Wandelen op de Canarische Eilanden: tips van TUI Wandelen op de Canarische Eilanden: tips van TUI

Wandelen op de Canarische Eilanden: tips van TUI

Wandelen op de Canarische Eilanden: tips van TUI Wandelen op de Canarische Eilanden: tips van TUI

Wandelen op de Canarische Eilanden: tips van TUI

De Canarische Eilanden zijn al sinds jaar en dag mateloos populair als vakantiebestemming. Frank vroeg reisorganisatie TUI om hun tips voor deze Spaanse eilandengroep. Want hoewel de Canarische Eilanden bekend zijn om hun zon, zee en strand... fantastisch wandelen kun je er ook. Maar waar? Dat lees je in dit blog.

Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Van Gran Canaria tot La Palma

TUI geeft tips voor de mooiste wandelingen. In het groene binnenland van Gran Canaria, langs de flanken van vulkaan El Teide op Tenerife en op La Palma: het kleine groene broertje van de Canarias.

Wandelen op de Canarische Eilanden | Tips van TUI

Gran Canaria

Gran Canaria is het bekendste eiland van de Canarische Eilanden. De hoofdstad Las Palmas en de zonnige badplaatsen zoals Meloneras en Playa del Inglés ken je vast. Maar veel minder bekend – en een stuk minder toeristisch – is het groene binnenland. Met een huurauto heb je alle vrijheid en sta je binnen de kortste keren aan het begin van indrukwekkende wandelroutes.

Eindeloze wandelmogelijkheden

Vanuit San Bartolomé de Tirajana zijn de wandelmogelijkheden eindeloos. Neem bijvoorbeeld de stevige wandeling van 14 kilometer die start bij de kerk in het dorp: de Iglesia San Bartolomé. De route neemt je mee over de Camino Real: de koninklijke weg, dwars door het vulkanische berglandschap. Van de met dennenbomen bezaaide hellingen, steenpieken en indrukwekkende vergezichten met ravijnen en valleien maak je jaloersmakende foto’s voor het thuisfront.

Camino de Santiago de Gran Canaria

Van een ander kaliber is de eigen pelgrimsroute van het eiland: de Camino de Santiago de Gran Canaria. Onze tip: trek voor deze 65 kilometer lange wandelroute minimaal drie dagen uit. Vanaf de kerk van de Parroquia de Santiago Apóstol doorkruist de route het eiland van noord naar zuid. Onderweg beleef je een aaneenschakeling van vulkaan- en berglandschappen met verschillende uitzichtpunten, – de miradors, zoals die van de 67 meter hoge Roque Nublo – en verschillende authentieke dorpen. Wat een beleving.

Vakanties op Gran Canaria op Tui.nl >>

 

Wandelen op de Canarische Eilanden | Tips van TUI

Tenerife

De wandelbestemming van de Canarische Eilanden is natuurlijk Tenerife. Het landschap op la Isla Bonita wordt gedomineerd door de vulkanische kolos El Teide. Niet voor niets staat deze hoogste berg van Spanje op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Fenomenale uitzichten

Qua wandelroutes is er veel te kiezen. In Chío begint de Piedras Amarillas – de gele stenen route – die je vanaf het busstation van het Teleférico del Teide in 13 kilometer rond de berg voert. De route is ook voor de recreatiewandelaar goed te doen. Onderweg heb je een fantastisch uitzicht op de lavavelden en de woestijnachtige omgeving die doet denken aan het westen van de Verenigde Staten. En natuurlijk komen ook de gekleurde rotspartijen waar de route zijn naam aan ontleent aan bod.

Goede conditie vereist

Waag je je er aan om de top te beklimmen, dan is een zeer goede conditie wel een vereiste. De paden zijn echter goed begaanbaar. Vanuit Vilaflor de Chasna is het – retour – ruim 17 kilometer met een hoogteverschil van 1.210 meter. Door de hoogte heb je uiteraard een fantastisch uitzicht op de omgeving. En richting het noorden over wolkenpartijen als die er zijn. Mocht je de hike toch te zwaar vinden, dan kun je bij het Teleférico toch de kabelbaan omhoog nemen. Vanuit hier zijn de vulkanische ‘eieren’ van El Teide en het zicht op de bijzondere kleuren van de Montana Blanca de begeleiders naar de top van de berg.

Vakanties op Tenerife op Tui.nl >>

 

La Palma

La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden. Hier vind je geen massatoerisme maar kleinschalige hotels en appartementen. Met zoveel natuur is La Palma het wandelwalhalla van de Canarias.

Landschap als in Lord of the Rings

Kies je voor een ontspannen wandeling door het laurierbos in het noordoosten van La Palma? Hier waan je je in de jungle. Door de steile hellingen is het begaanbare gebied in dit bos relatief klein, maar door de goed onderhouden wandelpaden wel goed te doen. De mooiste plekjes ontdek je tijdens de wandeling La Zarza. Alsof je zo de filmset van Lord of the Rings binnenstapt. Met kronkelige bomen, varens en een donkere kloof. De mystieke mist maakt het plaatje compleet.

Berghellingen met cactussen

Misschien kies je liever voor de 19 kilometer lange wandeling van Franceses naar Santo Domingo. Het meest spectaculaire onderdeel van de kustwandeling GR-130 is er ook onderdeel van. Wees wel gewaarschuwd, want langs ravijnranden naar beneden en eenmaal beneden… betekent ook aan de andere kant weer slingerend omhoog. Het uitzicht is overweldigend met groene kloven als El Tablado tot met cactussen begroeide berghellingen en weidse uitzichten over zee.

Vakanties op La Palma op Tui.nl >>

 

 

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

Comfortabel reizen met de trein

Wat is het toch leuk om een lange treinreis te maken. Lekker een boekje lezen. Het landschap aan je voorbij laten glijden. Langzaam in vakantiestemming komen. Boek je comfortabele reis via NS Internationaal!

Naar de internationale reisplanner >>

 

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy