Beste verrekijkers voor wildspotten & jagen

De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging heeft getest welke verrekijkers het beste zijn voor de jacht. Om goed te kunnen jagen is een uitstekende verrekijker een must. Datzelfde geldt voor wie met z'n ogen op wild jaagt... Welke kijker wint?

Laatste update: 10 januari 2024

Carl Zeiss Conquest HD 8x42 verrekijkerHaviksogen op steeltjes

Even iets bekennen: ik heb zelf niets met jagen. Tegelijk weet ik er te weinig van om er gemotiveerd tegen te zijn. Maar één ding weet ik heel zeker: om te jagen in schemerige omstandigheden moet je haviksogen op steeltjes hebben.

Wildspotten in schemerige bossen

Precies datzelfde geldt natuurlijk voor wildspotten. Die geweldige sport beoefen je ook vaak in duistere omstandigheden. Want juist bij dageraad of schemering heb je de meeste kans om edelherten, wilde zwijnen en ander wild te spotten. En vaak zit je dan ook nog in dichte bossen. Wat is in die omstandigheden de beste kijker?

Uitgebreide verrekijkertest

Voor haar leden heeft de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging in 2016 een test gedaan: wat is de beste verrekijker voor jagers? Zes kijkers werden uitgebreid onder de loep genomen. En er is één overduidelijke winnaar. Het onderzoek is opgenomen in het ledenblad van de vereniging: tijdschrift De Jager.

Bekijk het onderzoek (pdf) >>

Wild trefzeker aanspreken

Leuk om even de eerste alinea uit te lichten: “Om wild trefzeker aan te spreken, is een goede verrekijker onmisbaar. Dat geldt met name voor de grofwildjager. Maar ook voor de kleinwildjager is een goede kijker een must. Is die jaarling die in de invallende schemering de wei opkomt nu wel of niet een knopbok? En zitten er tussen dat koppel kollen toch nog een paar rietganzen? Bij verrekijkers draait het om het waarnemen van details, op grote afstand en onder (vaak) slechte lichtomstandigheden.”

Wat is de beste jagerskijker?

'Wild trefzeker aanspreken', dat klinkt heel vreedzaam. Maar we weten natuurlijk allemaal dat er dan het één en ander gaat knallen. En dat één van beide partijen vervolgens het loodje legt. Anyway, wat is nou de beste jagerskijker? Nog even geduld graag.

Hoe werden kijkers getest?

Want van belang is hoe getest werd. Nog maar even een alinea: “In deze test zijn zes allround verrekijkers (8x42) getest die qua prijs in het middensegment vallen. Omdat voor (grofwild)jagers met name de prestaties van een verrekijker tijdens de schemer van belang zijn, testte het ledenpanel ze aan het eind van een zonnige decembermiddag in een wildpark op de Veluwe.”

De beoordelingscriteria

De 6 jagerskijkers zijn op liefst 15 aspecten beoordeeld. Waaronder: scherpte, helderheid, lichtsterkte, constructie, ergonomie en comfort.

 

De zes jagerskijkers

De volgende zes kijkers zijn onderworpen aan de test:

Winnaar: Zeiss Conquest HD 8x42

De winnaar: de Zeiss Conquest HD 8x42. Die scoorde op bijna alle 15 test-aspecten het beste. Het is tegelijk veruit de duurste kijker. Alle testers kwamen tot de conclusie dat geen van bovenstaande 6 kijkers slecht is. Tijdens de test werden zwijnen, edelherten en damherten geobserveerd, waarbij in de schemering verschillen in lichtsterkte naar voren kwamen. De Zeiss presteerde onder deze omstandigheden het best. Hieronder meer informatie over deze geweldige kijker voor wildspotters en jagers.

 

Carl Zeiss Conquest HD 8x42 verrekijker Beste kijker voor jagers & wildspotters: Carl Zeiss Conquest HD 8x42

Schitterende kijker van het vermaarde merk Carl Zeiss. Is in de test van de Jagersvereniging de overduidelijke winnaar: met 4.5 uit 5 punten. De overige kijkers bleven dik onder de 4 uit 5 punten.

