De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling12 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingMaarn (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 75/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Bekijk wandelgids op Bol.comBekijk de wandelgids

Vanaf uitkijktoren De Kaap zie je pas goed hoe bosrijk het gebied is dat je doorkruist. Zelfs op een grauwe novemberdag kun je hier volop genieten van alles wat de herfst te bieden heeft aan geuren en kleuren. De wandeling gaat bijna alleen maar door uitgestrekt bos en over mooie slingerpaadjes.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Groene Wissels >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Huis te Maarn

Je wandelt over verschillende landgoederen, onder andere dat van het mooi gelegen Huis te Maarn en de Kaapse bossen. De bossen zijn rustig, wij kwamen alleen rond de uitkijktoren andere mensen tegen. En wat een variatie weer aan loof- en naaldbomen. Juist in de herfst valt die rijkdom aan soorten op, omdat ze allemaal op hun eigen wijze verkleuren.

Majestueuze boslanen

Deze middellange wandeling (12 kilometer) voert vrijwel alleen maar door zeer gevarieerd bos. Je gaat afwisselend over smalle slingerpaadjes en over brede, majestueuze boslanen.

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Overwoekerd met struiken

Wij liepen op vrijdag en kwamen bijna geen andere wandelaars tegen. In het weekend zal het ongetwijfeld drukker zijn, maar veel paadjes zagen er niet drukbelopen uit en waren zelfs deels overwoekerd met struiken.

Uitkijktoren ‘De Kaap’

Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt is de hoge uitkijktoren 'De Kaap'. Voor hoogtevrezers is de toren een opgave: halverwege zag ik een vrouw die zich met een ongelukkig gezicht verbeten aan de leuningen vastklemde alsof haar laatste uur geslagen had.

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Adembenemend uitzicht

Doorzetters worden getrakteerd op een adembenemend uitzicht over de provincie Utrecht. Je kunt goed zien hoe uitgestrekt de bossen hier zijn. Bekijk ook mijn filmpje hieronder voor een impressie.

Theehuis Helenaheuvel

Omdat we een paar keer verkeerd waren gelopen, begon de tijd voor ons te dringen en hebben we Theehuis Helenaheuvel links laten liggen.

Groene Wissel Maarn (nr. 35) | Huis te Maarn & Kaapse bossen

Pannenkoeken?

Het schijnt dat de pannenkoeken daar goed smaken en het uitzicht niet verkeerd is. Op het Groene Wissel-forum schrijft ene Myns dat het theehuis gedurende het winterseizoen alleen zaterdag en zondag is geopend. "Geen chocolademelk met pannenkoek vandaag dus voor ons. Het is maar dat u het weet."

Provinciewandelgids Utrecht

Dit is een van de wandelingen uit de heerlijke provinciewandelgids Utrecht van Bart van der Schagt. Met 21 leuke rondwandelingen door de veelzijdige provincie Utrecht. Wandelen door de natuur, maar ook in de stad. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer!

Deze wandelgids op Bol.com >>

 

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van NederlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Nederland >>

 

Tags: Utrechtse Heuvelrug, Groene Wissels, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>