Groene Wissel Bossen van Splinterenburg & Pijnenburg | Rondwandeling vanuit Den Dolder

Groene Wissel-wandeling vanuit Den Dolder door de bossen van Splinterenburg en Pijnenburg

Alweer een prachtige Groene Wissel-wandeling met volop variatie. De wandeling van zestien kilometer gaat door de prachtige bossen van de landgoederen Splinterenburg, Pijnenburg en Venwoude. Via de kasteeltuin van Drakensteyn loop je vlak langs het verstilde Pluismeer. Soms loop je door donker bos, dan weer door een coulissenlandschap met weilanden, akkers en vennetjes.

Romantisch Pijnenburg

Halverwege kun je het befaamde pannenkoekendorp Lage Vuursche aandoen (je moet dan even van de route af). De terugweg naar Den Dolder gaat door het uitgestrekte en romantische landgoed Pijnenburg, waar je ook kunt genieten van de uitgestrekte bossen. Landgoed Pijnenburg is een walhalla voor allerlei soorten vogels en zoogdieren.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

De wandeling

Groene Wissel-wandeling vanuit Den Dolder door de bossen van Splinterenburg en Pijnenburg

De Groene Wissel-wandelingen springen er voor mij uit wat variatie en keuze van paden betreft. Bij deze wandeling geldt dat in het kwadraat. De Groene Wisselaars hebben echt hun best gedaan om gebaande paden te vermijden.

Pannenkoekendorp Lage Vuursche

Op deze wandeling kom je dan weliswaar halverwege in de buurt van pannenkoekenoord Lage Vuursche met alle drukte van dien. Maar net als je denkt 'waar is hier de nooduitgang?', schiet je een klein, half overwoekerd paadje in waar je weer volop van je welverdiende rust kunt genieten. Echt leuk! Adequate routebeschrijving ook.

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!