Type: Dakkant | Gewicht: 750 gram | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 8x42 | Zichtveld op 1000 meter: 128 meter | Schemergetal: 18.3 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.100 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Carl Zeiss Conquest HD 8x42 op CameraNU.nl >>

Carl Zeiss Conquest HD 8x42 op Cameraland.nl >>

Carl Zeiss Conquest HD 8x42 op Kamera-express.nl >>

Uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding

Met de nieuwe Conquest HD-serie biedt Carl Zeiss een ongekend hoge kwaliteit voor een redelijke prijs. Het HD-lenzensysteem levert een uitmuntende neutrale kleurweergave en een perfect contrastrijk beeld. De LotuTec-coating zorgt voor goed zicht onder de meest extreme omstandigheden. Water en vuil krijgen geen kans om zich te hechten. De Conquest HD 8x42 is gevat in een robuuste, waterdichte aluminium behuizing.

Perfecte allround verrekijker

Deze eigenschappen maken de nieuwe verrekijker tot perfecte allrounder voor vogelliefhebbers, natuurliefhebbers, wildspotters én jagers. Betrouwbare metgezel in de natuur. Je kunt er ook heel dichtbij mee focussen: 2 meter. Daardoor is deze kijker ook bijzonder geschikt voor het observeren van vlinders en andere insecten in de vrije natuur (of in je tuin). Uitstekende keuze in de top van het middensegment verrekijkers.

Reviews van kopers

 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een ademloos mooie kijkervaring. Deze verrekijker heeft mijn behoefte om heelijk ver te kunnen kijken naar diverse onderwerpen zoals vogels, bomen, vergezichten, zeeën, vliegtuigen en veel meer en om fijne details te ontwarren, meer dan waar gemaakt. De kijker is heerlijk scherp en in gebruik erg handzaam. Heel makkelijk in te stellen en wat voor mij erg belangrijk is, is dat de kijker bij het kijken in balans is.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Vergroting en helderheid zijn verrassend in vergelijking met mijn oude kijker. Deze kijker ligt goed in de hand en is tijdens het kijken makkelijk met één vinger scherp te stellen op de verschillende afstanden, terwijl de dioptrie-instelling juist niet zo gemakkelijk verdraait dus altijd op mijn eigen ogen correct is afgesteld. Kortom een prima kijker die ik 10 jaar eerder had moeten kopen. Ik zie nu pas wat ik altijd heb gemist.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Prima kijker. Een beetje zwaar, maar daardoor ook stabiel. De beschermdoppen kun je vastmaken aan de draagriem. De bevestiging daarvan gaat snel kapot. Ook volgens anderen is dat het enige zwakke punt van deze kijker.”Bekijk alle reviews van kopers >>

Carl Zeiss Conquest HD 8x42 verrekijker In de kijker

 • Breed gezichtsveld zorgt voor een maximaal beeldveld en staat garant voor indrukwekkende observaties
 • Briljante dichtbij instel-mogelijkheden, ideaal voor insecten- en vlinder observaties
 • Optimale ergonomie, speciaal gevormde grip en grote scherpstelknop: comfortablele bediening, zelfs met handschoenen aan
 • Compact en lichtgewicht dankzij toepassing van hoogwaardige materialen
 • Kwaliteit en design 'made in Germany'
 • HD-Lens-Systeem: neutrale kleurweergave voor imponerende kijkervaringen
 • Dankzij Zeiss T* multicoating 90% lichttransmissie ideaal voor gebruik in de schemering
 • LotuTec-coating voor helder beeld – zelfs onder moeilijke omstandigheden.

Carl Zeiss Conquest HD 8x42 op CameraNU.nl >>

Carl Zeiss Conquest HD 8x42 op Cameraland.nl >>

Carl Zeiss Conquest HD 8x42 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 Verrekijkers

Ben je benieuwd wat de beste verrekijkers van dit moment zijn? Ik heb ze voor je op een rij gezet. In dat artikel ga ik ook in op de specifieke eisen die je moet stellen aan een verrekijker.

Top 10 Verrekijkers >>

 

Swarovski: een rijker leven

De kogel is door de kerk: ik heb een Swarovski gekocht! En ik ben er dolgelukkig mee. Lees alles over mijn koopavonturen bij CameraNU in Urk. En lees hoe een Swarovski je rijker maakt.

Swarovski verrijkt je leven >>

 

Beste webshop voor verrekijkers

Een fantastische verrekijker koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van verrekijkers. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle verrekijkers op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (35 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy