Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl
Sinterklaas bij CameraNU.nl
Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl

Top 10 verrekijkers voor vogelaars 2018

Wie mooie vogels wil spotten heeft een goede verrekijker nodig. Maar wat zijn de beste verrekijkers voor vogelaars? Ik heb de 10 allerbeste vogelkijkers voor je op een rij gezet. Plus kooptips van Vogelbescherming Nederland.

 

De beste verrekijkers voor vogelaars op een rij

Hieronder staan de 10 beste verrekijkers voor vogelaars van 2018 voor je op een rij. Klik op een vogelkijker om er meer over te lezen (je scrollt dan door naar die verrekijker op deze pagina).

VogelkijkerPrijsRating
01. Swarovski EL 8.5x42€ 2,23895/100Bekijk >>
02. Swarovski EL 8x32 W B€ 1,89094/100Bekijk >>
03. Leica Ultravid 8x42 HD Plus€ 2,19093/100Bekijk >>
04. Swarovski SLC 8x42€ 1,50087/100Bekijk >>
05. Leica Trinovid HD 8x42€ 1,09985/100Bekijk >>
06. Carl Zeiss Victory HT 8x42 T€ 1,96684/100Bekijk >>
07. Bushnell Legend Ultra HD 10×36€ 28974/100Bekijk >>
08. Bynolyt Buzzard III SHR 8x42€ 48474/100Bekijk >>
09. Bynolyt Stork WPR 8x42 DCF€ 22972/100Bekijk >>
10. Nikon Monarch 7 10x30€ 32971/100Bekijk >>

 

Kies een kijker die 10x vergroot....

Veel vogelaars kiezen blindelings voor een verrekijker die 10x vergroot. Want daarmee zit je de vogel lekker dicht op z'n veren. En dat is echt een verschil met andere natuurliefhebbers, zoals wildspotters. Die prefereren een breder zicht, bijvoorbeeld 8x vergroting. Maar ook voor vogelaars valt wel wat af te dingen op die 10x vergroting. Zo'n sterke kijker is veel lastiger stil te houden, waardoor je beeld gaat trillen als je geen heel vaste handen hebt.

... of juist een kijker die 8x vergroot

Nogal wat kijkerspecialisten vinden juist 8x vergroting genoeg om goed vogels te kunnen spotten. De ideale verrekijker voor vogelspotting is volgens hen vooral compact en snel in gebruik. Extreme vergroting is minder van belang, want als je de vogel met het blote oog niet kan waarnemen, zal dat met een verrekijker ook niet lukken. Je blijft dan zoeken; zeker in een dicht bladerdek kan dit lastig zijn.

Vogelspotten bij schemering

Of je een 10x of 8x vergroting kiest, heeft niet alleen te maken met vaste of trillende handen, maar ook gewoon met persoonlijke voorkeur. Verder is belangrijk voor de keuze wanneer je de kijker denkt te gebruiken. Veel vogelaars zijn bij schemering of dageraad in de bossen te vinden. Dan is een kijker met een hoog schemergetal van groot belang. Ben je een schemervogelaar? Kies dan een vogelkijker met een schemergetal rond of boven de 18. Hou er sowieso rekening mee dat het in een bos altijd donkerder is dan in het open veld.

Schemergetal & lichtsterkte

Schemergetal? Nooit van gehoord? Dit getal geeft aan in hoeverre je onder slechte lichtomstandigheden nog een goede waarneming kunt doen. Hoe hoger het getal, hoe beter de kijker presteert bij weinig licht. Zo bereken je het schemergetal: vermenigvuldig de diameter van het objectief met de vergrotingsfactor en trek uit dit getal de wortel. Zo heeft een kijker van 8x40 een schemergetal van 17.9. Kijkers met een schemergetal onder de 15 zijn alleen geschikt voor overdag. Het schemergetal moet je niet verwarren met de lichtsterkte. De lichtsterkte geeft weer hoe helder het beeld is dat de kijker doorgeeft. Hierbij geldt: hoe hoger, hoe helderder.

