En wat een variatie weer aan loof- en naaldbomen. Juist in de herfst valt die rijkdom aan soorten op, omdat ze allemaal op hun eigen wijze verkleuren.

Majestueuze boslanen

Deze middellange wandeling (12 kilometer) voert vrijwel alleen maar door zeer gevarieerd bos. Je gaat afwisselend over smalle slingerpaadjes en over brede, majestueuze boslanen.

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

Overwoekerd met struiken

Wij liepen op vrijdag en kwamen bijna geen andere wandelaars tegen. In het weekend zal het ongetwijfeld drukker zijn, maar veel paadjes zagen er niet drukbelopen uit en waren zelfs deels overwoekerd met struiken.

Uitkijktoren ‘De Kaap’

Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt is de hoge uitkijktoren 'De Kaap'. Voor hoogtevrezers is de toren een opgave: halverwege zag ik een vrouw die zich met een ongelukkig gezicht verbeten aan de leuningen vastklemde alsof haar laatste uur geslagen had.

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Adembenemend uitzicht

Doorzetters worden getrakteerd op een adembenemend uitzicht over de provincie Utrecht. Je kunt goed zien hoe uitgestrekt de bossen hier zijn. Bekijk ook mijn filmpje hieronder voor een impressie.

Theehuis Helenaheuvel

Omdat we een paar keer verkeerd waren gelopen, begon de tijd voor ons te dringen en hebben we Theehuis Helenaheuvel links laten liggen.

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Pannenkoeken?

Het schijnt dat de pannenkoeken daar goed smaken en het uitzicht niet verkeerd is. Op het Groene Wissel-forum schrijft ene Myns dat het theehuis gedurende het winterseizoen alleen zaterdag en zondag is geopend. "Geen chocolademelk met pannenkoek vandaag dus voor ons. Het is maar dat u het weet."

Provinciewandelgids Utrecht

Dit is een van de wandelingen uit de heerlijke provinciewandelgids Utrecht van Bart van der Schagt. Met 21 leuke rondwandelingen door de veelzijdige provincie Utrecht. Wandelen door de natuur, maar ook in de stad. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer!

Deze wandelgids op Bol.com >>

 

 

 

Foto’s van deze wandeling

gw maarn-003
gw maarn-005
gw maarn-007
gw maarn-013
gw maarn-015
gw maarn-016
gw maarn-018
gw maarn-019
gw maarn-020
gw maarn-022
gw maarn-024
gw maarn-027
gw maarn-028
gw maarn-029
gw maarn-030
gw maarn-033
gw maarn-034
gw maarn-035
gw maarn-038
gw maarn-044
gw maarn-045
gw maarn-046
gw maarn-049
gw maarn-050
gw maarn Helenaheuvel
gw maarn huis te maarn
gw maarn landgoedmaarn

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Nederland >>

 

Utrechtse Heuvelrug, Groene Wissels, 10-15 km

  • Hits: 29469

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy