Trekvogelpad etappe 6 | Wandeling van Ransdorp naar Amsterdam

Trekvogelpad etappe 6 van Ransdorp naar Amsterdam GaasperplasEen bus die niet komt, sluizen die een uur gesloten blijven, een pad dat stuit op een groot hek, en waar is verdorie dat metrostation? Het zat niet mee op etappe 6 van Ransdorp naar de Amsterdam. Een beauty is het niet, deze etappe. Maar toch heeft ze ook leuks in petto. Ransdorp is een aangename startplaats, met z’n opvallende stompe toren. Nog mooier is Durgerdam dat zich als een schone jonkvrouw tegen het IJmeer aanvlijt. De Oranjesluizen zijn bijzonder, evenals de rare rafelranden van Amsterdam.

Busje kwam niet

Even zeiken. In weekenden is het onmogelijk met het OV in Ransdorp te komen. Er gaat geen enkele bus. Niks, nada, noppes, niente. Dus deze etappe is alleen doordeweeks te doen, als er eens per uur een ini-mini-busje vertrekt vanaf het Buikslotermeerplein. Tenminste, volgens de GVB-dienstregeling. Maar ik heb al vaker gemerkt dat het Amsterdamse GVB niet altijd op de hoogte is van z’n eigen dienstregeling. Busje kwam niet.

Met de benenwagen naar Ransdorp

Na een woedende blik op het spuuglelijke stadsdeelkantoor aan de ene kant van het Buikslotermeerplein en een schampere blik op het deprimerende bowlingcentrum aan de andere kant, besloot ik na een half uur eieren voor mijn geld te kiezen. Dus ik liep op m’n GPS de 5 kilometer extra naar Ransdorp. Met elke kwaaie stap resoneerde een mantra: ‘GVB weg ermee, GVB door de plee...’

Alle etappes van het Trekvogelpad

Wil je snel kijken welke etappes van het Trekvogelpad er zijn en hoe hoog ze scoren in de beroemde Frankwandelt-rating?

 

Tags: Trekvogelpad, 20-25 km, langeafstandswandelingen, LAW's

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!