Zware of lichte vogelkijker?

En wat te denken van vogelspotten bij nat weer? Is de kijker van je keuze daar wel tegen bestand? Ook de plek waarop je vogels gaat spotten, bepaalt welke vogelkijker voor jou de beste is. Zit je op een vaste plek (een camouflagehut bijvoorbeeld) of kijk je vanuit je huis, dan speelt gewicht geen rol. Ben je een wandelende vogelspotter (zoals ik), dan zul je op gewicht moeten beknibbelen. Allemaal zaken die je goed tegen elkaar moet afwegen.

Is een goede vogelkijker duur?

De beste vogelkijkers zijn zeer prijzig. Maar bedenk dat een kijker vele jaren meegaat, misschien wel je hele leven. Dus misschien vind je het de investering waard. De topmerken, zoals Swarovski of Leica, hebben beter glaswerk en geven daardoor een helderder, kleurechter beeld dan goedkopere kijkers. Streef je naar het beste van het beste en heb je geld zat, dan zou ik daarvoor gaan. Maar absoluut nodig is zo'n dure kijker niet om plezier van vogelspotten te hebben. Er zijn genoeg vogelkijkers die stukken goedkoper zijn en uitstekend presteren.

Tips uit Roots & Grasduinen

Prima artikelen boordevol tips zijn op internet te vinden. De Roots Grote Verrekijker Test uit 2015 bijvoorbeeld. Of de test van Grasduinen. Onderaan dit artikel vind je nog wat kooptips.

Gebaseerd op reviews van verrekijkerspecialisten

Mijn Top 10 Vogelkijkers is gebaseerd op de tests en beoordelingen van reviewsites voor verrekijkers en op reviews van gebruikers op verkoopsites. Welke dat zijn en hoe mijn Top 10 Vogelkijkers precies tot stand is gekomen, lees je onderaan dit artikel.

Swarovski EL 8.5x42 verrekijker 1. Swarovski EL 8.5x42

Paradepaardje van Swarovski. Topkijker met bijzonder kleurecht beeld. Winnaar van de Roots Grote Verrekijker Test. Uitstekend geschikt als vogelkijker.

Type: Dakkant | Gewicht: 800gr | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 8.5x42 | Zichtveld op 1000 meter: 133 meter | Schemergetal: 18.9 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.238 euro op Cameranu.nl

Dit is met vlag en wimpel de beste vogelkijker van dit moment. Dankzij z'n formaat en gewicht is hij goed mee te nemen op bijvoorbeeld een wandeling. Het ergonomische ontwerp ligt perfect in de hand. Deze vernieuwde Swarovision verrekijker biedt kristalheldere en kleurechte beelden zonder storende kleurranden. Fijne structuren en kleine details zijn moeiteloos te observeren. Dus je kunt vogels uitstekend bestuderen. Beste kijker voor vogelaars op Bestbinocularsreviews.com. Als je over de prijs heen kunt stappen, is dit een kijker waar je vele jaren vogelplezier van zult hebben.

Uit de reviews op Cameranu.nl

“Formidabele kijker! Ik had altijd het idee dat de club van Swarovski eigenaren veelal een club van napraters en volgers was. Alle boswachters lijken met zo'n ding rond te lopen en dat was in mijn 'optiek' vooral handige marketing. Hoewel die kijker beslist niet slecht kon zijn, wilde ik gewoon iets anders. Dát ging dus niet door. Anderen die mijn kijker even gebruiken zijn verbaasd. 'Wat helder' en 'het is nog scherper dan zonder kijker'.” Bekijk alle reviews van kopers >>

In de kijker

 • Contrastrijk en natuurgetrouw beeld met haarscherpe contouren
 • Zeer ergonomisch ontwerp dat perfect in de hand ligt
 • Vernieuwde draaibare draagriemconnector
 • Dioptriecorrectie met vergrendelfunctie
 • Individueel instelbare oogdoppen

