Swarovski NL Pure 8x42 / 10x42 / 12x42 | Reviews & Tests

Swarovski stond al bekend om z’n verrekijkers van absolute topklasse. De EL-serie is al twintig jaar befaamd en geliefd bij professionals en liefhebbers. Met de gloednieuwe Swarovski NL Pure-serie overtreft Swarovski zichzelf. Swarovski heeft zeven jaar lang gewerkt aan de ontwikkeling van de NL Pure-kijkers. Hoe goed zijn ze? Ik hou alle belangrijke reviews voor je bij!

Type: Dakkant | Gewicht: rond 850gr | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 8x42 / 10x42 / 12x42 | Zichtveld op 1000 meter: 159 meter (8x42) / 133 meter (10x42) / 133 meter (12x42) | Schemergetal: 18.3 (8x42) / 20.5 (10x42) / 22.4 (12x42) | Verwachte Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs: 2.725 / 2.770 / 2.820 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Swarovski NL Pure-verrekijkers Swarovski NL Pure: voor pure natuurliefhebbers

Maar liefst zeven jaar lang heeft Swarovski gewerkt aan de ontwikkeling van zijn kijkers uit de NL Pure-serie. NL staat overigens voor Nature Lover. De nieuwe topkijkers moesten nóg beter worden dan de kijkers uit de beroemde EL-serie die al ruim twintig jaar aan de top staan. Ze bieden meer overzicht, meer kijkgemak en een helderder en contrastrijker beeld. Ook stellen ze makkelijker scherp dan de EL-kijkers.

NL Pure: drie kijkers

De Swarovski NL Pure-serie bestaat op dit moment uit drie verrekijkers, met een verschillende vergrotingsfactor: 8x, 10x of 12x. Alledrie bieden ze het grootste gezichtsveld van alle kijkers op de markt. De NL Pure’s hebben nauwelijks waarneembare randen. Aan ergonomie en bediening heeft Swarovski geen concessies gedaan: die zijn perfect. Het beste optiek van dit moment is verpakt in het kleinst mogelijke formaat. De NL Pure zorgt daarmee voor een ongekende kijk-ervaring.

Swarovski NL Pure op CameraNU.nl >>

Swarovski NL Pure op Cameraland.nl >>

Swarovski NL Pure op Kamera-express.nl >>

Swarovski NL Pure 8x42

Met de Swarovski NL Pure 8x42 houd je het overzicht. Dankzij de 8x vergroting in combinatie met het enorme gezichtsveld kun je helemaal opgaan in de natuur. Zelfs tot in de late uurtjes, want deze NL Pure is een ster bij weinig licht.

Highlights van de Swarovski NL Pure 8x42

 • Zeer groot gezichtsveld van 159m op 1000m
 • Minimale scherpstelafstand van 2m
 • Diopter compensatie van +/-4
 • 91% lichttransmissie

Swarovski NL Pure 8x42 op CameraNU.nl >>

Swarovski NL Pure 8x42 op Cameraland.nl >>

Swarovski NL Pure 8x42 op Kamera-express.nl >>

 

Swarovski NL Pure 10x42

De NL Pure 10x42 biedt een mooi evenwicht tussen overzicht en details. Dankzij de perfecte bediening en het enorme gezichtsveld is de NL Pure 1042 veelzijdig in gebruik.

Highlights van de Swarovski NL Pure 10x42

 • Zeer groot gezichtsveld van 133m op 1000m
 • Minimale scherpstelafstand van 2m
 • Diopter compensatie van +/-4
 • 91% lichttransmissie

Swarovski NL Pure 10x42 op CameraNU.nl >>

Swarovski NL Pure 10x42 op Cameraland.nl >>

Swarovski NL Pure 10x42 op Kamera-express.nl >>

 

Swarovski NL Pure 12x42

Met de NL Pure 12x42 zit je je onderwerp dicht op de huid. Je detecteer de kleinste details, zelfs op grote afstanden. Je observeert langere tijd makkelijk en comfortabel. De uitmuntende ergonomie en de voorhoofdsteun staan hier garant voor.

Highlights van de Swarovski NL Pure 12x42

 • Zeer groot gezichtsveld van 133m op 1000m
 • Minimale scherpstelafstand van 2.5m
 • Inclusief voorhoofdsteun voor comfortabel observeren
 • Diopter compensatie van +/-4
 • 91% lichttransmissie

Swarovski NL Pure 12x42 op CameraNU.nl >>

Swarovski NL Pure 12x42 op Cameraland.nl >>

Swarovski NL Pure 12x42 op Kamera-express.nl >>

 

Swarovski NL Pure: Reviews & Tests

De Swarovski NL Pure-kijkers zijn gloednieuw. Veel reviews zijn er daarom nog niet verschenen. Zodra er nieuwe reviews zijn, zet ik hieronder de kernpunten op een rij. Kom dus zeker nog eens terug!

