Actieve vakanties bij SNP Natuurreizen
Boek een actieve vakantie op Snp.nl

Trekvogelpad etappe 2 | Wandeling van Alkmaar naar Noordeinde

Trekvogelpad etappe 2 van Alkmaar naar De RijpEen paar jaar geleden liep ik de etappe van Alkmaar naar Purmerend, 43 kilometerjes schoon aan de haak. Waarbij ik Purmerend weinig elegant op m'n tandvlees binnenstrompelde. De route loopt sinds 2010 heel anders en laat Purmerend links liggen. Dat was even verwarrend, en m'n oude gidsje was opeens onbruikbaar. Maar de route is er mooier door geworden.

Vogelrijke polders

Deze etappe leidt door het verrassend mooie Alkmaar (op vrijdagen mét kaasmarkt), kent doorbijt-kilometers door industriegebied, biedt weidse vogelrijke polders en leidt langs snoepjes van dorpjes. Wel veel over asfalt.

Overzichtspagina Trekvogelpad >>

Tags: Trekvogelpad, 15-20 km, langeafstandswandelingen, LAW's

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>