Swarovski EL 8.5x42 op Cameranu.nl >>

Swarovski EL 8.5x42: reviews op een rij

De Swarovski EL 8.5x42 wordt uitstekend besproken in diverse reviews. Benieuwd? Ik heb alle belangrijke reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Swarovski EL 8x32 W B Swarovision verrekijker 2. Swarovski EL 8x32 W B Swarovision

“De beste kijker voor wandelaars”, volgens de kijkerexpert van CameraNU. Vrijwel net zo goed als nummer 1, alleen een stuk draagbaarder. Uitstekend geschikt als compacte vogelkijker.

Type: Dakkant | Gewicht: 595gr | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 8x32 | Zichtveld op 1000 meter: 141 meter | Schemergetal: 16 | Frankwandelt-rating 94/100 | Prijs: 1.890 euro op Cameranu.nl

Deze schitterende Swarovski is licht, compact en heeft een uitstekende ergonomie. Zodat je de hele dag kunt vogelen, ook als je op pad bent. Biedt uiteraard de unieke Swarovski-kwaliteit: heldere, haarscherpe, kleurechte beelden. “Kraakheldere kijker uit de absolute topklasse!”, zo schrijft een reviewer. Dankzij de vaste grip kun je urenlang vogels observeren zonder moe te worden. Deze kijker is een genot om vast te houden, zelfs met één hand. Ik kan het weten: ik heb hem gekocht!

Uit de reviews op Cameranu.nl

“Deze verrekijker geeft een nieuwe scherpe kijk op de natuur. Het beeld is zo fijn en rustig dat ik er een nieuwe wereld bij heb. Andere mensen kijken voortdurend op hun telefoon, iets dat ik niet nastreef. Mijn wereld is een soort natuurfilm. Ik ontdek planten, dieren en insecten die je met het blote oog niet ziet.” Bekijk alle reviews van kopers >>

In de kijker

 • Contrastrijk en natuurgetrouw beeld met haarscherpe contouren
 • Zeer ergonomisch ontwerp: ligt perfect in de hand
 • Vernieuwde draaibare draagriemconnector
 • Dioptriecorrectie met vergrendelfunctie
 • Snelle en nauwkeurige close-focus tot 1.9m voor macro-waarneming

Swarovski EL 8x32 W B op Cameranu.nl >>

Swarovski EL 8x32 W B Swarovision: reviews op een rij

De Swarovski EL 8x32 W B Swarovision wordt uitstekend besproken in diverse reviews. Benieuwd? Ik heb alle belangrijke reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

Hoe ik deze Swarovski kocht...

Na jarenlang verrekijkers vergelijken trok ik de stoute schoenen aan. Ik toog naar CameraNU. Testte daar een hele batterij verrekijkers. En kocht uiteindelijk bovenstaande schitterende Swarovski. Een verrijking van mijn leven! Benieuwd naar mijn koopavonturen?

Bekijk mijn koopavonturen >>

 

Leica Ultravid 8x42 HD Plus verrekijker 3. Leica Ultravid 8x42 HD Plus

Compacte topkijker met kraakhelder beeld. Beste compacte kijker in de Roots Grote Verrekijker Test.

Type: Dakkant | Gewicht: 790gr | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 8x42 | Zichtveld op 1000 meter: 130 meter | Schemergetal: 18.3 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs: 1.729 euro op Cameranu.nl

Ook deze Leica is uitstekend geschikt voor vogelaars, dankzij z'n compacte ontwerp en hoge schemergetal. Leica heeft de HD-Plus voorzien van betere technologieën en materialen. Daardoor is het beeld over het gehele gezichtsveld nóg scherper en helderder. De HD-Plus levert contrastrijk beeld met natuurgetrouwe kleuren en vrijwel geen vervorming. Zelfs bij weinig licht krijg je dat schichtige vogeltje loepzuiver in beeld. Compact kijkertje, dus overal mee naartoe te nemen. Elk voordeel hep een nadeel: let ook bij deze topkijker niet op de prijs (of juist wel natuurlijk).

