Eendenkooienpad | Klompenpad vanuit IJsselstein

Klompenpad Eendenkooienpad Ex-collega Martijn en ik trekken dit keer onze klompen aan voor het Eendenkooienpad, een rondwandeling tussen Montfoort en IJsselstein in Utrecht. Dwars door de polder wandelen we. En we volgen vele kilometers het prachtige jaagpad langs de Hollandse IJssel. Weidse uitzichten, natuur en ook nog cultuur. En o ja: PGBs.

Kasteelloos Kasteelplein

In Montfoort stopt onze bus op halte Kasteelplein. Anders dan de naam doet vermoeden is er in de wijde omtrek geen kasteel te bespeuren. Het is gewoon een spuuglelijke plek langs een drukke weg. En geeneens het officiële startpunt van dit Klompenpad. Dat ligt bij Jachthaven Marnemoende, maar dat is onbereikbaar per bus. Onbegrijpelijk dat Klompenpaden niet standaard bij een bushalte starten. Kan iemand mij dat uitleggen?

Mooi gebied

Afijn, we zijn hier al lekker dicht bij de route. Die ons gelukkig al snel mooi gebied binnentrekt, veel mooier dan ik had gedacht. Dus zeuren hoor je mij verder niet meer.

Tags: rondwandelingen, 15-20 km, Klompenpaden

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!