Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl
Actieve vakanties bij SNP Natuurreizen

Waterland is IJsland

Waterland in de winter: kleine fotoreportage van Gerrit AlinkWaterland in tijden van ijs en kou. Deze selectie van winterfoto's van vormgever en fotograaf Gerrit Alink is gemaakt in Waterland op 10 februari 2012. Meer informatie over het werk van Gerrit is te vinden op Gerritalink.nl.

Lees meer

Schaatstocht door Waterland

Schaatsen in WaterlandEn toen werd het toch nog winter en konden mijn buurman Gerrit en ik opeens schaatsen! Deze prachtige zaterdagmiddag hebben we het ijs soms bijna voor onszelf in Waterland. Waarom is het zo rustig? Is het de (horror)sneeuw van gister? Zijn het de berichten over de vele mensen die door het ijs zijn gezakt? Vandaag is het ideaal schaatsweer: volop zon, weinig wind, paar graden vorst. De sneeuw geeft extra cachet aan het toch al betoverende landschap.

Lees meer

Prijs voor omgekeerde schaatstocht

Schaatsen in Waterland rond Ransdorp, Durgerdam, Holysloot en ZuiderwoudeVrijdag 10 februari 2013, prachtige dag om met m’n trouwe Fiat Puntootje uit ’96 naar Waterland af te reizen en de schaatsen onder te binden. Parkeren doe ik natuurlijk in de berm, op de Nieuwe Gouw vlakbij Ransdorp. Prima plek om te vertrekken voor een tocht waarmee ik – voor het eerst van m’n leven – een mooie schaatsprijs zal binnenslepen.

Lees meer

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!