Groene Wissel Hilversumse Wasmeer | Rondwandeling vanuit Hollandsche Rading

Mooie herfstwandeling rond het Hilversumse Wasmeer vanuit Hollandsche Rading

Deze verrassende wandeltocht voert door het deel van de Utrechtse Heuvelrug dat ik op m'n duimpje dacht te kennen: de dichte bossen rond Lage Vuursche. Verschillende NS-wandelingen doorkruisen dezelfde prachtige en afwisselende bossen. Maar deze Groene Wissel steekt er flink bovenuit. Ga in de herfst, de bossen zijn op hun mooist.

Lage Vuursche

Je wandelt over stille bospaden door dichte sparren- en majestueuze beukenbossen naar pannenkoekendorp Lage Vuursche. Daar is het natuurlijk flink druk met – je moet ervan houden – uitgelaten kinderen met afgepeigerde ouders. Daarna keert de rust gelukkig weer en ga je door even prachtige bossen en langs een mooi zandverstuivinkje terug naar Hollandsche Rading.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

Bossen

De bossen rond het Hilversumse Wasmeer zijn prachtig in de herfstDe bossen rond Lage Vuursche behoren tot de mooiste van Nederland.

Koninklijke lanen

Er is zoveel afwisseling, met vele soorten loof- en naaldbomen, eeuwenoude beuken en eiken, en prachtige, bijna Koninklijke lanen. Vooral bij een herfstzonnetje zijn de kleuren om te huilen zo mooi. En in het voorjaar lokt de gevarieerde vegetatie vele soorten vogels.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!