Swarovski EL 8.5x42: topkijker met briljante kijkervaring

Swarovski EL 8.5x42: topkijker met briljante kijkervaring

Met een verrekijker de natuur in, hoe heerlijk is dat? Swarovski, Leica en Carl Zeiss zijn de beste merken. De allerbeste verrekijker van dit moment is de Swarovski EL 8.5x42. Excellent glas in topbehuizing. Wonderschone kijkervaring. Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Type: Dakkant | Gewicht: 800gr | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 8.5x42 | Zichtveld op 1000 meter: 133 meter | Schemergetal: 18.9 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 1.850 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Swarovski EL 8.5x42: allerbeste verrekijker

Swarovski, Leica en Carl Zeiss bieden flink tegen elkaar op. Ze produceren allemaal hun eigen topkijkers. Maar deze EL 8.5x42, het paradepaardje van Swarovski, steekt alle andere kijkers naar de kroon. Een topkijker is het, met een bijzonder kleurecht beeld. De meest geavanceerde allround verrekijker van dit moment. Is niet voor niets winnaar van de Roots Grote Verrekijker Test.

Deze Swarovski op Cameranu.nl >>

Deze Swarovski op Cameraland.nl >>

Deze Swarovski op Kamera-express.nl >>

Swarovski EL 8.5x42 verrekijkerPerfect voor onderweg

Dit is niet een kijker voor iedereen, dat zie je aan de prijs. Wie heeft er ruim 2000 euro over voor een verrekijker? Is je budget toch lekker ruim en is alleen het beste goed genoeg voor jou, dan is dit absoluut jouw kijker. Formaat en gewicht zijn perfect om mee te nemen op bijvoorbeeld een wandeling. Voor vogels kijken is deze kijker ook uitermate geschikt vanwege de lichtsterkte.

Ligt uitstekend in de hand

Het ontwerp is ergonomisch uiterst sterk. Daardoor ligt de Swarovski EL 8.5x42 perfect in de hand. Deze vernieuwde Swarovision verrekijker biedt kristalheldere en kleurechte beelden zonder storende kleurranden. Fijne structuren en kleine details, je kunt ze moeiteloos observeren. De lenzen hebben een vuilafstotende coating, die makkelijk schoon te houden is. Deze Swarovski biedt je een wonderschone kijkervaring.

EL-serie: flinke upgrade in 2015

De EL-serie heeft in 2015 een grote upgrade ondergaan. De EL-serie wordt gekenmerkt door een combinatie van vakmanschap en sublieme details. Het draagsysteem is geheel vernieuwd, de objectiefdoppen zijn geïntegreerd en er is een nieuwe rubberen mantel voor optimale en comfortabele grip.

Perfecte grip & snelle scherpstelling

De precisie-optiek is altijd betrouwbaar, zowel overdag als tijdens de schemering. De open brug zorgt voor een perfecte grip. En de snelle scherpstelling (in 2 omwentelingen van close focus naar oneindig) plus de close focus van 1.5 meter maken deze top verrekijker ook uitermate geschikt voor observatie van bijvoorbeeld vogels en vlinders in je tuin.

Laag gewicht

De extra Field Flattener lens maakt de randen van het natuurgetrouwe en briljante beeld nog scherper dan voorheen. Uiteraard is dit niet de lichtste kijker op de markt. Maar de magnesium body zorgt voor een zeer laag gewicht in deze kwaliteitsklasse.

Deze Swarovski op Cameranu.nl >>

Deze Swarovski op Cameraland.nl >>

Deze Swarovski op Kamera-express.nl >>

Swarovski EL 8.5x42: Reviews & Tests

Over de Swarovski EL 8.5x42 zijn diverse reviews en tests te vinden. Allereerst natuurlijk de Roots Grote Verrekijker Test. Hierin komt hij als testwinnaar uit de bus. Maar ook andere kijkerexperts haalden de Swarovski flink door de mangel. Hieronder de belangrijkste reviews.

 

Swarovski EL 8.5x42 verrekijker Roots Magazine over de Swarovski EL 8.5x42

In de bekende 'Grote Verrekijkertest' van Roots Magazine zijn 22 kijkers langs de strenge meetlat gelegd. In het testpanel zaten vogelaars en een natuurfotograaf. Grote vraag: welke kijker is de beste? Je raadt het misschien al...

Leica & Zeiss: topmodellen

In de categorie topkijkers constateert Roots dat zowel Leica als Zeiss met nieuwe topmodellen op de markt is gekomen. “Wil je een wat compactere kijker, kies dan voor de Leica. Alles hieraan is goed, behalve misschien de closefocus van 3 m. Wil je een kijker die goed in de hand ligt, kies dan voor de Zeiss. Het gewicht ligt bij deze kijker meer achterin, wat de stabiliteit ten goede komt. Bovendien is de scherpstelling erg soepel.”

Prachtig kleurecht beeld

Ook over de Swarovski-modellen is Roots zeer enthousiast: “De vernieuwde Swarovski SLC geeft meer waar voor je geld: met een prachtig kleurecht beeld voor een beduidend lager bedrag dan de andere topkijkers (met € 1.640 de ‘goedkoopste’ van de vier topmodellen uit deze test).”

