Swarovski AX Visio 10x32: de eerste slimme verrekijker

Swarovski AX Visio 10x32: de eerste slimme verrekijker

De Swarovski AX Visio is de eerste slimme verrekijker ter wereld. Het is een hoogwaardige verrekijker met ingebouwde camera die foto’s en video’s maakt die je direct kunt delen met je smartphone en de bijbehorende mobiele app. Met deze innovatie identificeer je in een handomdraai ruim 9000 vogels en zoogdieren. “Een extreem hoogwaardige en goed geconstrueerde precisieverrekijker.” Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Type: Dakkant | Gewicht: 1090gr | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 8x32 | Zichtveld op 1000 meter: 112m | Schemergetal: 17.9 | Eye relief: 17.8mm | Minimale scherpstelafstand: 3m | Release datum: februari 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating: 95/100 | Prijs: €4.640 op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Highlights van de Swarovski AX Visio 10x32

 • Intelligent: met AI ondersteunde verrekijker
 • Handige identificatiefunctie: verrijkt al je waarnemingen
 • Swarovision-technologie: haarscherpe en kleurechte beelden
 • Share Discoveries-functie: deel je ontdekkingen voor directe interactie
 • Foto’s en video’s: schiet eenvoudig beelden en deel ze

Swarovski AX Visio 10x32 op Cameranu.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32 op Cameraland.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32 op Kamera-express.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32Alle vogels op naam brengen

Stel je richt je verrekijker op een vogel of ander dier en je identificeert hem met één enkele druk op de knop. Toekomstmuziek? Niet met de gloednieuwe Swarovski AX Visio 10x32. Deze AI-ondersteunende verrekijker combineert de uitstekende Swarovision-kwaliteit met digitale intelligentie. Met de identificatiefunctie breng je vrijwel alle vogels die je voor je kijker krijgt op naam. En daarnaast tal van andere dieren.

Share Discoveries functie en app

Dankzij de revolutionaire functie ‘Share Discoveries’ laat je vrienden en familie direct zien waar je een dier hebt gespot. Maak eenvoudig foto's en video's en deel ze op je socials. Met de bijbehorende Swarovski Optik outdoor-app wordt de ervaring compleet: met de app pas je je verrekijker namelijk geheel naar wens aan.

AX Visio: eerste intelligente verrekijker

De Swarovski AX Visio is de ideale combinatie van digitale intelligentie en hoogwaardig optiek. Want natuurlijk heb je ook een echte Swarovski in handen. Dankzij de beproefde Swarovision-technologie overtuigt de AX Visio met onovertroffen beeldscherpte en maximale kleurgetrouwheid.

Swarovski AX Visio 10x32Slim identificeren

Dankzij de geïntegreerde identificatieondersteuning helpt de AX Visio je bij het achterhalen van de naam van een vogel of andere diersoort die je waarneemt. Handig is ook de kompasfunctie met geïntegreerde kantelhoek die je helpt je te oriënteren.

Deel je waarnemingen

Nog zoiets handigs van de AX Visio: stel je bent op pad met iemand en je wilt je waarneming graag delen. Je markeert eenvoudig het dier met de ‘Ontdekkingen Delen’ functie. Vervolgens geef je de AX Visio aan je maatje en de kijker toont hem of haar met rode pijlen waar jouw ontdekking te zien is. Gedeeld kijkplezier dus.

Swarovski AX Visio 10x32Foto’s en video’s

Maak foto’s of video’s van je waarnemingen met de AX Visio verrekijker. Alle beelden beheer en deel je in de Swarovski Optik outdoor app die je eenvoudig verbindt met je smartphone. In de app krijg je bovendien meer informatie over je waarnemingen. En je beheert hier de instellingen en updates voor je AX Visio verrekijker.

1.700 foto’s

De camera heeft een 13 megapixel sensor met een 4K-resolutie (4208×3120px) voor foto’s en een Full HD-resolutie (1920 x 1080px) voor video’s. Dankzij het interne geheugen van 8GB sla je 1.700 foto’s of 1 uur video in volledige kwaliteit op.

Geolocatie

De AX Visio beschikt over ingebouwde geolocatie-instellingen. De kijker gebruikt ze om rekening te houden met het identificatieproces. Zo zullen niet snel Amerikaanse soorten genoemd worden als je in Nederland bent.

