Trekvogelpad etappe 7 | Wandeling van Amsterdam naar Naarden-Bussum

Trekvogelpad etappe 7 van Amsterdam naar Naarden-BussumVandaag laat ik Amsterdam achter me, wandelend van de Gaasperplas naar Naarden, etappe 7 van het Trekvogelpad. Een tocht mét hindernissen, want het Gaasperpark is volledig overgenomen door het Open Air Festival. Met wandelaars hebben ze geen rekening gehouden. Met kwaaie pas loop ik in een wijde boog om het park heen. Dan wordt het genieten: langs het Gein, door het mooie Weesp en tot slot een schitterend traject langs het Naardermeer (mét een ijsje bij tante Annie).

DDOL tegen Open Air Festival

Aan de overzijde van de Gaasperplas stuit ik op twee Duitse Dames Op Leeftijd (DDOL)Trekvogelpad etappe 7 van Amsterdam naar Naarden-Bussum die me vragen of ik soms journalist ben (vanwege m’n enorme camera). Ze fulmineren tegen het Open Air Festival en vooral tegen de stadsdeelraad die dat toestaat (en er bakken geld mee verdient, “das ist doch criminél!”). Het lawaai, de ingreep in de natuur, de vogels die een goed heenkomen moeten zoeken. Ik kan het alleen maar met ze eens zijn. DDOL = lief, stadsdeelraad = DOM. De wereld gaat aan evenementen ten onder.

Alle etappes van het Trekvogelpad

Wil je snel kijken welke etappes van het Trekvogelpad er zijn en hoe hoog ze scoren in de beroemde Frankwandelt-rating?

 

Tags: Trekvogelpad, 20-25 km, langeafstandswandelingen, LAW's

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!