Uit de reviews op Cameranu.nl

“Superkijker voor de allround vogelaar. Ik heb met diverse weersomstandigheden vogels gekeken en het is echt een sublieme kijker. Ik heb de kijker de hele dag om mijn nek gehad en geen last van het gewicht gehad. Hij voldoet uitstekend aan mijn verwachtingen.” Bekijk alle reviews van kopers >>

In de kijker

 • Optiek met Schott HT glas
 • Fase gecorrigeerde dakkant prisma's
 • Beschermende rubberen bekleding
 • Lichtgewicht aluminium constructie
 • Twist-Up Click-Stop oogschelpen

Leica Ultravid 8x42 HD Plus op Cameranu.nl >>

 

Swarovski SLC 8x42 W B verrekijker 4. Swarovski SLC 8x42 W B

Superieure kijker. Geeft bijzonder mooie kleuren, dus die ijsvogel vliegt felblauw je gezichtsveld binnen. Beste koop in de categorie Top-kijkers van de Roots Grote Verrekijker Test.

Type: Dakkant | Gewicht: 810gr | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 8x42 | Zichtveld op 1000 meter: 136 meter | Schemergetal: 18.3 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs: 1.500 euro op Cameranu.nl

“Meest stabiele en prettigste beeld van alle kijkers uit de test”, oordeelt Roots in de Grote Verrekijker Test 2015. Uitstekend geschikt om vogels en ander wild te observeren bij schemering. Juist dan wemelt het van de vogels in het bos. Behuizing is gemaakt van magnesium en gevuld met stikstof, waardoor de kijker tot 4 meter diepte waterdicht is en ook bij zeer strenge vorst z'n diensten bewijst. Je hebt dus geen enkel excuus meer om thuis te blijven. Robuuste verrekijker met stevige grip. Scherpte van rand tot rand, met helder, kleurrijk beeld. Hoewel de prijs nog steeds stevig is, is hij betaalbaarder dan de nummers 1 en 2.

Uit de reviews op Cameranu.nl

“Als buitenmensen en jagers gaan wij alleen voor Swarovski (uitmuntend). De kijker van mijn vader, een Swarovski 8x30 die inmiddels 15 jaar oud is, is ons zo goed bevallen dat ook wij er een hebben aangeschaft. Zou niet anders willen.” Bekijk alle reviews van kopers >>

In de kijker

 • Vergroting van 8x
 • Robuust ontwerp van 810 gram met een optimale balans
 • Optimaal kijkcomfort met een scherpte van rand tot rand
 • Voorzien van de gepatenteerde Swarobright prismacoating
 • Ook geschikt voor brildragers

Swarovski SLC 8x42 op Cameranu.nl >>

 

Leica Trinovid HD 8x42 verrekijker 5. Leica Trinovid HD 8x42

Compact, licht en robuust: Leica legt de lat flink hoog met deze nieuwe Trinovid. Het nieuwe HD optiek brengt vogels uitzonderlijk helder en haarscherp in beeld.

Type: Dakkant | Gewicht: 730gr | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 8x42 | Zichtveld op 1000 meter: 124 meter | Schemergetal: 18.3 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 1.090 euro op Cameranu.nl

Populaire klassieker met geavanceerd draagsysteem dat je ook als tas kunt gebruiken. Zo heb je je verrekijker altijd bij de hand en is hij perfect beschermd. Dankzij de hoogwaardige HD-technologie biedt deze robuuste en lichtgewicht kijker haarscherpe beelden met een superieure kleurneutraliteit. Brengt die blauwborst, kleine karekiet of bosrietzanger levensecht in beeld. Daarnaast zorgt het ergonomische ontwerp voor een stabiel beeld en zeer nauwkeurige scherpstelling. De rubberen behuizing geeft je een comfortabele en stevige grip onder alle weersomstandigheden. Lekker het bos in met je topkijker, ook als het regent of sneeuwt! Qua prijs komt hij in de buurt van mijn budget, nog even sparen...