Swarovski AX Visio 10x32Swarovski Optik Outdoor App

Met de Swarovski Optik Outdoor App voor je smartphone ervaar je het volledige potentieel van je AX Visio. In combinatie met deze app:

 • Beheer en deel je al je waarnemingen
 • Krijg je live-view op maximaal 4 smartphones
 • Upload je systeemupdates
 • Beheer je de instellingen van je kijker

Swarovski AX Visio 10x32 op Cameranu.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32 op Cameraland.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32 op Kamera-express.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32Swarovski AX Visio 10x32: Reviews & Tests

De Swarovski AX Visio 10x32: hoe scoort hij bij de reviewers? Hieronder staan de belangrijkste reviews voor je op een rij. Zodra er nieuwe reviews zijn, voeg ik ze toe. Kom dus zeker nog eens terug!

 • Digitalcameraworld.com (Gavin Stoker, full review): De Swarovski AX Visio is volgens Gavin “een extreem hoogwaardige en goed geconstrueerde precisieverrekijker die indruk maakt bij gebruik als ouderwets analoog apparaat”. Maar hij biedt meer dan dat: de ‘digitale kern’ blinkt uit als een middel om niet alleen onderwerpen te identificeren, maar ook vast te leggen. “Dit laatste is te danken aan een ingebouwde foto- en videocamera, waarvoor we deze via Bluetooth aan onze smartphone moeten koppelen om instellingen aan te passen of toegang te krijgen tot foto's.”
  Dergelijke verborgen en meer voor de hand liggende extra’s vergen een vrij lange gewenningsperiode, aldus Gavin. “En het ‘oogstrelende’ prijskaartje betekent in hoge mate dat dit geen impulsaankoop is. Maar voor wie het zich kan veroorloven, en als alles werkt, bewijst de Swarovski AX Visio 10x32 het adagium dat onderwijs inderdaad leuk kan zijn.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • T3.com (Derek Adams, full review): De AX Visio zal volgens Derek Adams “een revolutie teweegbrengen in je buitenavonturen als je graag vogels of dieren in het wild bekijkt, maar geen encyclopedische kennis hebt van alle verschillende soorten”. Hij is uitgerust met een enorme ingebouwde Merlin-database van duizenden vogelsoorten, een 1080p video- en fotocamera en een aantal zeer slimme functies zoals de innovatieve ‘Share Discoveries’-functie. “Daarmee is de AX Visio heel anders dan alle andere verrekijkers op de markt. Er is maar één kanttekening: hij is extravagant duur.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Swarovski AX Visio 10x32Optics-trade.eu (Gaber Bobek, full review): Deze intelligente kijker heeft volgens Gaber de potentie om een gevarieerd publiek aan te trekken, maar zullen dit in de praktijk vooral vogelaars zijn. “Ondanks de talrijke functionaliteiten die de AX Visio in de toekomst waarschijnlijk zal bieden met de software-upgrades, zijn we echter van mening dat het apparaat vooral gericht zal zijn op vogelaars, wat ook het hoofddoel van Swarovski was. Hiermee rekening houdend, verkleint dit de markt voor het apparaat aanzienlijk, aangezien doelgroepen zoals jagers er in de huidige staat waarschijnlijk geen echt nut in zullen zien.”
  In z’n tests heeft Gaber indrukwekkende foto's met de AX Visio kunnen schieten. “Toch zouden we het op prijs stellen als er verbeterde nabewerkingsstabilisatiesoftware in de compatibele apps zou worden geïntegreerd, aangezien het behoorlijk wat oefening en een vaste hand of het gebruik van een standaard vergt om optimale resultaten te krijgen.” Datzelfde geldt volgens Gaber voor videostabilisatie.
  De vogelidentificatiefunctie van de AX Visio is volgens Gaber indrukwekkend. In zijn tests werkte deze functie meestal prima. Mooie ‘eyecatcher’ van de AX Visio is de functie ‘Deel ontdekkingen’. “Dat lost op slimme wijze het probleem van het delen van een verrekijker met anderen op. We hopen dat deze functie een standaard op de markt wordt, omdat deze feilloos werkt.”
  Kortom: “Swarovski is er opnieuw in geslaagd een opvallend product te presenteren dat zeker de geschiedenis in zal gaan als het eerste in een reeks van velen. Het zal interessant zijn om te zien hoe het publiek het apparaat accepteert en hoe de concurrentie op de lange termijn zijn achterstand inhaalt.”
 • Swarovski AX Visio 10x32Outdoorlife.com (Andrew McKean, full review): Wat zijn de voordelen en beperkingen van Swarovski’s nieuwe ‘slimme verrekijker’? vraagt Andrew zich af. “De technologie is goed, maar niet geweldig, omdat er de juiste combinatie van afstand, lichtkwaliteit en achtergrond voor nodig is om positieve identificaties te maken.”
  De optiek is wel uitstekend, zoals we van Swarovski mogen verwachten. Maar toch is die optiek volgens Andrew niet zo goed als de vlaggenschip-verrekijker van Swarovski. “De AX Visio is een steen van meer dan twee pond en een grote handvol die moeilijk te hanteren zal zijn voor jongeren en sommige kleinere volwassenen.”
  De close-focus van 3 meter is volgens Andrew goed, maar niet geweldig voor insecten- en vlinderwaarnemers. Ook is de oplaadbare batterij groot en de gebruiksduur van 2 uur bij maximaal gebruik zal sommige gebruikers frustreren die afhankelijk zijn van de technologische eigenschappen ervan.
  Een ander nadeel is de prijs: de AX Visio is volgens Andrew enorm duur. “Wie heeft er bijna $ 5.000 te besteden aan een optiek? Swarovski is slim in het nastreven van de relatief welvarende vogelgemeenschap, omdat vogelaars eerder geneigd zijn te investeren in hoogwaardige optica dan andere gebruikersgroepen.”
  Kijk je naar de belangrijkste mogelijkheden van de AX Visio, dan is dat zijn vermogen om een vogel op afstand onmiddellijk te identificeren. “Dit is zeer bevredigend. En als je de vogel eenmaal kent, maakt de secundaire technologie een menselijke behoefte mogelijk om die kennis te delen. Met dat in gedachten is de Swarovski volledig in staat om niet alleen onze wereld te definiëren, maar deze ook te vergroten.”
 • Leander Khil (video-review): Volgens Leander zijn de ingebouwde camera en de geïntegreerde vogelidentificatie de meest aantrekkelijke kenmerken van de Swarovski AX Visio 10x32, die vooral van pas komt voor reizende vogelaars. Hij heeft meegekeken met de developers van Swarovski en gezien hoe volgepakt deze kijker zit met de modernste technologie. Toch is de AX Visio nog steeds water- en schokbestendig.
  Benieuwd naar deze video-review? Bekijk hem onderaan deze pagina.

