natuurhuisje banner 750px

Trektocht door Sierra de Montsant | Bergwandelen in Catalonië

Trektocht Sierra de Montsant Sierra de Montsant, wij hadden er nog nooit van gehoord. Maar zegt het voort: het is een van de mooiste wandelgebieden van Spanje. Een nog onontdekt paradijs voor wandelaars, klimmers én wijnliefhebbers op anderhalf uur rijden van Barcelona.

Cornudella de Montsant: startpunt

Aan het eind van de middag arriveren we in Cornudella de Montsant, het dorp waar we onze vierdaagse trektocht starten. Wat Spanjolen-op-leeftijd op een bankje volgen nieuwsgierig de drie oudere jongeren die zuchtend en zwetend onder te zware rugzakken de dorpsstraat afzakken.

Tapas & Estrella

Verderop treffen we een sfeervol pleintje. We ploffen neer op het terras van het dorpscafé, waar een groep jonge klimmers rondhangt. Alto's met slome honden, tatoeages op gespierde armen en piercings door veel andere lichaamsdelen. Wij gaan aan tapas en Estrella-bier, want zo hoort het hier.

Tags: trektochten, Catalonië

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>