Uit de reviews op Cameranu.nl

“Dit is mijn derde kijker en wat een verschil met mijn vorige kijkers, grote kijkhoek, optisch perfect en zeer echte kleuren. In het begin even wennen met de instellingen en dan genieten van de natuur.” Bekijk alle reviews van kopers >>

In de kijker

 • Fase gecorrigeerde dakkant prisma's
 • Volledig multi-coated optiek
 • Grote centrale scherpstelknop
 • Inclusief Adventure strap harnassysteem
 • Stikstof gevuld voor een helder beeld onder alle omstandigheden

Leica Trinovid HD 8x42 op Cameranu.nl >>

 

Carl Zeiss Victory HT 8x42 T verrekijker 6. Carl Zeiss Victory HT 8x42 T

Deze kijker van het gerenommeerde Carl Zeiss geeft je een extreem breed beeld. Daarmee houd je goed zicht op heen en weer fladderende vogels (want dat doen ze!).

Type: Dakkant | Gewicht: 830gr | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 8x42 | Zichtveld op 1000 meter: 136 meter | Schemergetal: 18.3 | Frankwandelt-rating 84/100 | Prijs: 1.999 euro op Cameranu.nl

Bij uitstek geschikt voor het observeren van vogels, maar ook van wild. Ongeëvenaarde optische prestaties. Enorm breed gezichtsveld in combinatie met een licht gewicht: daardoor kun je uren kijken zonder dat je er moe van wordt. Naar die roodkeelnachtegaal bijvoorbeeld. De Ultra-FL lens en de fluoride lenzen geven een heldere, kleurgetrouwe en haarscherpe visuele ervaring van rand tot rand – ook in de schemering. In het duurzame design en de afwerking van de behuizing herken je direct het vakmanschap van Carl Zeiss.

Uit de reviews op Cameranu.nl

“Top kijker. Deze kijker heb ik nu ruim zes maanden in bezit en gaat altijd mee in het veld. Zowel op de heide als in het bos bevalt mij deze kijker geweldig goed. De kijker ligt goed en prettig in de hand, waardoor je langere tijd de kijker stil kunt houden. Het beeld is uitstekend: helder, rustig en scherp. Hierdoor kun je langer door de kijker blijven kijken zonder dat je ogen vermoeid raken.” Bekijk alle reviews van kopers >>

In de kijker

 • 8x vergroting en een lichttransmissie van maar liefst 92%
 • Snel uw onderwerp vinden dankzij het brede gezichtsveld
 • Kleurgetrouwe en haarscherpe visuele ervaring van rand tot rand
 • Veelzijdig inzetbaar en te gebruiken in allerlei omstandigheden
 • Snel focussen met het ergonomisch geplaatste scherpstelwiel

Carl Zeiss Victory HT 8x42 T op Cameranu.nl >>

 

Bushnell Legend E-Serie 10x42 verrekijker 7. Bushnell Legend E-Serie 10x42

Bushnell verrekijkers hebben vele prijzen gewonnen vanwege hun kwaliteit. Beste kijker volgens Grasduinen, het blad van Vogelbescherming Nederland. En let eens op die prijs. Top!

Type: Dakkant | Gewicht: 652 gram | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 10x42 | Zichtveld op 1000 meter: 142 meter | Schemergetal: 17.6 | Frankwandelt-rating 74/100 | Prijs: 369 euro op Cameranu.nl

Misschien zijn de Bushnell Legends wel de beste verrekijkers ooit gemaakt in deze prijsklasse. De Legend Ultra-HD combineert drie ingrediënten die dit mogelijk maken: Extra-low Dispersion Prime glas dat een kleurvol beeld geeft met een hoge resolutie. Ultra Wide Band-Custom Coating die maximaal licht doorlaat en het gebruik van beschikbaar licht maximaliseert. Plus RainGuardHD: een super waterafstotende coating. De Legend Ultra-HD heeft ook een breed gezichtsveld waarmee je makkelijk vogels kunt volgen. Ook in de schemering, want deze kijker heeft een lekker hoog schemergetal. Lichtgewicht in een gestroomlijnd jasje.

Uit de reviews op Cameranu.nl

“Prima kijker in zijn prijsklasse. Heb er veel plezier van. Scherpte zeer goed. En hij ligt prettig in de hand.” Bekijk alle reviews van kopers >>

In de kijker

 • Zeer breed gezichtsveld
 • Lichtgewicht dankzij magnesium chassis
 • Groot 'eye-relief'
 • Waterdicht
 • Soft-touch handgrepen & locking dioptrie

Bushnell Legend E-Serie 10x42 op Cameranu.nl >>

 

Bynolyt Buzzard III SHR 8x42 verrekijker 8. Bynolyt Buzzard III SHR 8x42

Lichte verrekijker met zeer helder beeld en mooie kleuren. Uitstekend geschikt als vogelkijker voor wie op pad is, zoals wandelaars. Beste kijker in zijn prijsklasse in de Roots Grote Verrekijker Test.

Type: Dakkant | Gewicht: 620gr | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 8x42 | Zichtveld op 1000 meter: 136 meter | Schemergetal: 18.3 | Frankwandelt-rating 74/100 | Prijs: 484 euro op Cameranu.nl

Deze verrekijker is gemaakt met het oog op vogelaars, natuurvorsers en wandelaars. Geschikt voor iedereen die een lichtsterke kijker met hoog gebruikscomfort zoekt. De lenzen hebben hoogwaardige multicoating en deze kijker gebruikt de compacte Schmidt-Pechan dakkant prisma's. De behuizing is waterdicht en gevuld met droog stikstofgas om condensvorming in de kijker te voorkomen. Geeft veel duurdere kijkers het nakijken in de Roots Grote Verrekijker Test. Superkijkertje om altijd bij je te hebben in de natuur!

Uit de reviews op Cameranu.nl

“Super verrekijker. Deze verrekijker ligt lekker in de handen en is niet zwaar. Heeft een helder zicht, is eenvoudig scherp te stellen. Vooral als brildrager is de brug snel in te stellen tot een duidelijk zicht. Voor ons gebruik als vogel- en natuurliefhebbers een prima kijker met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.” Bekijk alle reviews van kopers >>

In de kijker

 • Hoogwaardige multicoating op de lenzen
 • Compacte Schmidt-Pechan dakkant prisma's
 • Harde hydrofobe plasma coating ter bescherming van de frontlenzen
 • Waterdicht en gevuld met droog stikstofgas tegen condensvorming
 • Aanpasbare oogschelpen voor brildragers

Bynolyt Buzzard III SHR 8x42 op Cameranu.nl >>

Bynolyt Buzzard III SHR 8x42: reviews op een rij

De Bynolyt Buzzard III SHR 8x42 wordt uitstekend besproken in diverse reviews. Benieuwd? Ik heb de belangrijkste reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Bynolyt Stork WPR 8x42 DCF verrekijker 9. Bynolyt Stork WPR 8x42 DCF

Licht en elegant maar toch robuust. Meer dan prima vogelkijker voor weinig geld. Beste Koop in zijn prijsklasse in de Roots Grote Verrekijker Test.