Swarovski AX Visio 10x32 op Cameranu.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32 op Cameraland.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Swarovski AX Visio 10x32

 • Intelligent: met AI ondersteunde verrekijker
 • Handige identificatiefunctie: verrijkt al je waarnemingen
 • Swarovision-technologie: haarscherpe en kleurechte beelden
 • Share Discoveries-functie: deel je ontdekkingen voor directe interactie
 • Foto’s en video’s: schiet eenvoudig beelden en deel ze
 • Eenvoudige verbinding met Swarovski Optik Outdoor App
 • Pas de kijker aan je eigen behoeften aan
 • Handige kompasfunctie en geïntegreerde kantelhoek

Swarovski AX Visio 10x32 op Cameranu.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32 op Cameraland.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Swarovski AX Visio 10x32

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Swarovski AX Visio 10x32 (29 seconden). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je er eentje hebben...

Swarovski AX Visio 10x32 op Cameranu.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32 op Cameraland.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Swarovski AX Visio 10x32

Bekijk een mooie YouTube-review van de Swarovski AX Visio 10x32 door Leander Khil (8:43 minuten). Volgens Leander zijn de ingebouwde camera en de geïntegreerde vogelidentificatie de meest aantrekkelijke kenmerken van de Swarovski AX Visio 10x32, die vooral van pas komt voor reizende vogelaars. Mooie review als je benieuwd bent wat deze intelligente kijker allemaal in z’n mars heeft.

Swarovski AX Visio 10x32 op Cameranu.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32 op Cameraland.nl >>

Swarovski AX Visio 10x32 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 Vogelkijkers

In een ander artikel heb ik op een rij gezet wat de beste verrekijkers voor vogelaars zijn. In dat artikel ga ik ook in op de specifieke eisen die je moet stellen aan een vogelkijker. En ik geef handige kooptips voor vogelkijkers.

Top 10 Vogelkijkers >>

 

Top 10 Verrekijkers

Ben je benieuwd wat de beste verrekijkers van dit moment zijn? Ik heb ze voor je op een rij gezet. In dat artikel ga ik ook in op de specifieke eisen die je moet stellen aan een verrekijker.

Top 10 Verrekijkers >>

 

Beste webshop voor verrekijkers

Een fantastische verrekijker koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van verrekijkers. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle verrekijkers op Cameranu.nl >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy