Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl
Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl

De allerbeste wandelapps op je smartphone

De vijf beste wandelapps op je smartphone
De vijf beste wandelapps op je smartphone

Lekker wandelen kan op vele manieren. Helemaal hip is het tegenwoordig om met een wandelapp op pad te gaan. Maar wat is een goeie app om mee te wandelen? De beste wandelapps voor je smartphone heb ik voor je op een rij staan.

Bekijk de Top 10 smartphones bij Bol.comBeste smartphones

Zoek je nog een goede smartphone om die wandelapp op te installeren? Kijk dan eens naar de lijst met Best Verkochte Smartphones bij Bol.com, een van mijn favoriete online winkels:

Hieronder staan de beste wandelapps voor je op een rij. Ze staan in willekeurige volgorde, dus nummer 1 is niet per sé de beste.

Wandelapp Wandelen in Nederland1. Wandelen in Nederland

Inmiddels gebruiken meer dan 30.000 wandelaars in Nederland de app ‘Wandelen in Nederland’. Voor wandelroutes in heel Nederland betaal je € 11,99. Je kan er ook voor kiezen om per provincie minimaal € 0,99 te betalen. Daarnaast worden er ook gratis routes aangeboden.

De app bevat meer dan 4.000 wandelroutes, waarvan meer dan de helft GPS. Er komen ook steeds meer routes in België.

Een leuke bijkomstigheid is dat gebruikers (in ruil voor een gratis provincie) eigen routes kunnen insturen. Extra leuk: er is nu ook een website (wandelingen.nl) waar alle wandelingen overzichtelijk op een rij zijn en ook gratis te bekijken zijn.

Wandelapp Natuur Routes van Natuurmonumenten2. Natuur Routes

De gratis applicatie Natuur Routes is ontwikkeld door Natuurmonumenten. Naast wandelroutes worden ook fiets- en vaarroutes, speciale kinderroutes en langeafstandsroutes aangeboden. Momenteel zijn er ‘slechts’ 177 routes beschikbaar, maar deze routes worden wel aangevuld door audioverhalen van boswachters en markeringen bij bijzondere punten op de route.

3. Wandelzapp

Wandelapp Wandelzapp van Wandelzoekpagina.nlWandelZapp is ontwikkeld door de website ‘Wandelzoekpagina’ en biedt ruim 800 gevarieerde routes aan door heel Nederland. De afstanden lopen uiteen van 4 tot 26 kilometer per route. De meeste routes zijn de welbekende Groene Wissels van Bart van der Schagt en de Trage Tochten van Rob Wolfs, twee door de wol geverfde routemakers.

De eerste route van WandelZapp is gratis, daarna kan de gebruiker ervoor kiezen om per route te betalen of een jaarabonnement af te sluiten. Voor Androidgebruikers kost de app € 2,17 per route of € 15,72 per jaar. Voor iPhone gebruikers kost dit respectievelijk € 1,99 of € 12,99.

Wandelapp Abellife4. Abellife

Net als Natuur Routes beperkt Abellife zich niet alleen tot wandelroutes: ook fiets-, kinder- en vaarroutes komen aan bod. Daarnaast wordt er (via GPS) aandacht besteed aan leuke details die op de route liggen. Denk bijvoorbeeld aan kleine Mariakapelletjes of streekproducten. Ook zorgt de app voor geluidsfragmenten van vogels die in de omgeving van de route leven, zodat je op zoek kan gaan naar de specifieke fladderaars.

De prijzen van de routes verschillen sterk: sommige routes zijn gratis, anderen worden gekocht in bundels van € 1,79 voor twee routes tot € 12,99 voor dertig routes.

Wandelapp Natuur in Nederland5. Natuur in Nederland

Natuur in Nederland is gebaseerd op het gelijknamige boek van Frank Berendse. Ondanks dat de app slechts 16 gratis routes bevat, is dit zeker een aanrader voor de liefhebber. De wandelaar wordt meegenomen langs tien kenmerkende gebieden in het Nederlandse landschap. Denk hierbij aan de Waddeneilanden of het Limburgs heuvellandschap. Je krijgt als wandelaar zeer veel informatie over het natuurlandschap waar je je op dat moment bevindt. ‘Natuur in Nederland’ is gratis en bevat routes van drie tot vijftien kilometer.

Vitens Wandelapp6. Vitens Wandelapp

Met de gratis Vitens Wandelapp loop je door prachtige natuur- en waterwingebieden in Nederland. De wandelingen voeren je letterlijk over de bron van je drinkwater. Daarnaast kan je genieten van de prachtige natuur. De wandelingen leiden je door veenlandschappen, stadsparken en zandduinen. De kans is groot dat je onderweg Schotse Hooglanders, salamanders, reeën en vele vogelsoorten ontmoet. De app ziet er mooi uit en is gebruiksvriendelijk. Enig nadeel: er staan nog wat weinig routes op.


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!