Type: Dakkant | Gewicht: 650gr | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 8x42 | Zichtveld op 1000 meter: 129 meter | Schemergetal: 18.3 | Frankwandelt-rating 72/100 | Prijs: 229 euro (Cameranu.nl)

Bijzonder prettige en lichte kijker. Elegante uitstraling dankzij de slanke en open vorm in combinatie met de fraaie groen-zwarte kleur. Toch is hij robuust gebouwd, waterdicht en gevuld met droog stikstofgas tegen het inwendig beslaan van de lenzen. Dus goed te gebruiken als je aan het vogelen bent in een kletsnat bos. Door de open greep zonder centrale kijker-as vallen je vingers vanzelf klemvast om de kijkerbuizen. Ook optisch mag de kijker er wezen: je krijgt een briljant, helder en haarscherp beeld. Ja, daar flitst die ijsvogel! Zie je hem?

Uit de reviews op Cameranu.nl

“Mooie betaalbare verrekijker die ook nog eens helder beeld geeft. Ik heb vroeger een kijker gehad die onzuiver en wazig beeld had. Dan is dit een verademing om door te kijken. Ik ben er super blij mee.” Bekijk alle reviews van kopers >>

In de kijker

 • Open ontwerp voor stabiele grip
 • Eén wiel voor scherpstellen en dioptrie aanpassing
 • Gevuld met stikstofgas tegen het inwendig beslaan van de lenzen
 • Waterdicht
 • 25 jaar garantie

Bynolyt Stork WPR 8x42 DCF op Cameranu.nl >>

Bynolyt Stork WPR 8x42 DCF: reviews op een rij

De Bynolyt Stork WPR 8x42 DCF wordt uitstekend besproken in diverse reviews. Benieuwd? Ik heb de belangrijkste reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk deze reviews >>

 

Nikon Monarch 7 10x30 verrekijker 10. Nikon Monarch 7 10x30

Hele lichte kijker die zich moeiteloos meet met duurdere concurrenten. Editors' Choice Award van Outdoorgearlab.com. Lekker als je op pad gaat in vogelrijk bos!

Type: Dakkant | Gewicht: 440gr | Waterbestendig: Ja | Geschikt voor brildragers: Ja | Vergroting: 10x30 | Zichtveld op 1000 meter: 117 meter | Schemergetal: 20.5 | Frankwandelt-rating 71/100 | Prijs: 329 euro op Cameranu.nl

Dankzij zijn geavanceerde ontwerp weegt deze Nikon verrekijker minder dan een pond. Daarmee is hij uitstekend geschikt voor alle soorten activiteiten: van vogels observeren tot wandelingen in de natuur. De kijker combineert compactheid, gebruiksgemak en grote optische kwaliteit. De Monarch 7 is gemaakt met ED-glas, dat kleurvervormingen vermindert en zorgt voor een knisperscherp en kleurrijk beeld. Kan zich meten met veel duurdere kijkers. Een echte allrounder. Heeft een sterkere vergrotingsfactor dan z'n concurrenten, dus vaste handen moet je wel hebben.

Uit de reviews op Cameranu.nl

“Uitstekende mooie verrekijker. De kijker de afgelopen weken meegenomen op vakantie naar Denemarken en Zweden. Fijne kijker, prima beeldkwaliteit. Verassend wat je allemaal ziet als je met een kijker onderweg bent. Door de vergrotingsfactor 10 wel wat lastig om goed stabiel te houden maar ik ben toch tevreden met de keuze. Tevreden dat we niet voor een goedkoper alternatief zijn gegaan. Ook de kinderen zijn enthousiast.” Bekijk alle reviews van kopers >>

In de kijker

 • Lichte body van met glasvezel versterkt polycarbonaathars
 • ED-glas (extra lage dispersie) corrigeert chromatische aberratie
 • Prismacoating geeft extreem heldere beelden met zeer fraaie, natuurgetrouwe kleuren
 • Fasecorrectiecoating voor een hoge resolutie
 • Dankzij de lange oogafstand zijn brildragers verzekerd van een duidelijke beeldhoek

Nikon Monarch 7 10x30 op Cameranu.nl >>

 

Swarovski EL 8x32 W B swarovisionSwarovski: een rijker leven

De kogel is door de kerk: ik heb een Swarovski gekocht! En ik ben er dolgelukkig mee. Lees alles over mijn koopavonturen bij CameraNU in Urk. En lees hoe een Swarovski je rijker maakt.