De allerbeste: Swarovski EL 8.5x42

Maar er kan er natuurlijk maar één de beste zijn. “De Swarovski EL is tot op heden nog steeds de beste kijker in het 42-segment en winnaar van deze test.” Daarmee doelen ze uiteraard op de Swarovski EL 8.5x42.

Kraakheldere beeldkwaliteit

Zo is de beeldkwaliteit van deze Swarovski volgens het Roots testpanel “kraakhelder”” en zijn de kleuren “top”. En dus is dit paradepaardje van Swarovski een “Topkijker met het meest kleurechte beeld”.

Deze Swarovski op Cameranu.nl >>

Deze Swarovski op Cameraland.nl >>

Deze Swarovski op Kamera-express.nl >>

 

Swarovski EL 8.5x42 verrekijker Twentse Vogelwerkgroep over de Swarovski EL 8.5x42

Specialisten van de Twentse Vogelwerkgroep hebben veel kijkers onder de loep genomen, waaronder de Swarovski EL 8.5x42. Uiteraard kijken zij ernaar met een scherpe 'vogelaarsblik'.

Swarovski gaat hoge ogen gooien

De reviewer vergelijkt de kijker met andere topmodellen, bijvoorbeeld van Leica, maar ook alle andere Swarovski's uit de EL-serie. Zijn conclusie: “Ik denk dat Swarovski met dit instrument hoge ogen gaat gooien. Afgezien van de kleurrandjes is er op deze kijker nauwelijks iets aan te merken. Alleen bij de vriestest liep de scherpstelling erg zwaar. Maar in ons land vriest het toch bijna nooit twintig graden.”

Mooi groot gezichtsveld

Het gezichtsveld is mooi groot en door een eye-relief van 15 mm is dit door alle brildragers prima te overzien, aldus de reviewer van de Twentse Vogelwerkgroep. “De kleinste waarneemafstand bedraagt 2.20 m. zodat de kijker ook voor vlinderaars erg geschikt is. Fijn is ook de zeer neutrale kleurweergave bij de EL-kijkers. Ik denk, dat ik als kijkerfreak maar voor dit instrument ga sparen zodat ik het t.z.t. aan de collectie kan toevoegen.”

Swarovski: absolute top

Over Swarovski zegt de reviewer: “Swarovski heeft met z'n kijker-serie bewezen tot de absolute top te behoren. Een garantietermijn van 30 jaren bevestigt dit alleen maar.”

Deze Swarovski op Cameranu.nl >>

Deze Swarovski op Cameraland.nl >>

Deze Swarovski op Kamera-express.nl >>

 

Swarovski EL 8.5x42 verrekijker Dr. Gijs van Ginkel over de Swarovski EL 8.5x42

Maar liefst 22 kijkers heeft kijkerexpert dr. Gijs van Ginkel met elkaar vergeleken. Z'n verslag is te lezen op de site Houseofoutdoor.com.

Kijkers door de mangel

De 22 kijkers zijn flink door de mangel gehaald. Elk denkbaar aspect heeft Van Ginkel in de beoordeling betrokken. Hoe ligt hij in de hand? Hoe zit de scherpstelconstructie in elkaar? En de oogschelpen? En zelfs: de riem? Maar uiteraard gaat de meeste aandacht naar de optische prestaties. Lichtsterkte, kleurweergave, gezichtsveld, dat soort zeer essentiële zaken die de kijkervaring grotendeels bepalen.

Topkijkers: verwachtingen waargemaakt

Dr. Gijs van Ginkel: “De topkijkers van Leica, Swarovski en Zeiss maken hun verwachtingen helemaal waar, er zijn weliswaar verschillen, maar hoe zwaar die wegen kunt u zelf het best bepalen door de tabellen te raadplegen en in de winkel de kijkers naast elkaar te vergelijken.”

Zeer goede optische prestaties

Over de Swarovski EL 8.5x42 concludeert Gijs van Ginkel: “Open brug met prima handligging en gebruikscomfort. Zeer goede optische prestaties. Zeer helder, briljant en kleurecht beeld. Topkijker.” En tot slot, heel droog: “Hoge prijs.”

Deze Swarovski op Cameranu.nl >>

Deze Swarovski op Cameraland.nl >>

Deze Swarovski op Kamera-express.nl >>

 

Swarovski EL 8.5x42 verrekijker Outdoorgearlab over de Swarovski EL 8.5x42

In een review op Outdoorgearlab.com komt de Swarovski EL 8.5x42 als allerbeste uit de bus.

'High end jewelry'

Uit de review op Outdoorgearlab: “Swarovski makes glass that is so good that it is sold as high end jewelry.” Swarovski zet volgens de reviewer de standaard neer als je kijkers met elkaar gaat vergelijken. De kijkers bieden “incredible clarity and brightness”. En de EL 8.5x42 doet daar nog een schep bovenop: “This pair really is the best of the best. That's why the Swarovski EL 8.5x42 earns our Top Pick award for birding and wildlife viewing.”

