Groene Wissel Huis te Maarn & door Kaapse bossen | Rondwandeling vanuit Maarn

Groene Wissel-wandeling over de landgoederen van Huis te Maarn en Kaapse bossen

Vanaf uitkijktoren De Kaap, halverwege deze bijzondere wandeling, zie je pas goed hoe bosrijk het gebied is dat je doorkruist. Zelfs op een grauwe novemberdag kun je hier volop genieten van alles wat de herfst te bieden heeft aan geuren en kleuren. De wandeling gaat bijna alleen maar door uitgestrekt bos en grotendeels over mooie slingerpaadjes.

Huis te Maarn

Je wandelt over verschillende landgoederen, onder andere dat van het mooi gelegen Huis te Maarn en de Kaapse bossen. De bossen zijn rustig, wij kwamen alleen rond de uitkijktoren andere mensen tegen. En wat een variatie weer aan loof- en naaldbomen. Juist in de herfst valt die rijkdom aan soorten op, omdat ze allemaal op hun eigen wijze verkleuren.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Groene Wissel-wandeling over de landgoederen van Huis te Maarn en Kaapse bossenDeze middellange wandeling (12 kilometer) voert vrijwel alleen maar door zeer gevarieerd bos. Je gaat afwisselend over smalle slingerpaadjes en over brede, majestueuze boslanen.

Overwoekerd met struiken

Wij liepen op vrijdag en kwamen bijna geen andere wandelaars tegen. In het weekend zal het ongetwijfeld drukker zijn, maar veel paadjes zagen er niet drukbelopen uit en waren zelfs deels overwoekerd met struiken.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!