 

Swarovski NL Pure-verrekijkersVogel Informatie Centrum over de Swarovski NL Pure-verrekijkers

Reviewers van het Vogelinformatiecentrum hebben de drie kijkers van de Swarovski NL Pure-serie onder de loep genomen. En ze sloegen steil achterover van de kijkervaringen.

Ongelofelijke topkijkers

Swarovski heeft met de NL Pure-serie ongelofelijke topkijkers neergezet, aldus de reviewers. De stap van de EL naar de NL Pure is volgens hun een geweldige vooruitgang. Het is de ideale kijker die niets meer te wensen meer overlaat. De prijs is stevig. “Natuurlijk is 2.700 euro veel geld, maar als ik zie wat andere topkijkers kosten dan schrik ik niet. Of de kijker het waard is, laat ik graag aan iedereen over. Maar ik weet wel wie de eerste kijker gaat gebruiken die wij geleverd krijgen.”

Perplex van de kwaliteit

Hoe kijken de drie kijkers? “Daar kunnen we heel kort in zijn: ik ben perplex dat deze kwaliteit en dit kijkcomfort mogelijk is.” De reviewers vroegen zich van te voren af of het nog beter kon dan de EL-kijkers van Swarovski. “Natuurlijk was ik een beetje jaloers op de beeldbreedte van een Zeiss SF en de kleurdiepte en contrast van de Leica Noctivid. De NL Pure heeft dit alles in één kijker.”

Sterk punt: de beeldbreedte

De beeldbreedte is volgens de reviewers ongekend. Het geeft veel rust, terwijl de randen ragscherp zijn. “Het lijkt zelfs dat ook de scherpte van de randen verbeterd is. Het contrast is erg hoog zonder dat de kleuren en de aftekening onnatuurlijk overkomen.” Verder viel op dat de beeldscherpte erg hoog is en dat de scherpte-diepte verbeterd is. “Dit alles bij elkaar opgeteld maakt het tot een kijker die iedereen zou willen hebben.”

Lekker in de hand

De NL Pure-kijkers liggen ook verrassend lekker in de hand. “Door de unieke vormgeving en de plek van de welving (versmalling in de kijker) en de positie van de scherpstelknop heb ik tijdens het kijken totaal niet het gevoel dat ik met een redelijk zware kijker in mijn handen sta. Natuurlijk blijft het gewicht fors met 840 gram maar om ermee in de handen te staan is absoluut niet erg.”

Swarovski NL Pure op CameraNU.nl >>

Swarovski NL Pure op Cameraland.nl >>

Swarovski NL Pure op Kamera-express.nl >>

 

Swarovski NL Pure-verrekijkersAndere reviewers over de Swarovski NL Pure

Hieronder een aantal andere interessante reviews van de kijkers uit de Swarovski NL Pure-serie.