Swarovski verrijkt je leven >>

 

Cameranu.nl Beste webshop voor verrekijkers

Zo’n mooie verrekijker koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van verrekijkers. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Voor verrekijkers beveel ik van harte Cameranu.nl aan. Een winkel met uitstekende service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De zes voordelen van Cameranu:
 • Dé camera- en verrekijkerspecialist
 • Score op Kieskeurig: 9.2 (34.637 reviews)
 • Score op Trustpilot: 9.6 (900 reviews)
 • Prachtige, grote fysieke winkel in Urk
 • Alle medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie en verrekijkers
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen gratis in huis!

Alle verrekijkers op Cameranu.nl >>

 

Zo is deze Top 10 Vogelkijkers tot stand gekomen

Zelf ben ik ook hard op zoek naar een nieuwe verrekijker waarmee ik (onder andere) vogels kan spotten. Als ik een nieuwe kijker koop, vergelijk ik me helemaal wezenloos op internet. Want ik wil zomaar een kijker, ik wil de beste van de beste. Daar gaat oneindig veel tijd inzitten. Wellicht hebben jullie wat aan mijn ervaringen!

Onafhankelijke reviewsites

Deze Top 10 Vogelkijkers heb ik samengesteld op basis van alle reviews op onderstaande sites. Er zit ook één gebruikerssite bij (Kieskeurig.nl).

 • Rootsmagazine.nl (Grote Verrekijker Test 2015)
 • Outdoorgearlab.com
 • Kieskeurig.nl (gebruikersreviews)
 • Opticsden.com
 • Vogelbescherming.nl (Grasduinen-test)
 • Knivesandtools.nl
 • Visdief.nl
 • Bestbinocularsreviews.com

Beste koop: waar voor je geld

Een professionele Swarovski van 2.000 euro of meer kun je natuurlijk niet vergelijken met een kijkertje van 200 euro. Dat is appels met peren vergelijken. In het lijstje zie je ze allemaal terug: de dure topkijkers, en de beste koop voor een kleine prijs.

Kooptips van Vogelbescherming Nederland

Hieronder een aantal kooptips voor verrekijkers van Vogelbescherming Nederland die ik graag met je deel.

 • Bepaal voor je je gaat oriënteren welk bedrag je maximaal wilt besteden.
 • Maak een lijstje van de verrekijkers die je wilt uitproberen en bel de winkel die je op het oog hebt om te vragen of ze deze kijkers op voorraad hebben zodat je ze kunt vergelijken.
 • Noteer de sterke en zwakke punten. Dat maakt het achteraf makkelijker om alles nog eens op een rijtje te zetten voor je de knoop doorhakt.
 • Neem rustig de tijd, kijk zelf enige tijd door de kijker heen, leg hem in de hand voor het gewicht en hang hem een tijdje om de nek, want je zult de kijker nog vele uren dragen.
 • Ga juist op een bewolkte dag naar de winkel om het beeld te testen, slechte kijkers vallen dan direct door de mand.
 • Vind je een bepaalde kijker echt top, maar heb je nog net het geld niet bij elkaar? Wacht dan nog even. Je koopt zo’n kijker misschien wel voor de rest van je leven.

Algemene Top 10 Verrekijkers

In een ander artikel heb ik op een rij gezet wat de beste verrekijkers voor algemeen gebruik zijn, dus niet speciaal voor vogelaars. Natuurlijk zitten daar ook uitstekende kijkers voor vogelspotters tussen. Sterker nog: de twee top tienen komen sterk overeen... In mijn algemene top 10 vind je ook meer informatie over de lichtsterkte van kijkers, het verschil tussen dakkant- en porro-kijkers, het belang van glaswerk en coating.

Bekijk de algemene Top 10 Verrekijkers >>


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)