Groene Wissel Gooilust & Spanderswoud | Rondwandeling vanuit Hilversum

Groene Wissel-wandeling vanuit Hilversum door de bossen van Spanderswoud en Gooilust

Toen ik in de trein terug zat, had ik het gevoel: ik heb niet één maar vier wandelingen gedaan. Deze Groene Wissel vanuit Hilversum is niet per se de mooiste, maar wel één van de afwisselendste. Je wandelt door de drukke stad én door oude bossen, over intieme buitenplaatsen én over uitgestrekte heidevelden. En je neemt gaandeweg ook nog de imposante Televisietoren en het bijzondere Wereldomroepgebouw mee.

Doordeweekse dag

Deze wandeling kun je het best op een doordeweekse dag doen, de zondag is er te druk voor (of drukte moet zeg maar echt jouw ding zijn). Ik was er op een zaterdag, en dat was nog goed te doen, afgezien van het afgeladen winkelcentrum in het begin.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Groene Wissel-wandeling vanuit Hilversum door de bossen van Spanderswoud en GooilustMet z'n zestien kilometer haalt de wandeling alles uit de kast. Na de drukke koopgoot en vreetspleet van Hilversum (sommigen noemen het 'een winkelcentrum'), volgen een vergeten villawijkje en een aardig stadspark

Buitenplaatsen & heideveld

Dan trekt de Wissel door weilanden en bossen, langs mooie slootjes en vijvers, door verschillende buitenplaatsen, een heideveld en tot slot een onbekend stukje Hilversum.

Hoofdkantoor van Endemol

Leuk is dat je van die typisch Hilversumse elementen tegenkomt, zoals de Televisietoren die hoog boven het omringende bos uittorent, het hoofdkantoor van Endemol (in het begin), en het vliegtuigvormige gebouw van de Wereldomroep.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!