 • Dutchbirding.nl (Diedert Koppenol, praktijktest): De reviewers van Dutchbirding.nl hebben de NL Pure-modellen tijdens een trip naar Madeira uitvoerig getest. En ze daarbij ook vergeleken met de zeer populaire Swarovski EL 10x32, en een aantal verrekijkers van andere merken.
  De kijkers liggen “ultiem relaxed” in de hand dankzij de nieuwe vormgeving. “Je kunt nu met beide handen om de gehele kijker grijpen. Daardoor voelt hij relatief licht en is de kijker ook makkelijker stabiel te houden. Dit is dan ook meteen één van de grootste pluspunten van deze serie. Zelfs een 12x42 is hierdoor een reëlere optie geworden, zeker als je daarbij het nieuwe hoofdsteuntje gebruikt.”
  De NL Pure-kijkers voelen ook niet direct zwaarder dan de EL 8/10x32, terwijl het gewichtsverschil significant is. Toch ga je dat gewicht op den duur wel voelen, aldus de reviewers. Als je veel op reis of in het veld bent is dit wel een nadeel. Maar: “De NL Pure ligt zo fijn in de hand dat je daarin echter geen hinder van het gewicht ondervindt.”
  En dan de kijkervaring: “Tijdens het kijken naar Trocazduiven valt op hoe scherp het beeld is (zoals we inmiddels gewend zijn: tot aan de rand), met een hoog contrast, en ook hoe breed het beeld is. Het voelt echt alsof het beeld breder wordt wanneer je door de kijker kijkt en je gewoon daar staat waar je naartoe tuurt.” Ook valt op hoe lichtsterk de kijkers zijn. “In de schemering tijdens de zoektocht naar de Madeirakerkuil viel op hoe je met weinig (straat)licht toch nog goede beelden uit de kijkers krijgt.”
  Minpunten zijn er ook. Zo ligt de close focus van de NL Pure-kijkers bij 2 meter en de 12x42 zelfs bij 2.5 meter. Ter vergelijking: de EL 32-serie heeft een 1.9 meter close focus en de oude 42-serie had zelfs een close focus van 1.5 meter.
  Grootste nadeel van de NL Pure-kijkers is natuurlijk de hoge prijs. Zijn ze dat waard? Dat moet ieder voor zich beantwoorden, aldus de reviewers. “De NL Pure behoort tot het neusje van de zalm wat betreft optische kwaliteit. De scherptediepte en het brede beeld, maar ook de vormgeving van de behuizing, zijn verbazingwekkend goed. Het kan dus zeker beter dan de EL, afhankelijk van waar je zelf de nadruk op legt.”
 • Irelandswildlife.com (Calvin Jones, full review): De Swarovski Optik NL Pure is volgens Calvin de beste verrekijker die hij ooit heeft gebruikt. De NL Pure herdefinieert wat je kunt verwachten van een verrekijker. “Het toonaangevende gezichtsveld, de uitstekende beeldkwaliteit en de revolutionaire ergonomie komen allemaal prachtig samen in een kijker die gewoonweg ongelooflijk is.”
  Calvin heeft de 10×42 uitgebreid getest gedurende drie weken aan de zuidkust van Ierland. Er was vrijwel niets op aan te merken, op een paar zeer kleine zwakke punten na: een naad op het rubberen pantser en het ontbreken van een vergrendelingsmechanisme op de dioptrie-instelling.
  Wel een nadeel is natuurlijk de prijs. Maar op dit topniveau kun je niet anders verwachten. Kijk je naar de verwachte levensduur van vele jaren en de vele uren dat je de kijker gebruikt, dan valt de prijs te overzien.
 • Verrekijker-expert Lars Polder van Cameraland.nl: “Ik heb de NL Pure mogen proberen. Ongelooflijk! Meer overzicht, meer kijkgemak, stabieler, lichter, helderder, meer contrast, makkelijker scherpstellen. En dat terwijl de huidige EL-serie al zo goed is. De nieuwe NL Pure 10x kijkt minstens zo makkelijk als de huidige EL 8,5x!”
 • Klantreview (via de mail ontvangen): “Ik heb een NL pure in mijn bezit. Het is de beste kijker die ik ooit heb gehad.” Deze vogelaar gebruikte hiervoor jarenlang de EL 8,5x42 (2015 grun) en de Zeiss Victory SF 8x42.

Swarovski NL Pure op CameraNU.nl >>

Swarovski NL Pure op Cameraland.nl >>

Swarovski NL Pure op Kamera-express.nl >>

 

Swarovski NL Pure-verrekijkersBelangrijkste kenmerken van de Swarovski NL Pure-verrekijkers

 • Zeer groot gezichtsveld van 133m op 1000m
 • Minimale scherpstelafstand van 2 (8x en 10x) of 2.5m (12x)
 • Inclusief voorhoofdsteun voor comfortabel observeren (alleen de 12x)
 • Diopter compensatie van +/-4
 • 91% lichttransmissie

Swarovski NL Pure op CameraNU.nl >>

Swarovski NL Pure op Cameraland.nl >>

Swarovski NL Pure op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Swarovski NL Pure

Bekijk een mooie YouTube-review van de Swarovski NL Pure door jager Pedro Ampuero (4:22 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je er eentje hebben...

Swarovski NL Pure op CameraNU.nl >>

Swarovski NL Pure op Cameraland.nl >>

Swarovski NL Pure op Kamera-express.nl >>

 

Beste verrekijkersTop 10 Verrekijkers

Ben je benieuwd wat de beste verrekijkers van dit moment zijn? Ik heb ze voor je op een rij gezet. In dat artikel ga ik ook in op de specifieke eisen die je moet stellen aan een verrekijker.

Top 10 Verrekijkers >>

 

Swarovski EL 8x32 W B swarovisionSwarovski: een rijker leven

De kogel is door de kerk: ik heb een Swarovski gekocht! En ik ben er dolgelukkig mee. Lees alles over mijn koopavonturen bij CameraNU in Urk. En lees hoe een Swarovski je rijker maakt.

Swarovski verrijkt je leven >>

 

Beste webshop voor verrekijkers

Een fantastische verrekijker koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van verrekijkers. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle verrekijkers op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle verrekijkers op CameraNU.nl >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote