natuurhuisje banner 750px

Schaatstocht door Waterland

Schaatsen in WaterlandEn toen werd het toch nog winter en konden mijn buurman Gerrit en ik opeens schaatsen! Deze prachtige zaterdagmiddag hebben we het ijs soms bijna voor onszelf in Waterland. Waarom is het zo rustig? Is het de (horror)sneeuw van gister? Zijn het de berichten over de vele mensen die door het ijs zijn gezakt? Vandaag is het ideaal schaatsweer: volop zon, weinig wind, paar graden vorst. De sneeuw geeft extra cachet aan het toch al betoverende landschap.

Lees meer

Prijs voor omgekeerde schaatstocht

Schaatsen in Waterland rond Ransdorp, Durgerdam, Holysloot en ZuiderwoudeVrijdag 10 februari 2013, prachtige dag om met m’n trouwe Fiat Puntootje uit ’96 naar Waterland af te reizen en de schaatsen onder te binden. Parkeren doe ik natuurlijk in de berm, op de Nieuwe Gouw vlakbij Ransdorp. Prima plek om te vertrekken voor een tocht waarmee ik – voor het eerst van m’n leven – een mooie schaatsprijs zal binnenslepen.

Lees meer

Waterland is IJsland

Waterland in de winter: kleine fotoreportage van Gerrit AlinkWaterland in tijden van ijs en kou. Deze selectie van winterfoto's van vormgever en fotograaf Gerrit Alink is gemaakt in Waterland op 10 februari 2012. Meer informatie over het werk van Gerrit is te vinden op Gerritalink.nl.

Lees meer

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>