'Glass is crystal clear'

Elk getest aspect van deze kijker komt zeer goed uit de bus. Niet alleen het glas is excellent, ook aan de details kun je merken dat dit een klasse apart is, aldus de reviewer. “The glass is crystal clear and every aspect of the design from indents for the thumb when you hold them to an open center for a comfortable grip, are perfectly executed. If you want the best pair of binoculars on the market and you don't mind spending a couple grand for them, then by all means get the Swarovski EL 8.5x42.”

Deze Swarovski op Cameranu.nl >>

Deze Swarovski op Cameraland.nl >>

Deze Swarovski op Kamera-express.nl >>

 

Swarovski EL 8.5x42 verrekijkerBestbinocularsreviews over de Swarovski EL 8.5x42

In een uitgebreid review op Bestbinocularsreviews.com komt de Swarovski EL 8.5x42 als 'Verrekijker van het jaar 2016' uit de bus. En aangezien verrekijkers een zeer lange houdbaarheid hebben en er weinig nieuwe topmodellen verschijnen, kun je gerust zeggen: van 2017 en alvast van 2018...

'Exceedingly well made'

De reviewer: “There is no doubt that this Swarovski EL 8x42 binocular is a beautiful, exceedingly well made, high performance optical instrument and in my opinion rightly deserves the reputation as being one of, if not the best overall binocular that you could ever hope to own.”

'Incredible view'

Sterke punten van deze Swarovski zijn de bouwkwaliteit en de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen en componenten. Uiteraard zijn het glaswerk en de coatings ook van topkwaliteit. Dit vertaalt zich in een “incredible view, which is matched by a few, but in my experience never surpassed.”

Ook excellent in de details

Ook op andere punten scoort de kijker excellent: “The eyecups and 20mm of eye-relief is excellent and whilst not class leading the field of view is up there with the best in this size category, which if you consider that they have a slightly more powerful 8.5x magnification makes it even more impressive. Their minimum close focus distance is superb.

Geen lichtgewicht

Een nadeel is er ook: alle kwaliteitsmaterialen bij elkaar maken de Swarovski niet tot een lichtgewichtje. “So if it is a cheap or lightweight and compact 8x42 that you are after, then I would suggest that you look elsewhere, but other than that, if you are looking for the ultimate pair of 42mm binoculars, then you will most certainly not be disappointed with the Swarovski EL 8.5x42 binoculars. These are for me now the reference point and by which all others need to aspire towards.”

Deze Swarovski op Cameranu.nl >>

Deze Swarovski op Cameraland.nl >>

Deze Swarovski op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Swarovski EL 8.5x42

 • Contrastrijk en natuurgetrouw beeld met haarscherpe contouren
 • Zeer ergonomisch ontwerp dat perfect in de hand ligt
 • Vernieuwde draaibare draagriemconnector
 • Dioptriecorrectie met vergrendelfunctie
 • Individueel instelbare oogdoppen

Deze Swarovski op Cameranu.nl >>

Deze Swarovski op Cameraland.nl >>

Deze Swarovski op Kamera-express.nl >>

 

Swarovski EL 8.5x42 verrekijkerKopers over de Swarovski EL 8.5x42

Hieronder vind je een aantal interessante reviews van kopers van de Swarovski EL 8.5x42 op Cameranu.nl.

 • “Wat een genot om door deze verrekijker te kijken! Na een vergelijking van 5 topkijkers, werd dit de uiteindelijke keuze. Veel rust en scherpte in het beeld en de beelden lijken soms diepte te vertonen. Ook in de schemer geeft de kijker goed zicht. Het wordt geleverd met een fijne draagband. Je betaalt wel de hoofdprijs, maar dan heb je ook een fantastisch product, dat met een beetje voorzichtigheid levenslang meegaat.”
 • “Wat een fantastische kijker. Ligt goed in de hand. Scherp stellen gaat makkelijk en vloeiend. Super rustig en zeer mooi helder beeld. Fijne en makkelijk te gebruiken lensbescherming.”
 • “Prachtkijker, tot nu toe vooral gebruikt om vogels te spotten. Heerlijke scherptediepte. Zeer helder beeld. Een rust aan de ogen. echt mooi!”

Deze Swarovski op Cameranu.nl >>

Deze Swarovski op Cameraland.nl >>

Deze Swarovski op Kamera-express.nl >>

 

 

Top 10 Verrekijkers

Ben je benieuwd wat de beste verrekijkers van dit moment zijn? Ik heb ze voor je op een rij gezet. In dat artikel ga ik ook in op de specifieke eisen die je moet stellen aan een verrekijker.

Top 10 Verrekijkers >>

 

Swarovski: een rijker leven

De kogel is door de kerk: ik heb een Swarovski gekocht! En ik ben er dolgelukkig mee. Lees alles over mijn koopavonturen bij Cameranu in Urk. En lees hoe een Swarovski je rijker maakt.

Swarovski verrijkt je leven >>

 

Beste webshop voor verrekijkers

Een fantastische verrekijker koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van verrekijkers. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle verrekijkers op Cameranu.nl >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy